Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Syökö kenenkään muun yli 2v tuttia?

nikitön - 10.09.2009 - 21:40

Meillä poika 2v7kk syö vielä öisin ja ison itkun tullessa. Olen yrittänyt kyllä piilotella tuttia ja vierottaa mutta ei tuo näytä vielä olevan valmis siitä kokonaan luopumaan. Mikä olisi helpoin tapa vierottaa kokonaan? Vinkkejä? Tämä kuuluisi varmaan lapsipuolelle joten anteeksi jos olen väärässä paikassa.


VASTAUKSET:


Nasu - 10.09.2009 - 21:53

Meillä vietiin tutit linnunpoikasille keväällä tytön täytettyä 2 vee. Linnunpojat toi lahjaksi pientä kivaa ja tutit unohtu kohtuullisen pian


Hiiri - 10.09.2009 - 21:59

Meillä hiiri söi!
Eli leikkasin pienen reijän tuttiin ja sen jälkeen into syödä sitä väheni.Ei voinut huutaa, koska se oli hänellä, mutta suuhun ei voinut laittaa, koska tuntui inhottavalta.Meillä tämä temppu toimi hyvin.Tutista päästiin helpolla eroon!


Moi - 10.09.2009 - 22:21

sipaise salaa tuttiin laimennettua etikkaa ; tehty on, ja tutti jäi pois


Pippuri - 10.09.2009 - 22:51

Meillä on myös pojalla 2v8kk tutti käytössä. Päikkäreillä ja yöllä, ollut näin 1 vuotiaasta asti. Siirrettiin poika vasta omaan huoneeseen nukkumaan, sitten kun on sinne hyvin sopeutunut niin sitten lähtee tutti. Aina vaan olen siirtänyt vieroitusta, ensin oli että viimeistään 1 veenä, sitten 2 veenä, ja nyt on että viimeistään 3 veenä! Luulen että tuon meidän pojan kanssa tehoaa parhaiten se että viedään vain tutit roskiin yhdessä.


tyy - 10.09.2009 - 23:14

Kannattaa tehdä joku temppu edellämainituista, etikkaa en suosittele. Meillä jätin tutin vain pois, ja itkeskeli sen maagisen 3 yötä. Mutta lapsi oli silloin paljon pienempi, 1v.

Tosiasia on, että vaikka on maitohampaat, niin tutin syöminen vaikuttaa negatiivisesti pysyvien hampaiden asentoon.

Neuvolassa neuvottiin, 10kk jälkeen tuti kannattaa jättää pois.

Keskimmäiseni söi tuttia kauemmin ja hällä nyt purentavaivaa koulu-iässä. Yöllä pitää hammastukea.

Luopuminen vaatii vanhemmilta vaivaa ja itkun kuuntelua.

3v, ymmärtää jo, että tuti vauvojen juttu. Kun selität ja selität ja selität


Syysmyy - 10.09.2009 - 23:22

Joulu lähestyy, ja tonttuvauva varmastikin tarvitsee juuri joulun alla tutteja... Näin meillä esikoisen kanssa tehtiin 2v 4kk ikäisenä. Tuttipussi kerättiin aatoksi valmiiksi ja kun pukki tuli, tehtiin vaihtarit eli pukki otti mukaan korvatunturille tonttuvauvalle uudet tutit ja esikoinen sai niin paljon toivotun nukkevauvan itselleen.Ei tarvinnut itkeä tuttien perään öisin kun "isolla tytöllä" oli nukkevauva kainalossa lohdukkeena.


meillä - 10.09.2009 - 23:29

..oli kesälomareissun aikana tullut kotiin pieni nukkevauva ja tuttipurkkiin vain vauvalle sopivia tutteja.

Kyllähän 2v sitäkin tuttia suuhunsa sovitti, mutta illalla ei ollut moksiskaan kun tuttia ei ollut.
Ja mä olin varautunut että muutamaan päivään ei nukuta ja kuunnellaan huutoa.... siksi olin ajoittanut kesälomalle, ettei iskän tarvi huutoyön jälkeen jaksaa töissä.


tyy - 10.09.2009 - 23:49

Hauska lopetus syysmyyllä ja "meillä".


Inger - 11.09.2009 - 08:02

Joulu ja siihen liittyvät asiat ovat niin ihania, että en todellakaan laittais joulupukkia ryöväämään tutteja.


asdfg - 11.09.2009 - 08:43

Minulta itseltäni on pienenä viety tutti kuulemma juurikin tolla etikalla.Tosin lisätty siihen että nyt on sitten se tuttitonttu käynys pissaamassa tutin päälle koska olin liian vanha jo
Toimi!!


.. - 11.09.2009 - 09:35

-älä ota tuttia liian nopsasti pois ettei ala imeä sitä sormea. voit kokeilla antaa lapsen vaan itkeä(tiedän että voi tuntua pahalta, mutta älä sorru! se kestää pari yötä )
- hyviä vinkkejä tossaa jo tulikin eli aina voi sepittää jonkun kivan tarinan <3
- osta joku lelu tutin tilalle
faktoja: "jos isompi lapsi saa riittävästi ruokaa, voi olla että hän ei tuttia tarvitse. Tutkimuksissa ei ole osoitettu että lapsi nukahtaa ja nukkuu rauhallisemmin tutti suussa. Tutti saattaa päinvastoin häiritä unta, jos se putoaa kesken unien ja sitä aletaan hamuilla ja etsiskellä. Se, miksi toiset lapset tuntuvat tarvitsevan tuttia, johtuu todennäköisesti ainakin osittain tuttiin tottumisesta. Tutin imeminen nukkuessa ehkäisee kätkytkuolemia. syytä ei tiedetä.
Hammaslääkärit suosittelevat anatomisesti muotoiltua tuttia, se aiheuttaa vähiten vahinkoa hampaiden kehitykselle. Kannattaa seurata pakkausten ikäsuosituksia ja kokeilla, millainen tutti omalle lapselle parhaiten sopii. Tutin innokas imeminen lisää jonkin verran korvatulehdusalttiutta. Tutti saattaa hidastaa puheen kehitystä jos tutti on lapsella aina suussa siinä vaiheessa, kun hän alkaa harjoitella puhumista. Jos tuttia haluaa käyttää, sitä pitäisi käyttää vain päivä- tai yöunille mentäessä, ei pitkin päivää. Vauvaikäisen vieroitus tutista on helpompaa kuin isomman lapsen, sillä tutin imemisestä ei ole vielä tullut tapaa. Vastaavasti vuoden ikäisen lapsen on helpompaa luopua tutista kuin kaksivuotiaan, jolle tutin imemisestä on tullut pinttynyt tapa ja jolla uhmakin saattaa vaikeuttaa vieroittamista. Mitä pidempi tutin päivittäinen käyttöaika on ja mitä vanhemmaksi lapsi tuttia käyttää, sitä suurempi on todennäköisyys, että lapselle kehittyy purentavirhe. Nykyään useimmat tutit ovat rakenteeltaan aika ohuita, varsinkin siitä osasta, joka jää hampaiden väliin, eikä suuria avopurentoja juuri enää esiinny.
Tutin imeminen voi aiheuttaa myös sivualueen ristipurennan jos yläleuka on normaalia kapeampi. Yläleuan kapeus puolestaan johtuu siitä, että sen leveyskasvu on häiriintynyt. Näin voi tapahtua, jos tutti tai sormi painaa kieltä alas. Ristipurenta puolestaan vaatii oikomishoitoa. Maitohampaisiin alun perin kehittynyt ristipurenta siirtyy yleensä pysyviin hampaisiin. Jos ristipurentaa ei hoideta ajoissa, kasvaa riski, että lapsen hammaskaariin, leukaluihin, leukaniveleen ja/tai kasvoihin syntyy epäsymmetristä kasvua. On parempi imeä tuttia kuin sormea. Tutin käyttö aiheuttaa vähemmän purentavirheitä kuin sormen imeminen. Tämä johtuu ainakin osaksi siitä, että tutin käytöstä lasten on helpompi luopua.


.. - 11.09.2009 - 09:36

lapset vaihtavat tuttia tai jos äiti esimerkiksi puhdistaa maahan pudonneen tutin suussaan.
Tämänhetkisen suosituksen mukaan ensimmäisen puolen vuoden aikana tuttia voi käyttää vapaasti. Sen jälkeen tutin käyttöä vähennetään pikkuhiljaa. Tutti annetaan lapsen suuhun vain nukkumaan mennessä helpottamaan nukahtamista tai lohduksi isoon itkuun. Sitä ei enää käytetä jatkuvasti leikkiessä, rattaissa, autossa tai nukkuessa. Kymmenen kuukauden iästä lähtien tutti olisi parasta jättää kokonaan pois. Kätkytkuolemia ei silloin enää juuri esiinny ja korvatulehdusriski alkaa olla pahimmillaan. Samoin vaikutukset hampaistoon ovat sitä pahemmat, mitä pidempään tuttia käytetään.
Purennan kehittymisen kannalta näyttää siltä, että tutin käyttö pitäisi lopettaa viimeistään noin 2,5 vuoden iässä. Riski, että lapselle kehittyy sivualueen ristipurenta, kohoaa yli viisinkertaiseksi, jos tutin käyttö jatkuu tämän iän jälkeen. "
toiv. näistä on apua!


ap - 11.09.2009 - 09:40

Poika kyllä puhuu pälpättää täysin selvästi ja hyvin. Siihen ei ole ainakaan vaikuttanut. Ja yötkin on nukkunut aina tosi hyvin. Kiitos kuitenkin vinkeistä. Eiköhän me pikkuhiljaa päästä kokonaan eroon tuosta kuminpalasta.


.. - 11.09.2009 - 09:52

juu, en sitä tarkoitTanutkaan että ei puhuisi. vaan JOS käyttö jatkuu, se SAATTAA aiheuttaa onglemia JOS tulee purentavirhe.
halusin tuoda esiin myös niitä tutin hyviä puolia kuten imemistarpeen tyydytys ja kätkytkuoleman esto .ja tuossa netistä kopioidussa artikkelissakin korostetaan sanoja SAATTAA ja VOI aiheuttaa.
TSEMPPIÄ YRITYKSEEN!! HILJAA HYVÄ TULEE!


meemi81 - 11.09.2009 - 13:36

meillä esikko luopui hiljan tutista kn ikää tuli 2,5vee..poika laittoi mun pyynnöstä tutit pieneen muovipussiin ja odotimme kotosalla kun tiedettiin että on roskiksen tyhjennys niin jäbä kävi itse viemässä tutit kuskille. Sanoin että ne viedään kaatopaikalle ja sieltä linnut voi hakea ne vauvoillensa kolme yötä meni sen jälkeen vähän itkuisesti ja levottomasti ja sen jälkeen tutti unohtui täysin pojan ajatuksista..


- - 11.09.2009 - 15:09

Kauheen vanhaksi monilla syödään tuttia...


Niin - 11.09.2009 - 15:10

se on laiskuutta ku noin vanhat lapset syö tuttia. Ne on kauheen näkösiä ku kulkee isot lapset tuol tutti suussa ja sitten ne viel puhuu se tutti suussa..


Syysmyy - 11.09.2009 - 15:27

Ingerille; Ei joulupukista tehdäkään voroa tässä tapauksessa, vaan koska lapsi jo ymmärtää hyvin, että on jo "melko iso"ja tutit vauvojen juttuja, niin kaikille tulee vaihtokaupasta hyvä mieli. Joulussahan on nimenomaan on kyse hyvän mielen antamisesta toisille. Pieni tonttuvauva saa tutit ja meidän mukeloinen uuden nuken. Tämä meidän pieni mukeloinen tällä hetkellä vajaa 10vuotta ja hyvällä mielellä tätä kivaa vaihtokauppaa vieläkin muistellaan. Itse asiassa tyttö ei tiedäkään, minkälaisen pussukan tulee vielä isona (mahdollisesti vaikka ylioppilaslahjana) saamaan....


niinpä - 11.09.2009 - 16:57

kauheen näköstä kun pienellä lapsella on tutti??? Eiköhän se noilla parivuotiailla ole unikäytössä, ja sitä ei ole kukaan ulkopuolinen katsomassa.
Musta päinvastoin tuntuu pahalta, kun äidit repii tutin jo imeväisen suusta... Mihin niillä lapsilla on kiire, eläkkeellekö?


äksy - 11.09.2009 - 21:06

Hyvä_niinpä_ peesaan sua .
Mikä kiire on vauvoista tehdä aikuisa.?
Tutit ja pullot kuuluuvauvoille.
Omat saivat syödä niin pitkään kuin halusivat ja parempi hampaisia ihmisiä saa etsiä. ei ikinä ole mitään vikaa ollut.
Hirveetä vouhkaamista pienistä asioista.
Nelivuotialle tytöille pistetään topatut rintsikat ja pikkupojat ei muka voi käyttää sukkahousuja vaan pitää olla kalsarit ja sukat, jotka ei kuitenkaan pysy jalassa.


heidy - 11.09.2009 - 22:15

Meillä lähti tutti niin että otin tutin käteen, kävelin keittiöön ja heitin roskiin. Mitään ihmekonsteja ei tarvittu, kun vauva ei kaivannut tuttia ja ikää vauvalla oli 10kk. Yöt on mennyt sata kertaa paremmin ilman, kuin tutin kanssa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|