Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

mallasuute

nikitön - 10.09.2009 - 19:29

kokemuksia mallasuutteesta? 2kk pojallani on ollut jo pidemmän aikaa ongelmia kakan tulon kanssa. Aluksi otin käyttöön lactulosin, no siitä ei ole yhtimitään hyötyä! Välillä kakka on tosi kovaa mutta välillä ihan ruikulia mutta poika ei silti saa kakattua itse. Jos poika on päivänkin kakkaamatta niin huuto on aivan hirveä. Kuumemittarilla sitten olen avustanut kakan tuloa. Ajattelin, että suoli tottuu aina avittamiseen niin jätin niitä vähemmälle. Nyt taas poika ei kolmeen päivään kakannut ja avustin sitten jälleen kerran ja sieltähän tuli rykelmä liejua mutta ei vain itse saa ponnistettua.

Onko kellä kokemuksia mallasuutteesta? Mitä se maksaa? Apteekistako sitä saa?


VASTAUKSET:


marikaJ - 10.09.2009 - 19:31

Meillä sai vauva siitä kamalia vatsan väänteitä, eikä edes kakka tullut, en voi suositella. Sitä paitsi se on tosi voimakkaan makuista, kun mämmiä, mutta nestemäisessä muodossa.


Nukka - 10.09.2009 - 19:35

MEILLÄ EIAUTTANUT MUU KUIN LEVOLAC.


Joyeux - 10.09.2009 - 19:43

Meillä auttanut vatsantoimintaan todella hyvin, levolac taas ei vaikuttanut laisinkaan. Apteekista saa molempia. Lapset kun on yksilöitä, joten tuotteen sopiminen selviää vaan kokeilemalla


cheyenne - 10.09.2009 - 20:25

En tosin näin parin viikon äitiyskokemuksella ole millään tavalla ekspertti mutta muistan lukeneeni, että vaavit voi olla viikonkin kakkaamatta, ja sekin on vielä normaalia? Mitä sanoo neuvola?


Joyeux - 10.09.2009 - 20:33

cheyenne: meille ainakin sanottu että 10 pv välikin on vielä normaali väli rintaruokinnassa olevilla vauvoilla. Eihän siinä mitään jos pitkä väli ei vauvaa vaivaa, mutta jos vaivaa ja kovasti niin se ei oo kivaa katsottavaa. Kannattaa ottaa asia puheeksi neuvolassa


hmmm - 10.09.2009 - 21:04

levolac ja lactulos on sama asia, nukalle tiedoksi...


Nynny - 10.09.2009 - 21:15

Meillä auttoi


Niisku83 - 10.09.2009 - 22:24

Meille tuli mallasuutteesta ilmavaivoja Jos sinusta tuntuu ettei vauva saa kakattua vaikka vatsa välillä löysällä kannattaa siitä sanoa lääkärineuvolassa,onko teillä sellainen 2kk iässä? Meillä kun oli pienenä tuota ummetus ongelmaa niin lääkäri tutki myös ettei ole mitään rakenteellista joka estäisi kakan tulemisen. Meiltä lääkäri kyseli kuinka pian tullut ensimmäinen kakka "pihka" ja kun minäkin olin kuumemittarilla auttanut niin kyseli että meneekö kuumemittari hyvin vai tuntuuko jotain estettä...Meillekin aina sanottiin että on normaalia jos kakkaa vaikka vain 10 päivän välein mutta ei se kovin kivaa ollut kun toisella selvästi oli huono olla


tyy - 10.09.2009 - 23:25

Jos myöhemmin tulee samoja vaivoja, niin MUSTIKKASOSE ilman muita marjoja seassa on meillä ollut paras. Ei siis luumu !

Neidin ollessa vauva, meillä sama juttu. Mut kyllä se kakka sieltä aina tuli. Joskus meni useita päiviäkin. Rinnalla söi. Kuumemittarilla ei tosiaan kannata auttaa useita kertoja.

Vauvojen vaivoja on kauheaa katsoa sivusta, kun ei voi tehdä mitään.

Huutaako poika kakkavaivaa, vaan muuta? Ehkä juttu on muussa? Kakkaako moni jokapäivä? En tiedä.


Eevis - 11.09.2009 - 08:22

Meillä ainakin auttoi mallasuute. Mutta vauveli oli kyllä kakkaamatta viikon, ilman vaivoja kuitenkin. Tasan viikon välein tuli kakka kunnes aloin antamaan kiinteitä. Maksaa jotain kympin paikkeilla ja sekoitin sitä velliin tai maitoon ja pikkunen söi kyllä ihan mielellään sen.


ap - 11.09.2009 - 08:46

kyllä nähdäkseni kakkavaivaa poikani huutaa. Heti kun kakka tullut niin olo on taas hyvää ja poika iloinen.


mive - 12.09.2009 - 00:29

meillä kans autto mallasuute ja sekotin sen maitoon..levolacista tuli vattavaivoja ja tosiaan ei kannate pitemmän päälle opettaa siihen et lääkkeillä tai muuten avittaa ku sit sitä pitää aina antaa :/


mammaa - 22.09.2009 - 17:33

alle 7kk vanhalle ei tietääkseni suositella viljatuotteita. Suolisto ei ole tarpeeksi kypsynyt, ja voi pahimmillaan herkistää keliakian tulolle. Koleilisin ensin kaikki muut keinot. Meitä neuvottiin myös käyttäämään sitä, ja parinviikonpäästä toinen Lääkäri ehdottomasti kielsi sen. On kuunelma vanhan aikainen lääke, jota ei enää suositella, kun tunnetaan paremmin sen myöhemmät vaikutukset.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|