Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

vauvan jalassa murtuma?

kolmannen saanut - 10.09.2009 - 17:18

Meidän 10 kuukauden ikäinen tuli eilen sitten aika vauhdilla portaat alas. Taas niitä ääliömäisiä tilanteita, jossa hän mukamas oli kaukana portaista ja oli kiinnostunut ihan muusta (alakerrassa siis oltiin) ja juoksin vain äkkiä hakemaan tavaran viereisestä huoneesta, ja siellä viereisessä huoneessa kuulin ryminän ja rynnätessäni eteiseen tyttö kieri juuri viimeiset portaat alas (onneksi lattialla oli pehmeitä kasseja vaimentamassa iskua...).

Hän on meidän kolmas, joten en alkanut tilailla ambulanssia vaan seurailin tilannetta. Hänellä on tulossa ylähampaita ja hän on todella kiukkuinen koko ajan, joten oli vähän vaikeaa seurailla... Kääntelin ja kokeilin häntä kaikkialta, mutta hän ei itkenyt mistään mitenkään erityisesti.

Tänään näin selvästi, että hän aristaa oikeaa jalkaansa. Kun tunnustelin ja kääntelin sitä, hän ei kuitenkaan reagoinut, joten ajattelin, että ylitulkitsen vain. Nyt huomasin, että se jalka sattuu mutta vain tietyissä liikeradoissa (kun puetaan sukkahousuja, tai kun hän seisoessaan kääntää sen vahingossa tiettyyn asentoon), joten jotain mäihää siinä pienessä jalkapöydässä on.

Lääkäri on varattu huomisaamuun, kun nyt illalla ei päässyt röntgeniin. Onko ketään kohtalotovereita? Jos jalkapöydässä on jokin murtuma, mitä sille tehdään? Voiko se olla jokin muu kuin murtuma? Venähdys?

Olen aika rikki.


VASTAUKSET:


Piki78 - 10.09.2009 - 18:00

Voi että, toivottavasti ei ole murtunut. Noin pienellä varmasti hankalaa kipsin kanssa... Vauvan luut on kyllä pehmeät ja kestävät aika hyvin, joten kyse voi olla jostain muustakin. Hyvä, että menette lääkäriin.
Pikaista paranemista pikkuiselle!


K - 10.09.2009 - 20:43

Mulla on itelläni ollut jalkapöydässä murtuma joskus teini-ikäisenä. Silloin sille ei ainakaan tehty mitään, sanottiin vaan ettei jalkapöytää oikein pysty kipsaamaan.

Toivottavasti teillä kuitenkin olisi pienemmästä kolhusta kyse!


Chala - 10.09.2009 - 21:41

Varmasti voi olla muutakin kuin murtuma, onneksi niitä ei tule pienille kovinkaan helposti.

Mullakin on ollut useamman kerran jalkapöydässä murtuma eikä niille ole koskaan mitään kummempaa tehty. Kerran sain kepit kun valitin tarpeeksi etten pysty astumaan jalalla

Vaikka jalassa murtuma olisikin niin varmasti paranee nopeasti, ovat niin kovin uusiutuvaa tavaraa nuo pienokaiset Jaksamisia äidille, varmasti stressaavaa mutta huomenna saatte vastauksia


tassut - 10.09.2009 - 23:41

Mun pojalla on ollu jalkapöydässä hiusmurtuma, kun putos kiipeilytelineestä, ikää oli n 4-v. Piti pitää
tukevia sandaaleja koko päivän jalassa, en enää muista tarkkaan, kuinka kauan, muutama viikko.


Lissula - 11.09.2009 - 08:33

Miten teillä meni? Toivottavasti kaikki on hyvin.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|