Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Kokemuksia raskausmyrkytyksestä?

M odottajista - 10.09.2009 - 11:59

Laitoin saman tuonne odottajien puolelle, mutta kyselempä täältäkin. Eli siis, minulla todettiin lieviä raskausmyrkytyksen oireita, eli veren alapaine oli 97 ja painoa noussut viikossa 2 kiloa (johon terkkari tosin ei reagoinut, mutta itse huolestuin), lisäksi jonkin verran turvotusta, joka ilmaantui lyhyeesä ajassa. Huomenna olen menossa uudestaan mittauttamaan verenpaineen, eli tilannetta seuraillaan. Pissa oli kuitenkin puhdas, ei ole ollut päänsärkyä tai muita oireita.

Kertokaahan kokemuksianne raskausmyrkytyksestä, millaisia verenpaine yms. arvoja teillä on ollut? Miten neuvolassa on reagoitu ja millaisia ohjeita olette saaneet? Itse en saanut mitään ohjeita, sanoivat vain että seuraillaan.... Entä onko joku joutunut sairaalaan seurantaan, jopa sektioon?

Kiitos asiallisista vastauksista!


VASTAUKSET:


Henttu - 10.09.2009 - 12:12

mulla tuli raskausmyrkytys tätä esikoista odottaessa. Verenpaineet nousi nopeesti huimiin lukemiin, toista sataa molemmat pahimmillaan. Valkuistakin tuli sit pissaan ja siitä syystä sit jouduinkin sairaalaan loppu odotuksen ajaksi. Alotettiin verenpaine lääkitys ja pissaseuranta. 2,5 viikkoo seurattiin sielä tilannetta ja kun suuria muutoksia ei enää olossa tapahtunu parempaan niin sektio mulle tehtiin sit rv34+3.
turvotusta nyt tulee suurimmalle osalle odotuksen aikana, ehkä neuvolantäti ei ollu huolissaan sun tilanteesta vielä siks jos pissa oli sulla puhdas. muista juoda mahd. paljon ja levätä. Ja yleensä raskausmyrkytykseen kuuluu vielä ylävatsa kivut ja tuo päänsärky, siihen lisänä näköhäriöt, eli näkyy "tähtiä"


Elsu - 10.09.2009 - 12:13

Mulla epäiltiin raskausmyrkytystä, kun kävin neuvolassa rv 38+5. Neuvolassa mitattiin verenpaine, joka toistuvasti oli 140/95 ja tuota turvotusta oli aivan tajuttomasti!! Lisäksi päänsärkyä tuli ajoittain ja pissa oli välillä puhdas, välillä +1. Eli aika epäselviä oireita, mutta neuvolasta soittivat äitiyspolille, johon käskettiin tulla näytille.

Kahden tunnin päästä ilmestyimme sinne ja verenpaine oli 160/101 toistuvasti mittailtuna. Siellä tekivät päätöksen, että ottavat minut tarkkailuun viikonlopun ajaksi (oli siis perjantai). Illemmalla osastolla oloni huonontui koko ajan, kymmenen aikaan verenpaineeni oli 225/140, joka laski verenpainelääkkeen saannin jälkeen 200/130.

Lääkäri teki käynnistyspäätöksen, eli lauantaiaamuna sai cytotecia (siis kolme kpl päivän aikana) ja lauantai-iltana seitsemän aikaan alkoivat säännölliset, muttei niin kivuliaat supistukset. Seuraavan yön aikana heikkenivät, ja su-aamuna laittoivat oksitosiinitipalle. Sunnuntaina 14.57 neiti sitten syntyikin

Itse olen todella tyytyväinen sairaalan toimintaan, joskin minua osastolla hoitanut kätilö väitti päänsärkyni johtuvan migreenistä (tätä 10 vuotta sairastaneena tiedä, mitä migreeni on!) Mutta onneksi oli todella ihana lääkäri, joka myös synnärillä oli apunani!

Tsemppiä!


piitu - 10.09.2009 - 13:57

Mulla epäiltiin raskausmyrkytystä rv 31+2, olin silloin äippäpolilla ultrassa ja lääkärin tarkastuksessa. Verenpaine oli korkea ja turvotusta.
Ottivat sisään sairaalaan ja tekivät 24 tunnin pissan keräilyn ja tarkastivat siitä valkuaisen. Kaikki oli kuitenki ok ja pääsin yhden yön oltua sairaalassa, lauantaina kotiin.
Sunnuntai meni ihan ok, samoin maanantai päivä, illalla klo 19 aikoihin tuli todella huono olo, paheni koko ajan. Muistin että kotona oli yksi neuvolasta saatu pissatikku varalta. Mittasin sillä ja valkuaista oli 4+. Soitin samantein sairaalaan, käskivät mennä heti. Kun pääsin sinne, tarkistivät tuon pissan, mikä näytti edelleen sen 4+, verenpaine korkea, paino noussut tuosta lauantaista 7kg ja olo muutenkin huono, sekava. Meidän sairaalassa ei sais alle 32 viikooset synnyttää, mutta eivät "uskaltaneet" lähteä viemään isompaa sairaalaan, vaan lääkäri ja kätilö lääkittivät ja vahtivät vartin välein koko yön, (itse olin aivan sekasi ja höpötinkin aivan houreessa) (mies kertoi).
Kun klo oli aamulla 7, niin lääkäri sanoi selvittiin aamuun ja alkoi järjestellä leikkausta. Lastenlääkärit ym henkilökunta oli saatu kasaan n klo 9, vaavit syntyi sektiolla klo 9.32 ja 9.33. Rv 31+6.
Kaikki meni onneksi hyvin ja vaavit oli hyväkuntoisia ja hyvän kokoisia.
Seuraavan yön olin itse tarkkailussa ja 9 päivää sairaalassa. Vaavit oli sairaalassa kasvamassa 4 viikkoa ja kotiin päästiin 35+3 viikolla. Nyt ollaan reilu 9 kk ikäsiä pikku vipertäjiä!


- 10.09.2009 - 23:25

Mulla meni ekasta epäilystä 6 viikkoa ennenkuin itsellä oli sellainen olo, että nyt ei kaikki ole hyvin.

Eli terkkari puuttui valkuaiseen pissassa. Verenpaine mulla on aina ollut koholla ja mittaustilanteessa tapissa. Mittailinkin sitä sitten kotona kaikessa rauhassa.

Kävin ylimääräisellä näytillä äitiyspolilla ja jäin heidän seurantaansa, eli en palannut enää neuvolan asiakkaaksi.

Itsellä oli ihan hyvä olo. Laittoivat sairaslomalle ja käskivät lepäillä ja kerran viikossa käynti polilla. Lapsi oli kuulemma pieni viikkoihin nähden, mutta muuten kaikki hyvin. No, pieni tuo on vieläkin ja ihan geeneistä johtuu, isänsä on samanlainen luuranko.

Kun ultrassa näkyi muutoksia napanuoran virtauksissa, ottivat mut sisään sairaalaan. Antoivat kortisonipiikit vauvan keuhkoja vahvistamaan. Pääsin kuitenkin vielä kotilomillekin. Sitten yhtenä aamuna oli itsellä sellainen olo, että nyt se verenpaine on korkealla ja lähdin osastolle. Illalla oksentelin ja seuraavana päivänä olin mg-tipassa, jolla vielä saatiin lapselle lisäpäiviä (rv 31). Illalla päivänä pyysin niitä jo kiskomaan sen muksun ulos, mutta lääkäri totesi että kyllä sä vielä jaksat. 3. huonona päivänä tekivät sitten päätöksen kiireellisestä sektiosta.

1,2kg ja rv31, 5 vko keskolassa ja "rv36" 1,8kg kotiin. Terve tyttö, ikinä ei ole ollut kipeänä. Nyt jo reilu 2v.

Kannattaa käydä tutstumassa kevyt.net jos keskosvauvan vanhemmuus on mahdollisesti edessä. Jälkikäteen tajusin miten rankkaa se oli psyykkisesti, vaikka meillä meni kaikki hyvin ilman takapakkeja.


ap - 11.09.2009 - 16:02

Kiitos paljon vastauksista!

Kävin tänään mittauttamassa sen verenpaineen ja kaikeksi onneksi se oli nyt laskenut normaaliin. Pissa oli myös puhdas ja painokin oli laskenut kilon. Että väärä hälytys taisi onneksi olla.. Mutta oli mielenkiintoista lukea vastauksianne, ja hyvä myös tietää tulevaisuuden varalle.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|