Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

Munasarjojen kystat

ohikulkija - 20.05.2008 - 22:49

Onko kellään tietoa tai onko omakohtaisia kokemuksia asiasta?

Eli kun munasarjoista löydetään kysta, jossa on esim. hiuksia ja todetaan että se on kasvain(periaatteessahan kystat on aina kasvaimia?) niin kuinka yleistä se on ja kuinka suuri mahdollisuus siinä on että se onkin pahanlaatuinen kasvain?

Ottaisin mielelläni vastaan kaiken mahdollisen tiedon eli kertokaa kokemuksianne, tietoanne.

Kiitos jo etukäteen!


VASTAUKSET:


hei - 21.05.2008 - 08:20

Minulta leikattiin parivuotta sitten kysta munasarjasta. Heti leikkauksen jälkeen ilmaantui toiseenkin munasarjaan kysta, joka on siellä edelleen. On niin pieni,ettei vaadi ainakaan vielä leikkausta.

Se on todella yleistä ja yleensä osaavat sanoa jo ultran perusteella melko varmasti onko kyseessä hyvän vai pahan laatuinen kasvain. Minun käsittääkseni nämä hyvänlaatuiset ovat melko yleisiä.


ohikulkija - 21.05.2008 - 10:45

Kiitos viestistäsi.
Onko lisää asiasta tietoa kenelläkään?


Mulla - 21.05.2008 - 13:13

on myös vasemmassa munasarjassa kysta. On sellanen tulitikkuaskin kokoinen ultran mukaan. Lääkäri sanoi, ettei lähtis vielä leikkaamaan, kun leikkaus on kuitenkin aina leikkaus ja varsinkin joillekin tulevat leikkauksen jälkeiset kiinnikkeet saattavat olla jopa kivuliaampia kuin itse kysta.

Välillä vasen alavatsan seutu on tosi kipeä ja tärinäarka, joskus on myös yhdyntäkipuja. Kysta voi kuulemma joskus hävitä itsestäänkin tai sit se voi puhjeta aiheuttaen sairaalahoitoa vaativat kivut. Tässä vaan kuulostellaan ja vuoden välein se ultrataan, josko on muutoksia. Kystat ovat myös mun käsityksen mukaan aika yleisiä ja useinmiten hyvänlaatuisia kasvaimia....


hei - 21.05.2008 - 13:33

Lisään vielä, että se kysta mikä minulta leikattiin oli 10cm halkaisijaltaan joten oli pakko leikata. Ja se on ihan totta, että leikkauksesta jääneet kiinnikkeet ovat kivuliaita


ohikulkija - 21.05.2008 - 14:04

Kiitos viesteistänne ja lisää uusia kertomuksia odotellen...


hanski - 22.05.2008 - 09:09

Leikkausta vaativasta kystasta ei ole kokemusta mutta itsellänikin löytyi munasarjasta kysta alku vuodesta.kontrollikäynti oli kolmen kk kuluttua ja kysta oli hävinnyt
Googlasin silloin munasarjan kystan ja löytyi varsin paljon keskusteluja ko asiasta
esim
http://keskustelu.plaza.fi/ellit/liikunta-ja-terveys/keskustelu/t1660599


multa - 25.05.2008 - 16:09

poistettiin juuri toisesta munasarjasta 10cm ja toisesta pienempi kysta leikkauksella. lääkärin mukaan ei pystynyt ultran avulla olemaan varma onko hyvän vai pahanlaatuiset. onneksi olivat hyvänlaatuiset. kyllä pelotti!


Miia - 27.05.2008 - 23:07

Voi hitsin pimpulat, mullakin luultavasti on kysta oikealla. Ainakin se on eka epäily. Meen torstaina gynekologille...


Chala - 30.05.2008 - 21:36

Tunnen tosi paljon ihmisiä keillä on kystia ollut munasarjoissa ja muuallakin, mutta en ole kuullut kertaakaan että olisi pahanlaatuista ollut. Taitavat sitten oikeasti olla tosi harvinaisia.

Mulla on endokystia ollut molemmissa munasarjoissa, sellaisia pienen nyrkin kokoisia. Tähystyksellä poltettiin pois eikä pahempia jälkioireita tullut.


nasu - 27.06.2008 - 12:45

Minäkin kävin juuri lääkärissä ja sain kuulla että minullakin on luultavasti "poksahtanut" kysta. Lekuri katsoi ultralla ja sanoi päätyneensä tähän diagnoosiin koska minulla oli verta vatsaontelossa. Jatkosta sanoi vain seuraillaan. mitä olette mieltä?


merja - 26.11.2008 - 10:57

mulla todettiin 25.11.08 kätilöopiston sairaalassa laspettomuus tutkimusten yhteydessä vasemmassa munasarjassa kysta ja se leikataan helmikuun alussa pois. se aiheutta ainakin meidän tilanteessa lapsettomuutta mutta leikkauksen jälkeen parempi mahdollisuus raskaaksi tulemiseen


Maija - 01.02.2009 - 12:25

Kipujen takia lääkäriin ja parin cm kysta löydös, joka seuraavassa ultrauksessa olikin sitten kadonnut itsestään.

Ap:lle Eli siis ihan verisuonellinen kasvain vai?
Että ei nestetäyttöinen? Hiuksia?? Tulee mieleen nämä hurjat elimistöstä löytyneet kaksosen jäännökset? Kääks...


Eija Tuppurainen - 01.06.2009 - 16:21


Minulla on elokuussa vasemman munasarjan kystaleikkaus edessä. Se on n. 7 cm pitkä. Jännittää vähän. Sisareltani on myös leikattu kysta. Hän sanoi, että ei ole iso leikkaus eikä sitä todellakaan tarvitse pelätä. Eniten minua jännittää nukutus, koska minua ei ole koskaan nukutettu.


lis - 02.08.2009 - 12:04

heippa kaikki! kirjotan ihan ensimmäistä kertaa tämmöisiin palstoihin, aikasemmin vaan seurailen näitä ja saa aina huokasta etten ole ainoa ja pelkään turhaa. Itselläni on vasemmassa munasarjassa hyvänlaatuinen kysta, ja olin sairaalassakin 2 yötä ja yhden yön suonensisäisessä antibioottikuurissa, mutta johtui luultavasti kauan olleesta sukupuolitaudista jota ei ollut havaittu ja siinä samassa puhkeis tuo kysta. Onneksi tulehdusarvot laski niin rajusti ettei tarvinnut leikata (joka nyt edelleen varmaan johtui tästä sukupulitaudista). nyt on mennyt noin 8 kuukautta sairaalakäynnistä ja on juuri tärinäarka ja olen taas alkanut harhaluuloiseksi ja painelen väähn väliä, mutta ei tunnu pahemmin tai ainakaan niin mit'ä se oli ennen. Joten ei ole tuskin syytä huoleen, kauankohan nämä tärinäarat kivut yleensä kestää? ja myös juri yhdynnässä pientä kipua mutta hyvin lievää verrattuna kun pyörällä ajellessa töyssyt. Odottelen vain että millos tämä 'kipuaika' kestää, kenelläkän tietoa?
ps. edellisistä viesteistä oli hyvin paljon apua ja helpotusta


jj:_ - 02.10.2009 - 20:10

Hei kaikki minullakin on vasemmassa munasarjassa 3cm kysta epäilin jo jonkin aikaa, kun pitää hirveätä kipua yllä ja yhdynnässä pahoinvointi ja sattuu vähän vasempaan munasarjaan ja taakse selkään vihloamista ja mummoassaan kävellessä ja nukkuessa kipuja joutuu aina sängyssä pyörimään, en tiedä onko kellään ollut aamu pahoinvointia myös kerran heräsin ja hakeuduin sitten kahden kuukauden kipujen takia kynegologille- ja aiemmin ihme ei löytäneet mitään kun ennen tätä aikaisemmin kaksi kertaa käynyt takia lääkärillä. Sanoivat ettei näytä pahalta hyvin ne kyllä silmämäärällä pystyy kertomaan olen sitä mieltä vain On tämä silti hankalaa elämässä kun löytyy kaikkea joulukuulle tulee uutta tarkistus aikaa....

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|