Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

Lonkka/säärikipua!!!

JJ - 09.05.2008 - 22:01

Pakko kysellä josko jollakulla olisi kokmusta.. Mulla on useamman viikon juiminut tosi inhottavasti lonkkaa, ja vähitellen myös saman jalan säären ulkosyrjä on kipeytynyt niin, että välillä pahaa tekee kun vihloo, eikä mikään auta. Ei venyttelyt, ei lepuutus (särkee ja "vetää" samalla tavoin oli jalka missä asennossa tahansa), ei oikein buranakaan.. Ei tunnu pahasti jos kävelen reippaasti, mutta kun hetken olen kävelyn jälkeen seissyt/istunut/hidastanut tahtia alkaa hitonmoinen juimiminen. Autolla ajaminen, seisominen, istuminen, pyöräily ja välillä makaaminenkin vihlovat.. Ja on tosiaan kestänyt.. Ajattelin nyt "repäistä" ja varata lekurille ajan maanantaina, mutta ajan saan varmaan jonnekin hamaan tulevaisuuteen......
Onkos kenelläkään ollut vastaavaa, ja onkos neuvoja kuinka voisin kinttua helpottaa??


VASTAUKSET:


Hei - 10.05.2008 - 12:11

Lääkärireissu varmasti aiheellinen,mutta oletko ottanut sitä Buranaa täydellä annostuksella,saa ottaa näet 2400mg päivässä;400mg:sta siis 2tbl 3:sti päivässä,josko siitä helpotusta Mutta siltikin mene lääkäriin,vaik tuolla annostuksella helpottaisi,saat ees kipulääkereseptin,jolla on lääkkeet huomattavasti halvempia.


ap - 11.05.2008 - 12:38

En ihan maksimia ole ottanut, mutta taidan tosiaan joutua ottamaan kun ei oikein helpota kun yhden ottaa kerrallaan.. Joo, pakko sinne lääkäriin on mennä, on vaan pieni kammo valkotakkisia kohtaan..


Ursula - 11.05.2008 - 13:27

Minulla oli saman tyyppistä kipua joitakin vuosia sitten. Menin ortopedille. Lonkka ja jalkaterä kuvattiin mahdollisen kuluman vuoksi, mutta kuvissa ei näkynyt poikkeavaa. Kivun syyksi todettiin yliliikkuvat nivelet. Minulla sen näkee jo, kun ojennan käsivarteni suoraksi, nivel antaa myöten hieman yli. Kipu meni ajan ja särkylääkkeiden kanssa ohi.
Ja tiedän ton kammon valkotakkisia kohtaan. Muusta syystä olen joutunut viime ajat ravaamaan lääkärissä ja kammo on muuttunut inhoksi, nyt on tosi vastenmielistä edes varata aikaa.


Emppu - 18.06.2008 - 11:12

Tutulta kuulostaa. Kannattaa mennä lääkäriin, siellä varmaan puuduttavat lonkan ja saat kipulääkkeet. Sulla on varmaan hermo pinteessä siellä lonkassa ku sääreen säteilee. Kannattaa hoitaa hyvissä ajoin! Itse ku en malttanu hidastaa tahtia niin meni tosi huonoon kuntoon, tuli hermovauriot, keppien kans liikuin, melkein pari vuotta olin saikulla jne.
Kuvissa ei mitään näkynyt, fysiatrin diagnoosi oli yli liikkuva s1-nivel joka välillä myös lukittu ja rassas hermoa. Kun kroonistunu kipu saatiin hoidettua niin fysioterapiasta oli apu. Sitä on ittesä kans jotenki tyhmä, eikä sitä tajuakkaan ku joku vaiva miten sitä tulis liikkua ja mitä pitää välttää. Kumartelu ja nostelu kaikista pahimmat ja elä venytä ääriasentoihin ,sillain että esim. kädet lattiaan hermoo puristaa jos siellä nivel liikaa liikkuu. Selkä suorassa venytykset ym. Ja hidasta tahtia!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|