Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

g: Mitä mieltä miesten ja naisten jaosta?

Peukalopotti - 10.10.2009 - 10:52

Maria Lundin suusta:

Pidän herrasmiehistä ja siitä ajatuksesta, että miehet on vahvoja ja naiset heikkoja ja että näillä rooleilla voi toki myös leikkiä.

Voiko tasa-arvo tällöin toteutua?
Mitä mieltä womanit on täällä?

Itse pidän myös ajatuksesta; naiset ovat naisia, miehet miehiä. Mies on vahvempi herrasmies ja nainen isolla N:llä.

Vai olenko vain romantikko????


VASTAUKSET:


Nainen - 10.10.2009 - 11:50

Olet romantikko, ja luultavasti sinussa herää femisti siinä vaiheessa, kun huomaat tekeväsi kotona töiden jälkeen kaikki hommat, kun lastesi isä röhnättää sohvalla. Tai kun huomaat, että joku työpaikkasi mitääntekemätön 'herrasmies' saa kaksi kertaa parempaa palkkaa kuin sinä - jotta hän voi elättää vaimoaan tai vähintään kustantaa naisenkin osuuden yhteisen ravintolaillan aikana.

Valitettavasti monet miehet ovat vahvoja vain fyysisesti,ja se ei pitemmän päälle oikein riitä. Onneksi jo esiäitimme ovat olleet henkisesti riittävän vahvoja.

Haluaisiko aloittaja ehkä asua jossakin muslimimaassa (Afganistanissa esim.) herrasmiesten suojelemana ja hellimänä, toisinaan ehkä palvomanakin naisellisena naisena? Ei tarvitsisi itse ededs ajaa autolla! Eikä tarvitsisi tuskailla koulussa hankalien matikantehtävien kanssa, kun ei tarvitsisi käydä koulua ollenkaan.

Niin, kyllä minäkin olen Nainen ihan isoilla kirjaimilla, vaikka maksankin itse laskuni ja vaadin, että mieskin vähintään omat vaatteensa ja astiansa huolehtii pestäväksi käytön jälkeen, ja vaikka vaihdan itse autooni renkaat. Pidän elämääni paljon parempana tällaisena, kun pystyn itse järjestämään elämistäni omilla ehdoillani eikä minun aina tarvitse etsiä Miestä erinäisiä epänaisellisia hommia varten.


minä - 10.10.2009 - 12:01

Kyllä nainen on nainen ja mies on mies. Niin on, niin tulee olemaan ja hyvä niin.
Naiset ja lapset lähtee ensin uppoavasta laivasta, miehet avaavat ovia ja ostavat kukkakimppuja. Naiset kilahtavat mitä pienemmästä asioista ja mies pyörittelee silmiä kun ei tajua miksi maitoa ei saa juoda suoraan purkista? Nainen pillittää tai nakkelee tavaroita kuukautisten aiheuttamassa hormoonimyrskyssä ja mies juoksee kaupassa hakemassa suklaata ja terveysiteitä.
Miehen rooli on vaikeutunut huomattavasti sen jälkeen kun naisten orgasmi tuli keksittyä.
On se vain harvinaisen hienoa olla nainen!!!


Woman - 10.10.2009 - 13:21

Naisena ja useamman miehen esimiehenä totean, että kyllä tasa-arvoa on. Myös henkisesti vahvat miehet kestävät kaltaiseni vaimoinaan.


peukalopotti - 10.10.2009 - 13:27

en halua asua muslimimaissa eikä siitä nyt ole kyse vaan omista elämistämme. näitä ääripäitähän löytyy aina.

itselläni on hyvä työ ja kannan taloudellisesti oman korteni kekoon jne. mutta pidän myös siitä, että kotona ja vaapa-ajalla mieheni hellii minua, avaa ovia minulle jne. eikä minua haittaa, että olen se heikompi osapuoli ja mieheni saa "esittää" sankaria ja herrasmiestä.

ja kyllä meillä kaikki tekee kaikkea. esim. tänään tein sämpylätaikinan ja mieheni pyöritteli ne ja paistoi, kun kävin tankkaamassa autoa illaksi.


Eemeli - 10.10.2009 - 13:32

Mies on fyysisesti vahvempi kuin nainen, ja se johtuu ihan fysiologisista syistä. Tuo ei silti tarkoita, että nainen olisi heikko, vaikka fyysisesti heikompi onkin. Ja se, että on herrasmies, on mielestäni käytöstapa-asia, eikä sillä ole mitään tekemistä vahvuuden ja heikkouden kanssa. Itse ainakin vaadin hyviä käytöstapoja myös naisilta, enkä ainakaan itse pillitä enkä nakkele tavaroita ja pistä moisia lapsellisuuksia minkään hormonimyrskyjen piikkiin, vaan olen ihan hyväkäytöksinen nainen.

En missään nimessä kiellä sukupuolten välisiä fyysisiä eroja. Mutta se, että nainen ja mies ovat erilaisia ei tarkoita, että he olisivat mitenkään eriarvoisia. Ainakin omassa parisuhteessani olen täysin tasa-arvoinen mieheni kanssa niistä fyysisista eroista huolimatta, ja se ei nyt tarkoita, että minä nostaisin yhtä painavia tavaroita kuin mieheni.

Kaikesta edellämainitusta huolimatta meillä minä olen Nainen isolla N:llä (täälä käyttämästäni nimimerkistä huolimatta) ja mieheni on Mies isolla M:llä ja ostaa minulle kukkia kun haluaa ja minä tykkään siitä kovasti.


löytyykö - 10.10.2009 - 17:30

Jos minä onnistuisin löytämään itseäni vahvemman miehen sekä fyysisesti että hemkisesti, olisin erittäin tyytyväinen. Jos hän vielä ostaisi minulle kukkia, suklaata, terveyssiteitä ym. tarpeellista niin vielä parempi. Tarkoitan sitä, että mies olisi sekä riittävän vahva olemaan minun turvanani petojen uhatessa ja käyttäytyisi myös kunnolla. Ei ole sellaista tähän mennessä löytynyt, ikää jo puoli vuosisataa, vieläkö on toivoa?

Samanarvoisuus ei tietenkään merkitse samanlaisuutta. Usein kuitenkin käy niin, että vaikka periaatteessa molempia osapuolia kunnioitetaan ja arvostetaan samalla tavalla, toinen on kuitenkin alistetussa asemassa ja toisesta - vahvemmasta ja/tai paremmin ansaitsevasta ja osaavammasta. Onhan se hienoa, että naisen ei tarvitse liata vaatteitaan ja katkoa upeita kynsiään auton huollosssa kun on Mies, joka sen työn tekee. Toisaalta nainen voi joutua jopa alistumaan ja noyristelemään saadakseen miehen hoitamaan oman työmaansa, vaikka nainen olisi kuinka hyvin hoitanut kodin ja lapset.

En tunne itseäni mitenkään epänaiselliseksi, vaikka en ole eläessäni kovin suuria hormonimyrskyjä mihinkään aikaan kuukaudesta esittänyt eikä minun mielestäni se tee miehestä Miestä isolla M.llä, että ostaa kukkia, jos muuten käyttäytyy kuin ääliö.


peukalopotti - 10.10.2009 - 20:58

niin, kyllä minustakin miehen sekä naisen pitää olla hyväkäytöksisiä, sehän kuuluu mielestäni normaali elämään.

ehkä minä olen vain romantikko. mies on mielestäni se, joka kosii, mies hakee tanssiin, vie ja minä vikisen.
mies hakee ravintolassa juomat, mies maksaa kassalla, mies ajaa jos yhdessä liikutaan, mies avaa minulle oven yms. tai nyt kun mietin niin ehkä minä pidän olla mieheni huomion keskipiisteenä?

tää nyt oli tällaista mietintää.
perinteistä suomalaista tauno paloa ja ansa ikosta.


mie - 11.10.2009 - 12:08

Elämän tekee todella hankalaksi, jos se on aina mies, joka esim. ajaa autoa ja huoltaa sen ja huolehtii kaikista raha-asioista, mikä lienee vieläkin varsin tavallista monissa suomalaisperheissä.
Jos mies sitten jättää, sairastuu, kuolee tai muusta syystä ei enää niistä ns. Miesten töistä huolehdi, niin aina ei vaimoraukka löydä edes talonmiestä apuun.
Osaakos mammat muuten vaihtaa itse sulakkeen vai pitääkö siihenkin olla Mies? Pitkään sinkkuna elänyt arvostaa kyllä usein enemmän omaa osaamista ja itsenäisyyttä kuin Todellisia Miehiä ja romantiikkaa, joka pitemmissä parisuhteissa valitettavan helposti katoaa.

Terveisin nimin. Sekä sinkkuna että pitkässä parisuhteessa elänyt.


vitsi - 11.10.2009 - 12:10

Mitä voi kuka tahansa sivullinen päätellä siitä, että mies avaa vaimolleen auton oven?


peukalopotti - 11.10.2009 - 16:09

joo, osaan vaihtaa sulakkeen, ampua hirviä, vaihtaa renkaat, leikata nurmikon (vetästä ihan ite käyntiinkin, kun se näkyy olevan monilla naisilla ongelmana).

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|