Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

ystävä matkii

marikki - 09.10.2009 - 14:26

Mua on alkanut ärsyttää ystäväni, joka ostaa kotiinsa samoja juttuja kuin mä. Meillä on aika sama tyyli sisustaa,mutta löytyy tavaroita kuitenkin samasta tyylistä erinäköisiäkin. Ymmärrrän, jos jotain samaa on, mutta heillä on todella paljon täysin samanlaisia tavaroita. Aina kun meen heille huomaan, että ai hän on taas ostanut ihan samaa, minkä on mulla nähnyt ensin...


VASTAUKSET:


mää - 09.10.2009 - 16:20

ostapas ensi kerralla jotain omasta mielestäsi mautonta, kun tiedät että kaveri on tulossa käymään. sitten kehut sitä ja kerrot kuinka hyvään hintaan löysit... Sitten palautat heti kauppaan ja näet haluaako kaverisi taas samanlaisen...!?
Ehkä kaverisi ihailee sinua ja makuasi ja haluaa sen takia samoja juttuja, raukkaparalla ei vain ole omaa mielikuvitusta.
Toinen vaihtoehto on että ostat niin kallista ettei kaverilla ole varaa siihen, tai teet itse, tai tilaat ulkomailta etkä kerro mistä..!


akka - 09.10.2009 - 16:29

Voi sentään kun on ihmisellä vaikeaa! Taidan olla jotenkin yksinkertainen, kun ymmärrä ollenkaan ongelmaasi. Selittäisitkö vähän tarkemmin, miten se on jotenkin sinulta poissa, jos jollakin muulla on samanlainen tavara?
Mutta eikö ole mukavaa, kun on edes yksi ystävä?

On sinulla kolmaskin vaihtoehto: alat valmistaa itse niitä sisustustavaroita. Tähän aikaan vuodesta voit mennä vaikka kansalaisopistoon ja tehdä ihan uniikkitavaroita, vaikka huonekaluja, tiffanytöitä, tekstiilejä...


.. - 09.10.2009 - 16:42

Aivan samaa mietin kuin edellinenkin, että mitä se on sinulta pois?
Jos kaverillasi on vain sama tyyli niin haittaako siitä muka on?


Mulla - 09.10.2009 - 16:48

Oli naapuri, joka teki kaiken perässä mitä minä tein.Esim.Laitoin illalla lyhtyihin tulet, eikös naapuri heti puolen tunnin päästä kans laittoi lyhdyt palaa.Minä laitoin toinen päivä roihut palaa, hän laittoi kans.
Yleesäkin kesän jälkeen laitoin lyhdyt ulos, naapuri laittoi heti kans.Laitoin kanervat, naapuri seuraavana päivänä kans.Keväällä kesäkukat ulos, naapuri seuraavana päiväna.Tätä jatkui ja jatkui.Mies sanoi kerran mulle, et tee testi laita lyhdyt palaa ja roihut.Katso mitä naapuri tekee.Naapuri matki heti
Jotkut on, vaan niin kateellisia, että pitää matkia


mää - 09.10.2009 - 16:48

no mua ainakin ärsyttäsis jos toinen matkisi koko ajan, eri asia jos joskus hankkii samanlaista.
Toisaalta jos vaikka ostan uusimman muumimukin, joita kaikki haluaa, niin ei se ole matkimista...!
ja joskus kaverilla on vain niin samanlainen maku että on jo ajatellut hankkivansa tietyn jutun, kun kaverikin...?


Mulla2 - 09.10.2009 - 17:02

Täällä toinen ihmettelijä, (mitä nyt sit ei kai sais tehdä?) jonka mielestä on kyllä aika outoo, kun meidän laitettua rivarin etupihalle puskien sijaan pation kivoine kiviaiheineen, löytyi naapurista heti toinen samankaltainen...ja siis me asuttu yli 10v ja "harrastettu" kiviä...ja naapuri sitten alkoi melkein heti muutettuaan "samankaltaistaa" pihapiiriään...siis nyt ei voi erehtyä!!!

Ihan siis suoraan on, kuin peiliä näyttäis, niin että on kamut kyselly, et kuka toi matkijaperhe on


tuttua - 09.10.2009 - 18:13

Toi on oikeesti tosi ärsyttävää pitemmän päälle. Mulla ihan samoja ongelmia ja ongelma ratkes vain sillä, että olen mahd. vähän tekemisessä kyseisen ystävän kanssa, koska en kestä tuota lapsellista matkimista, kun kuitenkin nykyaikana tavaraa on jos jonkinlaista eikä samanlaisia kuteitakaan ole pakko ostaa. Tsemppiä ja hermoja ap!


tuikku - 09.10.2009 - 19:56

Koita ottaa matkiminen kohteliaisuutena. Sinulla vaan on niin hyvä maku ja ihania ideoita, että ystäväsi (kateellisena ihanalle kodillesi) haluaa matkia sitä


tai - 09.10.2009 - 22:53

sitten vain olette yksinkertaisesti niin samanlaisia ihmisiä mauiltanne,että tykkäätte samoista asioista Tuo "mulla":n kirjoitus kyllä kuulosti aikas inhottavalle,mutta että jos sattuu olemaan joitakin tavaroita samanlaisia,niin hohhoijakkaa....

Itse tutustuin pari vuotta sitten erääseen naiseen,ja ei voi muuta sanoa,kuin että oli suorastaan pelottavaa,kuinka voi jollain olla näin samanlainen maku. Hiusmallista ja raitojen väristä alkaen sisustukseen ja vaatteisiin. Verhoissakin oli samanlaisia juttuja kummallakin. Ja emme olleet siis kumpikaan vierailleet toistemme luona aiemmin. Näinkin voi joskus käydä


mie - 10.10.2009 - 11:38

Onko teidän mielestänne matkiminen kateutta? Minun mielestäni se on pikemminkin ihailua: kun toisella on noin hienoa, niin laitanpa minäkin. Mulla ei ole tapana matkia mutta en kiusaannu siitäkään, jos joku muu matkii minua. Kieltämttä toisinaan näen jossain jotain sellaista, että haluan itse samanlainsta: erikoisen jäälyhdyn esimerkiksi.

Mutta miksi aloittaja ja muut kaltaisensa eivät valmista itse kaikkea mahdollista, esim. sisustustekstiilejä. Eikä sitä räsymaton mallia tarvitse suinkaan mistään kuvastosta ottaa vaan sen voi suunnitella ihan itse, eikä sitten kukaan pysty tekemään itselleen saman mallin mukaan.

Jos minä haluaisin tehdä hienon 'kivipuutarhan' muuttaessani rivitaloon, pitäisikä minun luopua omsata suunnitelmastani, jos näkisin, että naapurissa on samanlainen? Ehkä olemme löytäneet sen samasta puutarhalehdestä... En toki luopuisi, minä kun en eläisi toisten ehdoilla vaan hankkisin ihan oman mielesi mukaiset sisustuksen ym. riippumatta siitä, että ehkä ystävällä tai naapurilla olisi samanlaista.

Mikä siinä niin ärsyttävää on, että jollakin muulla ihmisellä on samanlainen maku tai jostakin muusta syystä on samanlaista?


mulla2 - 10.10.2009 - 13:22

No laittaisitko ihan täysin samanlaisen kivipuutarhan? Täsmälleen samanlaisin ratkaisuin?

Kiertelen etsimässä suuresti rakastamiani kiviä alan myymälöissä ja voin sanoa, että valikoimaa löytyy, niin paljon, että ei voi olla NÄIN samanlainen maku!!!

Ja joka ainoo yksityiskohta on just eikä melkein! Lisäksi ostettuani lintujen vesialtaan, ilmestyi seuraavana pnä samanlainen naapurillekin JA täysin samanlaisin asetelmin. Peitän myös pintaa kasvien kuoltua isoilla sammallevyillä, ja mitäs se naapuri sieltä metsästä näytti toissapäivänä raahaavankaan???

Kukkapurkitkin täytyy olla ihan just samanlaiset, vaikka puutarhamyymälöissä ainakin mulla on valinnan vaikeus sen runsauden keskellä...jne jne jne........


hei - 10.10.2009 - 19:53

siä "mulla" oletko ajatellu jos naapuris on vaikka lahopäinen eli kun näkee sun lyhdyt niin muistaa laittaa omansa jne


Ei ymmärrä - 11.10.2009 - 12:22

Miksi kukaan teistä ei kerro, MIKÄ siinä matkimisessa on niin kamalaa? Miksi kenelläkään muulla ei saisi olla samanlaista kuin teillä?


ap - 11.10.2009 - 18:57

Asia ei ole musta kamalaa tai mulle maailmanloppu. Ajattelin vaan keskustella aikani kuluksi tälläisestä asiasta. Ja mä kyllä teen sisustusjuttuja itse ompelen ja teen keramiikkaa yms. Mutta nousi nyt vaan tää ajatus ystävästäni mieleen ilman kummempaa ja suurempaa kamaluutta. Ystäväni on ihana, mutta ihmettelen vaan joskus, miksi pitää olla niin paljon samaa. Ihan pikkutavaroista huonekaluihin ja tapetteihin yms...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|