Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Tiistai on touhua täysi?

hispu - 06.10.2009 - 13:42

Mites on alkuviikko hurahtanut käyntiin? Täällä E-Suomessa on kyllä ilmoja pidellyt... Eilen satoi ja paistoi yhtä aikaa ja tuuli niin, että meinas ilmaan nousta! Tänään on perrrhanan kylmä ja tuulee myös. Isännältä meinas aamusella lähteä rekka käsistä, kun oli mustaa jäätä tiellä!! Hui . Soitti päivällä, että pelti on kolissut muuallakin ja Medi-Heliäkin oli jossain tarvittu . Voi kun ihmiset oppis joskus ajamaan, ettei ne liukkaat tulis aina "yllätyksenä"...

Täällä ollaan ulkoiltu ja vietetty rauhaisaa päivää... Taloasioita yritetään kovin saada etenemään, on se vaikeeta, vaikkei sitä taloa itse edes joudu rakentamaan .

BTW, on tämä parkin "keskustelu" mennyt aikamoiseksi... :O. Taitaa harvassa olla enää ne asialliset kaekustelijat. Kaikki vaan pähkäilevät koska palsta kaatuu. Noh, näyttääpä täällä edelleen silti muutamat harvat yrittävän . Jatketaanko yritystä?


VASTAUKSET:


Talohaaveita - 06.10.2009 - 14:05

Mekin ollaan tässä lähipäivinä haaveiltu omasta talosta ja selailtu netistä talopaketteja.. Meillä tosin tämä on vasta haaveilua, enkä tiedä toteutuuko koskaan..
Tarve kuitenkin olis kova, uusioperhe kun ollaan ja toisinaan kuusi henkeä talossa + kaveritJa kuitenkin vielä kutkuttaa ajatus yhteisestäkin lapsesta
Jos haluat, niin kuulisin mieluusti miten teijän taloprojekti on alkanut ja mitä yllätyksiä on vastaan tullut mitä ei ole osannut odottaa ja mihin pitäisi varautua..Kuinka paljon teette itse töitä? Ja tietysti kiinnstaa myös hinnat
Meillä tulisi olemaan mahdollisimman edullinen perustalo jos ryhtyisimme taloprojektiin, mutta niidenkin hinnat kaikkine töineen varmasti nousee huimiin lukemiin. Olisi se kyllä niin mahtavaa jos oikeasti se olisi jotenkin joskus meilläkin mahdollista


ap - 06.10.2009 - 14:27

Talohaaveita: Toki voin kertoa kokemuksiamme... Laita vaikka s-postiosoite, niin voin sinne tarinoida


Talohaaveita - 06.10.2009 - 14:32

elli.m@netti.fi

Jee, kiitoksia


AQQA - 06.10.2009 - 15:22

Oon myös miettinyt tuota samaa: "Miten ne liukkaat voi aina tulla yllätykseä!" Mutta eipä sillä, on meilläkin vielä kesärenkaat alla kun ei oikein ole kerennyt vaihtaa.

Ehdottomasti kannattaa jatkaa! 1 idiootin kommentointiin tarvitaan 10 järkevää vastausta ja siltikin vielä jää päällimmäisenä muistiin vain ne typerät kirjoitukset. Eli on meitä täällä vielä kuitenkin.

Meillä oli myös tuo talopaketti suunnitelma, mutta meni jäihin ainakin vielä toistaiseksi kun palloilaan tässä 3 paikkakunnan välillä eikä oikein tiedetä minne sen majan pystyttäisi. Kallistuttiin jo vähän oman rivitalo osakkeen puolelle.

Kannattaa aloittaa katsomalla eri vaihtoehtoja: mm.
- Kastelli
- Kreivitalo
- Desingtalo
- Muurametalo
- Kannustalo
- Teijotalot
- Jukkatalo
- Älvsbytalo
ymt
Kannattaa myös muistaa että se mikä äkkiä näyttää halvimmalta, ei välttämättä loppupeleissä ole se halvin. Kaikki kalusteet ja kaapit, kaakelit, tapetit, ym tekee kuitenkin aika paljon eikä ole kiva että on halvimmat suoraa 80 luvulta.

Kannattaa selailla netti sivuja ja katsoa mikä olisi suunnilleen sellainen mistä pidätte. Ehdottomasti kannattaa olla yhteydessä myös valmistajiin ja käydä katsomassa valmista pystyssä olevaa taloa siitä mallistosta mistä olette kiinnostuneet. On aivan eri asia käydä paikanpäällä katsomassa valmista taloa kun katsoa pohjapiirrustuksia ja nettisivuja.

- Valmiisiin talopaketteihin tehdyt muutoksest ovat nykyään sääntö eikä poikkeus, eli saatte paljonkin vaikuttaa siihen miltä talo loppupeleissä näyttää.

Myös firmoilla joilla ei ole varsinaista talopakettia, on oma henkilöstö tiimi jotka on pystyttäneet niitä samoja taloja niin paljon että hoitavat sen jo todella nopeasti. Aina voi sopia myös ennenkuin rakennusmiehet lähtee että mitä voisitte mahdollisesti tehdä itse. Rakennusmestari jakaa hommia varmasti enemmän kuin mielellään.

Eri talopakkettien myyjät sopivat myös enemmän kuin mielellään aikoja milloin voi tavata ja kysellä henkilökohtaisesti kaikkea mitä mieleen tulee, ja aloittaa sen suunnitelunkin jo yhdessä. Kertoa mitä kannattaa otta huomioon ym.

Mutta älkää vain ostako sikaa säkissä vaan tutustukaa ja perehtykää asiaan .

Tästähän voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon


Talohaaveita - 06.10.2009 - 15:34

Joo todellakin perehdytään ja verrataan ylipäätänsä eri asumisvaihtoehtoja mikä olisi meille paras.
Noita talosivuja on selailtu ja tutkittu just niitä mitä sisältävät mikäkin..


AQQA - 06.10.2009 - 15:45

Aivan, ja sitten jos esimerkiksi Kreivitalojen Hermanni talo kiinnostaisi; soitto kreivitaloille: "Terve, tuo Hermanni talo kiinnostaisi, olisiko teillä yhtään valmiina tai valmistumassa tässä lähellä niin pääsisi katsomaan miltä se livenä näyttää.. " Noita esittelyjä on monesti lehdissä tai valmistajan nettisivuillakin.

Mietittiin pitkään Kastellin valmispaketteja, kun hinnat näyttivät äkkiä olevan halvimmasta päästä. Sitten näin sellaisen sisältä, ja kaikki oli selvästi tehty halvimman kaavan mukaan. Tottakai. Ja kun aloimme laskemaan mitä tulisi maksamaan muutoksien kanssa, ei se enään ollutkaan halvimpia.
Mutta nämä on niin maku asioita.

Me haudattiin talo haaveet mutta vielä etsitään ja seuraillaan tontteja. Heti kun hyvä kävelee vastaan niin talohaaveet tulevat taas päivänvaloon


Haaveilija minäkin - 11.10.2009 - 20:17

Olen jo iällä. Näyttää siltä, että aikanaan pojan jäädessä taloa pitämään, lähdetään tieltä. Sikäli on sääli, kun tehtiin talon päähän asunto valmiiksi.
No, mökki myyntiin vaan aikanaan ja jo nyt suunnittelen taloa varmuuden vuoksi. Aikaa menee salapoliisihommissa.
On noissa eroja.
Kaikkein kiinnostavimmiksi on jäänyt Muurametalo ja Helmitalo. Rossipohja olis kiva, se on Muuramella. Helmissä taas olisi isommat ikkunat ja oh. Eteinen on käytävämäinen, mutta kaappeja riittää.
Muuramessa tk. reilu, joten kaappitilat riittää. Keittiö ja oh. pienempiä. Toisaalta, kyllä kaksi vanhaa niihin mahtuu. Muuramen ikkunat on selektiiviset eli mukavammat pestävät.
Aika pitkälle selviäisi peruspaketilla. Rossipohjaa en koko talossa lämmittäisikään. Se on säästöä. Jollakin on vesikiertoinen lattialämmityksen putket tukkeutuneet. Veden laatu kannattaa selvittää, jos sellaista aikoo.
Keittiön ottaisin B-mallina. Saattaisin laittaa kaapit erottamaan keittiötä. Astioita on kertynyt vuosien mittaan.
Nyt näkyy olevan talvitarjous Muuramella tilaajille 3000e alennus.
On metkaa huomata, miten se paras vaihtuu viikottain...
Älväri tipahti aikaa sitten kuvioista. On liian ohuet eristeet ja kylmä ilma tulee ikkunoiden päältä sisään.
Muissa se lämmitetään. Myös muutokset on kalliita ym.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|