Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Tyhmä kysymys

##### - 05.10.2009 - 13:06

Eilkkä me ostettiin uusi auto noin vuosi sitten. 5vuoden lainalla. Nyt meillä tippuu tulot 1000e. Ja tuo kuukausi erä on siis aivan liian suuri. Eli kysymys kuuluukin: pystyykö velallista autoa vaihtamaan halvempaan auotoa?? Vai joutuuko siinä sit maksamaan jotain ylimääräistä. Kiitos jos joku osaa valaista...


VASTAUKSET:


sania - 05.10.2009 - 13:08

Se siis riippuu mistä laina on. Jos rahoitusyhtiön auto, niin silloin ei taida pystyä (auton lopulliset paperithan saa rahoitusyhtiöltä vasta kun kaikki on maksettu)

Pankkilainaan taas ei kukaan puutu eli vaikka autosta on velkaa, niin silti te olette autonomistajia ja pystytte myymään auton ja vaihtamaan halvempaan.


pystyy vaihtamaan, - 05.10.2009 - 13:11

liike ottaa huomioon auton tämänhetkisen arvon, mikä on varmasti pienempi kuin sillon kun ostitte auton..


Rahoitus? - 05.10.2009 - 13:35

Jos on rahoitusyhtiön, niin silloin lupa pitää kysyä sieltä ja ilman niitä papereita autoa ei pysty myymään.


Kannattaa - 05.10.2009 - 13:47

ensin neuvotella rahoitusyhtiön kanssa, voisiko lyhennystä ja maksusuunnitelmaa muuttaa niin, että pystytte maksamaan.

Pankithan antavat tarvittaessa lyhennysvapaita, jolloin maksetaan vain korot, mutta silloin lainan maksuaika pitenee.


=) - 05.10.2009 - 13:50

Meidän rahoitusyhtiön papereissa lukee ihan selvästi, että auton voi myydä ihan koska vaan haluaa. Mutta oma velka on maksettava samalla hetkellä kokonaisuudessaan pois ja myynnistä ilmoitettava heti rahoitusyhtiölle ja lähetettävä sinne kauppakirja ja luovarit ym ja rahoitusyhtiö lähettää sitten rekisteriotteen suoraan uudelle omistajalle.


h - 05.10.2009 - 15:01

eiköhän se sovittavissa ole. Meillä ainakin autoliike puolsi asiaa ja rahoitusyhtiö siihen suostui.


- - 05.10.2009 - 21:46

No meidän auto myyjä sano et olis ollu sovittavissa tuo vaihto jos olis ollu sama liike ja rahotus nykyisessä ja seuraavassa autossa. Ja paljonko sitä on lyhennetty ja kuinka halpaan autoon vaihtaa.. Käsirahana onm taas max 2000 yleisemmin..


omako - 06.10.2009 - 10:12

Jos laina on pankista, niin yleensä aika joustavasti suhtautuvat laina-ajan pidennykseen ja erän pienentämiseen. Juuri siksi meillä otetaan autolainakin aina omasta pankista eikä rahoitusyhtiöstä, että auto on heti aivan oma ja sille saa tehdä mitä lystää keneltäkään kyselemättä. Muutenkin pankissa vaikuttaa muiden lainojen määrä, vakuudet ja tietenkin tulot ja varsinkin se, miten lainat ja m uut raha-asiat on aiemmin hoidettu.
Jos te ette itse omista autoanne vaan rahoitusyhtiö, ette tietenkään voi sitä myydä vaan joudutte neuvottelemaan sen omistajan kanssa mahdollisuuksista.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|