Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Kysymys yh:lle ja muillekin

sonys - 04.10.2009 - 22:13

Meillä siis sukset todella ristissä lapsen isän kanssa.

Ikinä en ole kiitosta saanut että joka toinen viikonloppu lapseni sinne autolla kiikutan. Aina on valituksen aihetta, olen joko liian aikaisin tai liian myöhässä.

Nyt tilanne jostain syystä mennyt sellaiseksi ettei tämä isukki päästä mua enää sisälle asuntoonsa. Eli soitan ovikelloa, ovi avataan, lapsi vetästään äkkiä sisälle ja sanotaan mulle että "sulla ei ole mitään asiaa sisälle" ja ovi pamautetaan kiinni.

Tänään hakiessani lasta. Soittelin ovikelloa pitkään. Kuulen lapsen olevan sisällä. Isä avaa oven työntää lapsen ulos ovesta. Ei siis voinut avata ovea edes siksi aikaa että pukisi lapsen.

Tämä alkaa olemaan minulle henkisesti todellakin liikaa. Ei jää minkäänlaista tunnetta onko lapseni turvassa isällään. Eli nämä niin sanotut "vapaat viikonloput" menevät lähinnä pahassa olossa rypemiseksi ja itkemiseksi.

Kysynkin, että olenko nyt paha ihminen jos kieltäydyn kuljettamasta lastani ja pyydän isän tulevan lapsen hakemaan? Asumme eri päissä vantaata ja bussimatka kestää reilun tunnin. Minulla siis auto, isällä ei. Tällä tyylillä minua ei kohdeltaisi epäkohteliaasti ja ehkä minulle jäisikin parempi mieli. Mitä mieltä?


VASTAUKSET:


h - 04.10.2009 - 22:58

hei,ethän sä voi nyt tietää onko siellä isän luona kaikki hyvin ja vaikuttaa siltä kuin jotain salattavaa ois. sä olet kummiski se lapsen pää huoltaja/ensi sijainen huoltaja eli sano sille lapsen isälle että et voi jättää lasta sellasiseen paikkaan jos et tiedä että lapselle on kaikki hyvin ja sanot että et anna lasta ennenkuin käyttäytyminen sinua kohtaan muuttuu,ei tollainen käytös oo normaalia.
pyydä vaikka se lapsen isä sun luo kylään ja keskustelette yhdessä ja näät samalla myös miten isä tulee toimeen lapsen kanssa,koska mä ainaki huolestuisin tollasesta tosi paljon,ja ottaisin selvää asiasta että miksi lapsen isä toimii näin.
jos mä oisin sä ni mä kyl puhuisin sille miehelle ja kysyisin että mikä on.
ja enpä usko että sulla ois yhtään parempi mieli vaikka isä hakiskin lapsen koska et siltikään tiedä mitä siellä isän luona tapahtuu.
ja jos lapsen isä ei suostu puhumaan sun kans ni ilmoita sosiaali huoltoon,ni pääsette yhdessä juttelemaan jonku sosiaali neuvojan/tädin kans,toi voi kuulostaa vähä pahalta,mut ei se oo paha,saatpahan ainakin ite mielenrauhan jos saat kysymksiis vastauksia.

mulla on pari vuotias lapsi ja meil oli puol vuotta sitten vähä samanlainen tilanne,no lapsi ei oo nyt puoleen vuoteen sit käynykään isällään,ku otin puol vuotta sit yhteyttä sosiaali toimistoon ja ku käytiin siel muka pari kertaa lapsen isän kans juttelemas.mut täs oli kyl kyse alkoholi-ongelmasta....


Mam - 04.10.2009 - 23:00

Kuulostaa kamalalta! Minusta voit aivan hyvin tehdä kuten sanoit!

Itsekin yh, mutta meillä suht hyvät välit exän kans.

Minkäikäinen lapsi on?


eroperhe.net - 04.10.2009 - 23:32

Asiallista keskustelua yksinhuoltajuuteen ymv. liittyvistä ongelmista
Saat varmaankin selkeät neuvot miten tilanteessasi voi toimia lapsen parhaaksi.


mie - 05.10.2009 - 07:47

Miksi sinun pitäisi päästä ex:n asuntoon? Sehän on hänen kotinsa ja jokainen saa päättää keitä kotiinsä päästää. Jos lapsesi ei oirehdi mitenkään noiden isänsä luona vietettyjen viikonloppujen jälkeen, niin asia siellä varmasti ihan kunnossa. Meillä tuo vaihto tapahtuu 'ei kenekään maaperällä' eli emme päästä toisiamme uusiin koteihimme.


nii - 05.10.2009 - 10:16

mä olen "mie"n kanssa aikalailla samaa mieltä.. mun miehellä on kaks lasta ex-muijansa kanssa.. se nainen tuli joskus meille kotiin ihan kahvillekkin, kun toi lapsia.. siis olisin voinu tietty sanoa, et ei kiitos.. mut sit taas mies halus pitää hyvät välinsä lasten äitiin. en mä voinut siihen vaikuttaa.. enää se nainen ei meille tule, kun silläkin on uus mies.. eli en tiedä miks se oli silloin tunkemassa meille (uteliaisuus, vanha suola). ootko varma, ettei sun miehellä ole uutta naista joka ei todellakaan halua ex-muijia kylään.. ymmärrän täysin sen.. mutta kyllä sä nyt kai sen aikaa voit ovella odotella, et lapselle puetaan päälle.. se mua jäi jotenkin hämäämään.

voisit kysyä siltä mieheltä, et miksi näin.. onko uusi nainen (tai vaikka mies) ja kerrot ettet halua lasten kärsivän huonoista väleistä.. sanot myös, et sun ei tarvi asuntoon tunkea, kunhan ne vaihdot tapahtuis fiksummin, ni ei jäis kurja fiilis.. ellei se miehelle käy, ni sano, ettet tuo lasta sinne ennen kun tiedät mikä on homman nimi.


minä - 05.10.2009 - 10:34

Nyt on taas sellainen hetki että tekisi mieli pikkasen tukkapöllyä antaa tuollaisille.. Meinaan tuota edellistä.
Siinnä vaiheessa kun lapsia saadaan niin VÄHINTÄÄNKIN siinnä vaiheessa pitäisi itse sen verran aikuistua että lopettaisi nuo naurettavat mustasukkaisuus "sodat".
Tajuatko: "nii" että se "ex muija" on miehesi lasten ÄITI! Olisiko aika opetella elämään sen kanssa sovussa ja vähintäänkin pyytää kahveille kun tuo lapsia! Vai onko sen verta huono itsetunto että pelkäät heti että mihesi hyppää takaisin sen kelkkaan jos kahvikupin tarjoat?
Huom:! - Heikko itsetunto ei ole ylitsepääsemätön vamma!
Lapsi tajuaa kyllä kaikki tuollaiset ristiriidat, miten kasvatat lapsesta aikuista jos ei osaa itse käyttäytyä kuin aikuinen?
---
Ap:lle: Minä tekisin miehelle selväksi että niin kauan kun ei osaa käyttäytyä niin hakee lapsen itse. Pitäisi pystyä puhumaan asioista suoraa jos esim. on se uusi suhde. Selventäisi varmasti tilannetta sinullekkin. Mutta tosiaan, kannattaa saada välit selviksi, helpointa kaikille.


no - 05.10.2009 - 10:35

kaipa äidin voisi päästää eteiseen edes oottaan ku lasta puetaan? Ei tarvii sisälle enempi päästää, mutta toi on ky outoo. Tai avais ees oven siks aikaa. Ja mun mielest olis hyvä et äiti näkis millaseen paikkaan lapsensa vie. Onko siistiä tms?


zilla - 05.10.2009 - 11:12

Kyllä minustakin kuulostaa oudolta. Ja nimenomaan, vaikka kuvioissa olisikin joku uusi nainen niin sitä suuremmalla syyllä voisi osapuolet esitellä toisilleen ja käyttäytyä kuin aikuinen. Kyllä minä haluaisin tietää, millaisia ihmisiä lapsen lähiympäristössä on. Tuommoiset existä mustasukkailut on niin persiistä, että vähän tervettä itseluottamusta kehiin hei.


HinniMinni - 05.10.2009 - 13:45

Typerä mies, kertakaikkiaan. Tuohon kuljettamiseen, ei se ole sinun hommasi viedä ja hakea joka kerta, oli miehellä autoa tai ei, meillä exän kanssa välimatkaa toistasataa kilometriä ja joka toinen vkl minä vien tytön isälleen ja isä tuo sunnuntaina tytön kotiin. Useimmiten vaihto tapahtuu ihan vain ovella, mutta tiedän, että sisään pääsen jos kysyisin, samoin kuin exä tulee sunnuntaina kyllä ihan sisälle saakka saattaa tytön.

Minkä ikäinen lapsi teillä on? Onko kertonut mitä tekevät iskän kanssa kun on siellä vkl:? Ota yhteys lastenvalvojaan ja kysy neuvoa, usein apu löytyy sieltä!


sonys - 05.10.2009 - 20:27

Lapsi on vähän alle 1½vuotias. Ei isä koskaan kerro mitään.

mie: Siis eihän minun ole pakko sinne päästä. Mutta ihmettelen kun olen ennen päässyt eteiseen sentään. Ja toisekseen minun on mielenrauhani takia pakko nähdä lasta viedessäni että edes tunnistaa isänsä ja lapselle ok jäädä sinne.


aino - 05.10.2009 - 23:36

no onhan toi varmaan lapsellekkin aika hämmentävää.. (ei ehkä noin pienelle vielä.) vaikka erottu tosiaan ollaan, niin olis se kiva et puhumaan pystyis ja käyttäytymään asiallisesti. ymmärrän kyllä, miks sulla on kurja olo.. olishan se kiva nyt tietää, et mitä lapsen kans on puuhailtu, ja miten on ylipäätänsä aika isän luona mennyt.. ja ei sitä exän asuntoo nyt tarvi päästä katteleen, mut herranjestas, antais edes lapsen pukea rauhassa, ja siinä samalla vois vanhemmat vaihtaa muutaman sanan..
ja vastaus muuten kysymykseesi, ei olis mielestäni yhtään hassumpaa, et isäkin hoitais lapsen hakemisen/tuomisen välillä.. kyllä se yhtälailla kuuluu isukin velvollisuuksiin, vaikka varmasti sen jo tiesitkin..
tsemppiä!!!


nii - 06.10.2009 - 08:36

siis mä kirjoitin että ex-muija tuli ihan kahvillekkin.. eipä siinä sinäänsä ollut ongelmaa.. senkun kahvitteli, mut tuntui oudolta, et ex nainen on mun kodissani.. ymmärsin sen kyllä. meinasin vaan, et eräät naiset ei välttämättä välitä sitäkään vähää päästää "vieraita" naisia kotiinsa (vaikka kysessä tais olla miehen koti). toki ymmärrän että mieheni on lapsiensa äidin kanssa hyvissä väleissä, mutta en välitä, että hän jää sen enempää kahville.. siis ja ollaan mekin oltu hänen luonaan kahvilla, mutta kieltämättä sen on aika kummallista, mutta lapsien kannalta paras näin.

jos olisin ap:n kanssa samassa tilanteessa, vaatisin päästä normaalisti eteiseen odottelemaan ja vaatisin myös nähdä tämän naisen, mutta en vaatisi heitä kahvittamaan itseäni. siis olen ap:n kanssa aika pitkälle samoilla linjoilla.. mutta ei sinne asuntoon tarvitse eteistä pidemmälle mennä.. kuten ap jo kirjoittikin.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|