Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

paljonko maksaisit?

pojan äippä - 30.09.2009 - 09:34

Saamme pojallemme useita säkillisiä vaatteita, en tiedä tarkkaa määrää. Antajina ovat siis tuttavamme.
Hän sanoi ettei ota niistä mitään, mutta voin maksaa jos haluan. Mitä ihmettä teen? Haluaisin maksaa pienen summan kun ovat hyväkuntoisia vaatteita. Mutta paljonko on pieni summa?


VASTAUKSET:


mää - 30.09.2009 - 09:37

Tekisin silleest et kun saat sen säkin niin yks kantaan sanot et mitäänkö ei maksa ja thats it. Jos hän sitten heittää taas et maksa jos haluut, niin pistät hänet päättämään sen hinnan. Eipähän tule sanomista..(kait).


- 30.09.2009 - 09:49

pyytäisin kans sanomaan kunnolla hinnan, jos ei pyynnöistä huolimatta määrittele hintaa, ostaisin vaikka kimpun kukkia tai veisin "kahvipullat"


Minulla - 30.09.2009 - 09:56

oli samanlainen tilanne, eli vaatteita sain, ja maksua ei pyydetty. Katsoin vaatteet läpi, ja hyväkuntoisille laskin hinnan sen mukaan, mitä kirppiksellä maksaisin. Jos oli tahraa tai muuta vikaa, niin sille en hintaa laskenut. Eli paidoista 0,20-0,50€, farkuista 1-2€, kengistä 2-3€, ulkovaatteista 5-10€ jne. Suurimmassa osassa oli kuitenkin vikoja, joten kokonahintakin jäi aika pieneksi 20-30€. Voihan sen rahan edestä vaikka ostaa jotain kivaa kiitokseksi.


jelena - 30.09.2009 - 09:58

no minä ostin tutultani 5 muovikassillista vaatteita, jota sain itse valita mitä haluan ja maksoin niistä 100e molemmat olimme tyytyväisiä

No joo 100e ei oo pieni summa, mutta enemmän ois mennyt kirppareilta ostaessa.


Annoin keväällä - 30.09.2009 - 10:06

2 jätesäkillistä tytön vaatteita eteenpäin. Nimenomaa en halunnut niistä mitään! mutta en viitsinyt niitä aivan käyttökelpoisia vaatteita roskiinkaan heittää.
Tosin itse otin vastaanottajaan yhteyttä (emme ole missään tekemisissä keskenään, mutta asumme samalla kylällä) pitkän jahkailun päätteeksi. Tiesin, että perheessä on monta lasta (ja niistä 3 tyttöä, jotka voivat hyvinkin pitää niitä vaatteita)...

Nyt sitten olis taas puolisäkillistä vaatteita tuossa odottamassa, josko kehtaisin ottaa uudelleen yhteyttä

Mielestäni, jos antaja sanoo, että ei halua mitään korvausta, niin silloin ei todellakaan tarvitse antaa mitään. Pelkkä kiitos riittää (ja tietenkin , jos ei halua ottaa vaatteita vastaan, niin siitäkin voisi sitten mainita).


hispu - 30.09.2009 - 10:10

No sitten on asia mielestäni erikseen, jos vastaanottajalla on taloudellisesti tiukkaa ja rahat vähissä. Silloin antaisin varmasti ilmaiseksi. Mutta jos rahatilanne on ok, niin mielestäni on kohteliasta maksaa vaatteista. Vaikkei niistä mitään pyydettäisikään. Varsinkin, jos on hyväkuntoista ja kallista vaatetta, esim. ulkovaatteita!


Kyllä kuuluu - 30.09.2009 - 10:44

hyviin käytöstapoihin jotenkin muistaa...vaikka sitten kahvipaketti vaan, mutta kuitenkin...ja nytkin syksyllä vois laittaa vaikka pienen asetelman niin, että joku katajanoksa ja kanerva tai calluna..kiva muistella vaatteiden antajan, kun kuistilla/partsilla istuskelee...

ja varsinkin, jos on sanonut, että voi maksaa, jos haluu, niin se kyllä tarkoittaa, että mielellään rahaa...

muuten olis sanonut, että ei missään tapauksessa rahaa.

Mä antaisin parikymppiä...sentään mummoissa "satku"..


häh, edelliselle... - 30.09.2009 - 10:46

No mistä sinä voit semmosen tietää että kyllä se vaan rahaa haluu... voi sua!!


rivien välistä - 30.09.2009 - 10:56

ja iän tuomalla kokemuksella kyllä tietää, jos sanotaan, että "maksa, jos haluat"! Eli jättää pallon maksamisesta vaatteiden saajalle. Ja näin moni tekee, kun ei suoraan kehtaa hintaa tiskiin läväyttää.

Muutenhan siis tekisi selväksi suoraan ja heti, että "en sitten ota rahaa vastaan, vaan nämä ovat ihan lahjoitusvaatteita"!!!

Ja toi sun alentuva "voi sua" on tässä ihan turhaa, jos vaan oman mielipiteeni sanoin. En minäkään sinua voivottele! Fiksu käytös voi koskea myös yleensäkin palstailijoita...


voi... - 30.09.2009 - 11:36

voi voi voi sua...


Kierrätystä - 30.09.2009 - 15:16

Omantunnon kysymys. Itse antaisin varmaan jonkun parikymppisen, jos jotain antaisin. Me on annettu kyllä ihan ilmaiseksi lapsen vaatteet tutulle, jo kolmeen otteeseen useita säkkejä. Enkä kyllä suostuisi ottamaan niistä rahaa.


Menni - 30.09.2009 - 15:25

Jos olisin pyytämättäni saanut tuollaisen lahjan niin antaisin "palkkioksi" varmaankin jonkin "kiitoskukkasen" , eli vaikka leipoisin hyvän piirakan ja antaisin sen kahvipaketin kera tai omatekoinen hillopurkki ja pullo mehua yms .

Jollakin tuollaisella olisi ihan mukava muistaa lahjan antajaa , jäisi sitten hyvä mieli hommasta molemmille


mä oon kans - 01.10.2009 - 11:47

antanut kiitokseksi jotain tarpeellista. rahaa hankala pyörittää tollaisissa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|