Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

onko kellään

kippee - 27.09.2009 - 15:59

Elikkä onko ketään kuka olis synnytyksessä vielä epparin jälkeen revennyt ja sulkijalihas mennyt poikki?.Itsellä näin kävi ja nyt haluaisinkin tietää paraneeko tästä ikinä täysin?että ei jää mitään pysyviä vaurioita.Usskaltaisitko enää synnytää alakautta?mulle kätilö sanoi että on täysin mun oma päätös haluunko ottaa sitä riskiä että sulkijalihas menee uudelleen,jolloinka ei enää ehkä parannu vai synnytänkö seuraavan vaan suoraan sovitulla sektiolla .Hankala päätös tulee olemaan...


VASTAUKSET:


No - 27.09.2009 - 18:20

ei mun mielestä ollenkaan vaikea päätös, jollet sitten tietoisesti halua kulkea vaipat housuissa loppuikääsi. Jos sulkijalihas menee poikki uudelleen, todennäköisesti ei enää parane niin, että toimisi normaalisti ja uloste siis valuu ulos sitämukaa kun sitä tulee! Eli miten hankala päätös onkaan...??? Mä en edes miettis...


ap - 27.09.2009 - 20:12

No on se sektioki kyllä aika raju tapa synnyttää kuitenki,että mietin kun en kovin kevein perustein sitäkään lähtis haluaan...kannattaahan vaihtoehtoja aina vähän puntaroida


Inger - 27.09.2009 - 20:21

Mulla ei noin pahoja vaurioita, mutta alakautta synnyttämistä en edes harkitse.


No - 27.09.2009 - 21:16

kannattaa toki vaihtoehtoja puntaroida, mutta jos vaihtoehdot ovat mainitsemasi, en edelleenkään miettis hetkeäkään,kyllä se sektio on tuossa pienempi paha, mutta jokainen tyylillään. Muista, että sitä sulkijalihasta ei saa korjattua niin, että se toimisi niin kuin kuuluu.


hoitsu - 27.09.2009 - 23:21

kauanko synnytyksestäsi on aikaa? Viestistäsi saa sen käsityksen, että tapahtuma on aika tuore, kun mietit paraneeko tästä ikinä täysin, ilmeisesti et siis ole vielä parantunut??? Silti mietit jo mahdollista uutta alatiesynnytystä??? Itse en tollasen jälkeen enää uskaltais alatiesynnyttää, välttämättä lääkäri ja kätilökään ei sitä suosittele.

Onhan sektio rajunnäköistä hommaa, mutta se tapahtuu kuitenkin ns. hallitusti, toisin kuin raju synnytys joka repii äidin kappaleiksi. Kyllä synnytykset pyritään hoitamaan turvallisesti niin äidin kuin lapsen kannalta ja sen mukaan myös synnytystapa valitaan.

Itse kokisin pienemmäksi pahaksi suunnitellun sektion, kuin toimimattoman sulkijalihaksen. Ei se itsensä rikkominen tee äidistä sen parempaa äitiä, eikä suunniteltu sektio tee äidistä yhtään sen huonompaa.


ap - 28.09.2009 - 06:45

On joo aika tuore,pari kuukautta.Olin vaan jotenki ajatellut että tähän perään vielä se sisarus heti kun oon kunnolla parantunu ja on tullakseen.Kätilö nimenomaan sano että seuraavan vauvan kasvua seurataan tarkasti ja jos on pieni/normikokonen niin voi synnyttää alakautta mutta että siinä on tuo riski kun nyt meni vaan osa sulkijalihasta niin seuraavalla kerralla voi mennä kokonaan.Toinen vauvahan tulee yleensä vähän ekaa helpommin,muttakun eihän ne lääkärit tietenkään voi mitään luvata niin suositteli sitten miettimään ja käymään läpi tota sektio ajatusta


äitsyköitä - 28.09.2009 - 10:03

on niin eeeerilaisia. minä en ainakaan pohtisi alatiesynnytystä, jos vaihtoehtona sen jälkeen on ulosteiden valuminen reittä pitkin.
Tämä menee kategoriaan, minähän en kivunlievitystä ota vaikka kuolisin kipuun ja mitäs jos vielä kaiken lisäksi synnyttäisi kotona.
Mieti nainen mieti. Toivottavasti saat järjen käteen,


siis oikeesti - 28.09.2009 - 10:11

ap miettii vielä alatiesynnytystä. sullahan siellä paha arpi, joten se voi helposti revetä uudestaan (siitä vierestä siis) ja aiheuttaa pahaa tuhoa. Miksi ap koe niin pahaksi vaihtoehdoksi tuon sektion.

Vaikuttaa aika marttyyri asenteelta, kärsi nainen kärsi asennetta.

Luulis, että tollanen paha repeäminen säikäyttis jo niin paljon, että saattais miettiä että uskaltaako ollenkaan saada toista lasta, mutta ap miettii uutta alatiesynnytystä, on meitä moneen junaa...


Pidä mieli avoimena - 28.09.2009 - 12:01

Joka suuntaan. Jos vielä joskus olet raskaana, mene hyvälle gynegologille arvioittamaan tilanne. Mielellään sellaiselle, joka oikeasti toimii lääkärinä synnyssairaalassa.

Kyllä saat varmasti ihan hyvän ja ammattimaisen ratkaisun. Ei tässä mitään marttyyriasennetta tms tarvitse olla...

Muutama fakta: -Yleensä väliliha venynyt ja myötää paremmin, kun on jo kerran synnyttänyt.

-Kätilö, lääkäri, voi synnytyksessä auttaa, kun tietää riskit ja leikata uutta epparia tarvittaessa niin, että ei menisi sulkijalihakseen.

-Sektio on hyvä ja turvallinen vaihtoehto, jos riskit arvioidaan suuriksi, esim suurikokoinen vauva, paha arpeuma....

-Ja viimeinen fakta; Täältä et ikimaailmassa saa asiantuntijavastauksia, vain synnytyslääkäriltä Täällä on vain kauhistunut maallikkomammakuoro kirkumassa jotain sellaista, mitä et ehkä koskaan haluisi kuulla.


summer - 28.09.2009 - 14:17

itselleni tuli esikoista synnyttäessäni 3.asteeen repeämä>sulkijalihaksen repeämä ja EHDOTTOMASTI, toista vaihtoehtoa edes sen enempää harkisematta , toinen lapsi tulee syntymään sektiolla!!!


ap - 28.09.2009 - 14:39

Niin no kyllä olisin varmasti itsekkin kallistunu ton sektion puolelle .En minä täältä nyt välttämättä NIIIN vakavissaan kysele.Lähinnä tuo paranemispuoli olisi kiinnostanut,että voiko tämä repeämä nyt sitten palautua ennalleen?.Äkäähän huolikoo,kyllä minä tulen synnyttämään sektiolla mahdollisen toisen lapsukaisen ,tekstistäni kyllä varmaan saa sellasen kuvan että harkitsen alatiesynnytystä,enpä harkitse vaan pohdin ja kyselen tyhmiä

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|