Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Suurperheelliset..

Miisa3 - 23.09.2009 - 21:36

Millainen suhde teillä ja lapsillanne on vanhempiinne ja näettekö usein?

Oon usein miettinyt, että kun meidän "mummi" niin tykkää olla kahden lapsemme kanssa ja kyselee, että koska tuotais hoitoon, että entäs jos lapsia olisi vaikka seitsemän.Tuskin paljoo pyytelis hoitoon


VASTAUKSET:


,,, - 23.09.2009 - 21:47

Minulla on 4 sisarusta ja meidän mummi otti aina mielellään meidät kaikki viisi kylään! Hullultahan se kuulostaa, itse en ehkä haluaisi niin montaa lasta jalkoihini pyörimään eläkepäivinä !


Tuisku82 - 23.09.2009 - 22:04

Itsellä kaksoset 4kk, joten ei tämä vielä ihan suurperheestä käy, mutta... Kyllä oltiin eri ystävä tahoilta ihan, että tuokaa meille sitten hoitoon kun olin raskaana, mutta kas kummaa kun kukaan ei nyt haluakkaan. "Herranjestas, niitähän on kaksi, en minä osaa..!"
Onneksi on oma äiti, joka sisukkaasti ottaa hoitoon vaikka yksin, joskin yleensä on pyydetty esim. veljeni lisäavuksi tyttöystävineen. Appivanhemmille ei voi viedä, kun appiukko on niin huonossa kunnossa. Nähdään kaikkia isovanhempia usein, asuvat lähellä.
Ei oo tosiaan sama asia viedä "vaan" se yksi lapsi hoitoon kun pyytää, että huolitteko useamman. Varsinkaan kahta saman ikäistä pientä. Itse kyllä pärjään päivät yksin, mutta en voi olettaa muiden tajuavan miten hoitaa kahta vauvaa samaan aikaan. Itselläkin välillä tosi raskasta ja itku herkässä, kun kaksi lasta huutaa yhtä aikaa eikä kädet meinaa riittää...


;;; - 23.09.2009 - 22:33

Hyvin näkyi anoppi selviävän koko viikonlopun 9 lapsenlapsensa kanssa!
Lapset olivat kolmesta eri perheestä. 3 koululaista ja 6 alle kouluikäistä. Oli hänellä yksi oma poika apuna, aikuinen siis.
En kyllä itse jättäisi omiani mummille muiden lisäksi, jos heitä olisi yhteensä noin paljon. Lapsista itsestään varmasti kivaa.
Anoppi ei kyllä ollut millänsäkään! Tai ei ainakann myöntänyt, tiedä häntä..
Ikääkin liki 70v.
Eikä tämä ollut mitenkään ainutlaatuinen viikonloppu, hänellä on lapsenlapsilauma useamminkin hoidossaan!


BadMama - 24.09.2009 - 08:30

Vanhempani pyytävät viisi vanhinta heille pari-kolme kertaa vuodessa viikoksi kylään ja ottaisivat pikkusakinkin, mutta en ole halunnut laittaa koko porukkaa kerralla sinne säheltämään . Ovat oleet myös meillä syörittämässä sirkusta (viimeksi seitsemän lapsen vauhdittamana...), kun me olemme miehen kanssa käyneet esim. Tallinnassa tai viettäneet iltaa .

Luotan äitini kykyihin, mutta tiedän, että hänenkin jaksamisensa on rajallista . Tällainen sakki on aikamoisen kova juttu yht'äkkiä huollettavaksi ! Mutta niin kauan, kuin he jaksavat ja haluavat, se meillekin sopii .

Lapsilla on isovanhempiensa kanssa lämpimät välit, vakka toinen ukki puolisoineen ei yökyläilijöistä kykenisi huolehtimaankaan.


perheen äiti - 24.09.2009 - 10:03

Meillä harrastetaan myös tuota lomailutyyliä, että lapset käyvät osissa mummuloimassa
Yleensä 2-3 lasta kerrallaan isovanhempien huomiosta nauttimassa.
Tottakai vierailemme siellä myös koko perhe yhdessä, mutta jokusen kerran vuodessa lähetämme erän lapsia junalla/sukulaisen kyydillä isovanhempien luokse muutamaksi päiväksi.
Isovanhemmat..molemmat asuvat pitkän matkan takana, joten kovin usein ei nähdä


4:n äiti - 24.09.2009 - 11:22

Miehen eikä minun vanhemmat ota osaa mihinkään hoitamisiin, mutta käydään kylästelemässä puolin ja toisin pari kolme kertaa vuodessa. On joskus mietitty, että jos mentäisiin vaikka isovanhempien luona käydessä illalla johonkin raflaan miehen kanssa kahden, mutta...se on jäänyt vaikka esim. äitini viime kesänä lupasi, että voitaisiin pari tuntia olla pois...Katsotaan nyt joskus. Ei vain silleen sitten "osaa" jättää lapsia isovanhemmille kun ei koskaan ennenkään ole ollut mahdollisuutta.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|