Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Miten jaksatte?

uupunut - 22.09.2009 - 13:20

Meillä on kaks pientä lasta, toinen 8kk ikäinen ja toinen yli 2v.
Mies tekee töitä ja on lähes kaikki vkonloputkin töissä, joten mulle jää lastenhoito/kodinhoito lähes kokonaan.
Joskus pääsee aiemmin töitä jolloin iltaisin on apuna.( Rahan takia sitä tekee että eletään).

Meillä ei ole ketään joka auttaisi. Kaikki asuu niin kaukana. Olen niin loppu että tuntuu että ei vaan kertakaikkiaan jaksa enää mitään. Lapset on hankalassa iässä; esikoisella uhma ja pienempi oppi just nouseen seisomaan tukea vasten, joten muksahtelee vähän väliä.

Tarviivat siis apua koko ajan. Esikoinen ei suostu kunnolla nukkumaan päikkäreitä ja nytkin oon yrittäny saada sitä nukkumaan jo 2h. Sitten kun nukahtaa niin nukkuu kyllä hyvin.
Vauva taas ei nuku ku 20minuutin pätkissä. Onneks yöt sentään nukkuvat.

Miten ihminen voi olla näin uupunut? Miten muut jaksatte joilla kotona yhtä hulinaa koko ajan? Me herätään joka aamu kuudelta joten päivät on pitkiä.
Lapset menee päiväkotiin ens vuonna. Oikeesti odotan sitä niin paljon!! Kuulostaa varmaan kauheelta mutta alkaa tämä kotona olo jo menemään tosi raskaaksi.

Mistä ihmeestä voi saada luotettavia lastenhoitajia kun mies ei uskalla ottaa ketään ulkopuolista? Siis jota ei tunneta. Rankkaa on Ei voi muuta sanoa. Joskus mietin miten helppoa oliskaan olla ilman lapsia mutta ei sekään varmaan kivaa olis. Olen aina halunnut niitä ja rakastan lapsiani, mutta silti rankkuus on yllättänyt. Varsinkin kun ei ole ketään joka auttaisi.

Kai täytyy lähtee jatkaan nukutuspuuhia...anteeksi, huono päivä taas.


VASTAUKSET:


akka - 22.09.2009 - 13:26

Miksi ihmeessä sinunkin pitää niin puuhakkaasti nukuttaa lapsiasi? Lapset kyllä nukkuvat ihan itsekseen, kannattaa edes kokeilla, niin ei se nukuttaminenkaan aivat työstä ja rasituksesta käy. Ja jos ei esikoinne suostu nukkumaan, niin anna valvoa, ja laita nukkumaan illalla vähän aikaisemmin.


Ota - 22.09.2009 - 13:31

yhteyttä neuvolaan ja jos mahdollista, niin kunnilla on kodinhoitajia. Kannattaa kyllä hakea apua ennen kun olet itse niin väsynyt, että ihan kotikonstit ei auta!!

Kovasti jaksamista!!


BadMama - 22.09.2009 - 13:36

Voimia >--------<

Tuo on tuttua juttua ja pienten kanssa on joskus todella rankkaa. Silloin on vain Joustettava jostakin, ettei katkea. Jätä esim. tuo turhauttava päikkäreille tainnuttaminen pois ja laita parivuotias vastaavasti hiukan aikaisemmin illalla nukkumaan yöuniaan . Säät suosivat yhä joten ulkoilkaa mahdollisimman paljon . Äläkä pingota liikaa kodin siisteydestä. Riittää, kun ruoka ulee ajallaan, vaatetta löytyy päälle pantavaksi ja lattia näkyy .

Olen joskus miehen työn vuoksi olemaan kaksi viikkoa putkee yksin silloisen viisikkomme kanssa ja noilla "teeseillä" pidin pääni järjestyksessä . Kun sain lapset illalla unten maille, nautin ihanan iltapalan rauhassa itsekseni tv:tä samalla katsellen ja palkitsin näin itseni jälleen yhdestä pärjätystä päivästä . Koitahan jaksaa .


BadMama - 22.09.2009 - 13:39

Kirjoitusvirheitä tuli taas tehtailtua. Kirjoitan vauva tissillä ja seuraan samalla kaksikkoa, joka on imureineen siirtynyt keittiöön...


... - 22.09.2009 - 13:51

Missäpäin asut?


Ap - 22.09.2009 - 13:52

Totta, tuo nukuttaminen tuntuu käyvän työstä. Nyt nukahti parivuotias, olikin jo ihan sippi. Mutta vauva ei ole tänään nukkunu ku 20minuuttia, kun sisko herätti sen.
Eikä sekään näköjään nuku.
Pitäisi kai vähentää tuota nukuttamisen määrää, niin säilyisi järki tälläkin mammalla päässä. Pitäisi vaan jotenkin hyväksyä se, että jos ei nuku niin ei sitten.
Mutta se on vaikeaa kun näkee, että toinen on väsynyt.

Me käydään joka aamupäivä leikkipuistossa, mutta tänään oli pitkästä aikaa eka päivä kun ei käyty. Ja tuloksen kyllä huomaa Kumpikin taistelee unta vastaan, huoh.
Pitää taas huomenna mennä, satoi tai paistoi!

Olen aina ihmetellyt sua, BadMama, että miten ihmeessä jaksat arjen pyöritystä 8 lapsen kanssa....musta ei olis siihen, hyvä että kahden kanssa jaksan.
Onneksi me ihmiset ollaan niin erilaisia Ja onhan sisaruksista varmaan paljon seuraa toisilleen?


Ap - 22.09.2009 - 13:53

Asutaan Vantaalla...


BadMama - 22.09.2009 - 14:00

Sisaruksista on myös paljon apua, kunhan hiukan ensin kasvavat .


hei! - 22.09.2009 - 14:07

Minusta tuo on äidiksi kasvamista! Voimia se ottaa!!!!
Muistan kuinka itse olin väsynyt, kun oli kaksi pientä lasta...

Usko vain, lapset kasvaa! Ja sinä siinä mukana! Mutta älä jää yksin! Hae vertaistukea hiekkalaatikolta perhekerhoista, äitikahviloista... Pakene välillä oman äitisi tai anopppisi hoitoon, jos se on mahdollista.


... - 22.09.2009 - 14:08

Harmi että niin kaukana. Olisin mielelläni autellut lastenhoidossa.


hei ap - 22.09.2009 - 14:15

Voimia sinulle!!

Voi kun se olisikin niin helppoa, että lapsi nukahtaa nappia painamalla. Mutta siis itse olen huomannut nyt tässä, että nukuttaminen kannattaa jättää pois. Lapsi vaan hämmentyy lisää, kun sitä hyssytellään "hysteerisesti" (sori ilmaukseni) ja hän vaan virkistyy entisestään. Lapsilla on tapana nukkua ja ei he siihen yleensä nukuttajaa tarvitse.

Anna pyöriä hetki sängyssä, ole viereisessä huoneessa ja jos ei itke, niin älä mene sinne. Minä en ole ottanut (ja meillä näin toiminut) tuota nukuttamisasennetta ollenkaan enää kuvioihin. Poika saattaa noin 15min pyöriä omassa sängyssään ja sitten "plim", nukahtaa. Saattaa joutua huoneessa käymään, mutta hiljaa ja mitään erikoistouhuja tekemättä. Aikuisen tehtävä on huolehtia uniajasta ja ilmaista se.

Ja hei, jos yksi hulinapäivä on välissä, niin huomenna on jo parempi <3 Usko poi!!

Tsemppiä sinulle.

Ja nyt keitähän kahvit itsellesi.


hei - 22.09.2009 - 14:25

Onko siellä Vantaalla puistotätitoimintaa. Täällä Turussa puistotäteily maksaa noin 30 euroa kuussa, ja yli puolitoistavuotias saa osallistua. Aikaväli on yhdeksästä puoli yhteen, mutta eihän lasta siis voi pitää yleensä kuin parituntia. Tämä on tuonut minulle omaa aikaa. Jaksamista sinulle.


Pippi - 22.09.2009 - 14:27

Tuo muksut meille hoitoon saa mun tyttöni seuraa eikä kiusaa äitiään niin pahasti ja saat sinäkin levätä!

Tarvitset nyt todella irtioton tuosta liian rankaksi käyvästä elämästäsi. Mulla on välillä liian raskasta jopa tuon vuoden vanhan yhden kanssa, joten voin vaan kuvitella että kahden pienen kanssa tulisin hulluksi.


ninni - 22.09.2009 - 14:29

BadMama! Miten pitkään sun lasten pitää imuroida???

Tuossa paaaaaaljon aiemmin jo hehkutit niiden imurointia.


meil - 22.09.2009 - 14:36

kaksi vuotiaana päikkärit jäi. Iltapuuhat alkoitettiin klo 19, ja eikun pesut ja pisut ja unille, ja nukkui aamuun asti. Turha stressata unista, nukkuu, sit, kun nukkuu, mut ei pakolla. Siitä ei saa muuta kun, hermostumaan itse kunkin.


Kyllä - 22.09.2009 - 15:00

sille miehelle on nyt sanottava että halusi hän tai ei, niin ulkopuolinen hoitaja otetaan!Jos vaihtoehtona on että sinä uuvut täysin, ja ehkä sairastut pahasti.Meille otettiin MLL:stä hoitaja ja hän on tosi ihana ihminen ja hyvä hoitaja lapsille.Hän kävi ensin tutustumassa meillä, ja sen jälkeen päätimme ottaa hänet


mll:n - 22.09.2009 - 15:55

hoitajat on kuulemma hyviä ja luotettavia.... sinne vaan yhteys!


BadMama - 22.09.2009 - 17:18

Ninni, vinguttaisivat tuota imuria vaikka iltaan asti ! Mutta keksivät onneksi jo muutakin puuhaa . Lapset mukaan kotitöihin on sinänsä hyvä idea, mutta joskus olisi ihan kiva tehdä niitäkin ihan omassa rauhassaan ...


entäs - 22.09.2009 - 18:18

voisitko laittaa jonkun piirretyn pyörimään esikoiselle ja köllisitte yhdessä sohvalla.. jos lapsi on oikeesti väsynyt ni varmasti siihen tipahtaa.. saa samalla nauttia sun huomiosta ja läheisyydestä


Tuota - 22.09.2009 - 19:12

miehesi sitten varmasti alkaa tehdä töitä vähemmän, jotta pystyy antamaan sulle vapaata! En tuossa kohtaa enää edes kysyisi, sopiiko miehelle hankkia ulkopuolinen hoitaja, vai ei!!! Miehesi kannattaisi ihan kokemuksen vuoksi olla vaikka joku vapaa viikonloppu aamusta iltaan lasten kanssa ja voit sitten kysyä, jaksaisiko pidempään hoitaa aamusta iltaan... Romahdat tuon uupumuksen alle, jollette mitään ratkaisua saa tehtyä.


Nennu - 22.09.2009 - 20:55

N. 2-v. kotihoidossa oleva lapsi jättää useimmiten tietojeni mukaan päikkärit pois.'
Empiiristäkin kokemusta miunulla on yhden lapsen verran.

Taistelin myös tuon pakkopäiväuninukutuksen kanssa aikani, kun olin tottunut siihen omaan aikaan lapsen nukkuessa, mutta ei väkisin voi saada lasta nukkumaan ilman nuijaa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|