Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Ei voi ymmärtää

Nikitön nyt - 20.09.2009 - 11:25

Sisko kyseli että voiko heidän poika tulla meille tänään, menevät miehen kanssa tuohon 10 km:n päähän synttäreille ja sinne ei saa ottaa lapsia mukaan. No, tällä heidän pojalla ikää kohta 13 vuotta, ja en käsitä etteikö tämä poika pärjäis yksin kotona paria tuntia. Minä asuan tässä n. 1,5 km:n päässä ja isovanhemmat noin 2 km:n päässä. Eikä poika edes haluaisi tulla meille. Itselläni on häntä vuotta vanhempi ja vuotta nuorempi lapsi, mutta eivät ole jostakin syystä tulleet koskaan toimeen keskenään, lisäks tiedän että siskoni haukkuu mun lapsia esim. äidilleni ja muille, ovat lihavia, vaikkeivat edes ole, laiskoja, kummallisia ym. Omat laseni ovat usein kotona joko kahdestaan tai yksinkin joutuvat esim. koulun jälkeen olla tunnin pari, ja hyvin ovat aina pärjänneet.

Mutta muutekin siskon kasvatus poikansa suhteen on ihan kummallista. Poika nukkui äitinsä vieressä 10-11 vuotiaaks asti, isä nukkui yksin pojan huoneessa tämän sängyssä. Kun kysyin että eikö poika vois nukkua omassa sängyssä heidän huoneessa että pääsis mieski takaisin sänkyynsä, niin sisko sanoi ettei poika halua nukkua omassa sängyssä vaan hänen vieressä. Tätä nykyä poika haistattaa äitillään pitkät, ja sanoo tosi rumasti välillä äitilleen, itse en moista kuuntelisi. Tosin kuuluu tuohon ikäänkin, mutta kyllä välistä semmoista tekstiä tulee että huh! Ja sisko vaan hymyilee ja lässyttää voi äidin pikku kultaa!

Niin ja nyt sanoi vielä puhelimessa että kun ei poika tosiaan viihdy meillä, että meidän lasten potäis tehdä jotain semmoista mistä hänen poikansa tykkää! Voi jessus sentään! Varmaan komennanki noin isoja tekemään jotain sellaista mitä serkku haluaa! Ja kun ei tää halua mitään, vaan on naama yrmynä koko ajan. Tuo meidän nuorempi kyllä usein kyselee jos serkku on meillä esim. synttäreillä että mitä tehtäs, mutta ei tää sano mitään koskaan.

Tää oli pitkä juttu, ja varmaan saan haukkujaki jos joku jaksoi lukea. Mutta kun alan jotenki olla tuota siskoa kurkkua myöten täynnä! En itsekään ole täydellinen äiti, mutta se miten hän lastansa kohtelee on jotain ihan käsittämätöntä. Olenko ihan väärässä, ja pitääkö vain jaksaa ymmärtää?


VASTAUKSET:


Kiira - 20.09.2009 - 12:44

Mielestäni et ole väärässä ja ei sinun tarvitse siskoa ja hänen perhettään ymmärtää!

Kuulostaa kyllä vähän omituiselta tuo sinun siskosi käytös. Ihan kuin hän haluaisi väenvängällä pitää poikansa aina pienenä ja yrittää estellä hänen kasvuaan aikuiseksi.

Kun on niinkin läheisestä ihmisestä kyse kuin siskostasi niin panisin hänet vastuuseen kertomistaan jutuista muille sukulaisille! Eihän tuollainen peli vetele! Oma perheesi ja lapsesi ovat sinulle kaikkein tärkeimmät. Jos siskosi lapsi ei teillä viihdy olkoon tulematta. En pakottaisi tai pyytäisi omia lapsiani viihdyttämään tuota serkkupoikaa. Kerran voi esim. kysyä lähdetkö tyyliin ulos, mutta jos ei niin jääköön sisälle sitten istumaan.


ap - 20.09.2009 - 13:08

Oon kyllä joskus yrittänyt perätä siskoltani hänen sanomisiaan, mutta osaa aina kiemurrella itsensä selville vesille. Ja äiti ym. eivät onneksi välitä hänen puheistaan, mutta kun joskus ottaa päästä kun hän jopa minun kuulteni lipsauttaa suustaan esim. että onpas tuo teidän nuorimmainen ajattelematon! tietyllä äänensävyllä vielä. Tai kylläpä tuo teidän lasten touhu on kummallista.. Niin, meidän nuorin on vielä aika pieni ja paljon aikaansaava lapsi. Eikä taatusti mieti mitä tekee tai jättää tekemättä siskoni ollessa paikalla. Itse vaan olen semmoinen etten oikein osaa pahaa sanaa toisesta sanoa, ja varsinkaan lapsista..

Ja ei meidän lapset häntä sitten puuhastelemaan yleensä pyytele, vaan jättävät rauhaan jos ei tule touhuihin mukaan.


Saara2 - 20.09.2009 - 13:35

Onko tup 13v poika ainut lapsi?


Nennu - 20.09.2009 - 13:38

Tosiasia on, ettei kaikkien ihmisten kemiat todellakaan kohtaa.
Näin voi olla ihan äidin ja lapsenkin välillä, joten se, etteivät sisarukset tai serkukset tule keskenään toimeen, ei ole mikään ihmeellinen juttu.

Se on ihmeellinen (ja sangen lapsellinen) juttu, jos aikuiset ihmiset eivät osaa käyttäytyä asiallisesti ja olla (toisiaan) panettelematta, vaikka kuinka mieli tekisi.

Kukaanhan meistä ei vanhempiaan, sisaruksiaan, lapsiaan ym. sukuaan voi valita, joten tämän asian kanssa on elettävä minusta joko asillisesti tai yrittää olla elämättä kokonaan (eli ei väleissä).ap - 20.09.2009 - 13:59

Saara2: on ainut, 10 vuoden yrityksen ja monen keskenmenon jälkeen saivat tämän lapsen, lähes neliskymppisinä. Eli on paapottu ja hyvin pidetty, sillä seuraamuksella että poika on ihan "pilalla" jos niin voi sanoa Nennu: välistä itsestäkin tuntuu siskon käytös lapselliselta, mutta minkäs teet.


- - 20.09.2009 - 14:18

Hetkinen, itsehän juuri arvostelet siskoasi... Miten se eroaa siitä, että hän arvostelee teitä? Samassa veneessä olette. Kuulostaa aika erikoiselle tosiaan, mutta anna heidän toimia, kuten haluavat. Sanot sitten suoraan, jos et poikaa teille halua.


mie - 20.09.2009 - 14:49

Eniten ihmettelen sitä, että sinä et älyä puhua tästä asiasta siskosi kanssa vaan ruikutat meille. Silläkö sinun tai pojan tilanne paranee?
Jospa ihan kokeeksi sanoisit siskollesi suorat sanat aivan samaan tapaan kuin kirjoitit tänne? Kerro, että sinun ja perheesi kasvatusperiaatteet ovat niin tyystin toisenlaiset kuin siskosi, että parasta pysytellä erossa.


hahaa! - 20.09.2009 - 19:53

Sun sisko on ihan kuin eräs tuntemani ihminen
Paitsi, että heidän poika on jo 17v. ja yhä vahvasti äidin helmoissa kiinni... Kummallista, todella kummallista, sanon minä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|