Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

apua

poika 1v - 18.09.2009 - 14:54

poika on sitte oppinu tuon sohvalle kiipeemisen ihanan taidon ja on jo muutamaan otteeseen tullu myös kolinalla alas...mutta äsken kolahti pää kyl niin pahasti että nyt pelottaa hiukan,mitään ei ainakaan päällisin puolin tullu...mutta nukahti aika hyvin päikkäreille...kattoo nyt et onks se ihan ok kun herää? vai kannattaisko tehdä heti jotain?...ihme jos ei edes kuhmua tuu...mitä te ootte tehny...tai tekisitte?


VASTAUKSET:


et sitten - 18.09.2009 - 15:07

valvo, mitä lapsesi tekee, kun jo muutaman kerran on päässyt putoamaan?


Jopu - 18.09.2009 - 15:07

Mä oon terveysneuvonnan suurkuluttaja eli soitan aina sinne jos vaivaa jokin asia ja enkä tiedä mitä tekisin
Mutta ei kai tuossa voi muuta kuin seurailla poikaa.Käyttäytyykö normaalisti,onko normin värinen,oksenteleeko jne.Yöllähän voi herätellä parin tunnin välein.Kovaa kamaa on noiden pienten päät kyllä.
Meidän poika kohta 1,3v.


Näitä - 18.09.2009 - 15:26

Pieniä ihmeitä tarvii kokoajan vahtia, eikä hetkeskään jättää yksin.Voi sattua pahoja haavereita.
Kieltää kiipeäminen, tuon ikäinen ymmärtää asian jos sanoo.


ap - 18.09.2009 - 15:37

koko ajan oon vieressä! mutta ei aina voi olla salaman nopea!!! huhhuh taas mitä juttuja te varmaan kuvittelette että lapsi yksin...haloo!!! se on hieman vaikeaa kun yrittää olla koko ajan mukana että mitä tämä seuraavaks keksii ku tekee näitä yhtäkkiä-liikkeitä...eilen meni koko päivä huutaessa/kiukutellessa kun en päästäny sitä sohvalle...ja sitte jos en jaksa olla vahtimassa niin laitan sänkyyn...ja ihan pari päivää ollu toi sohva homma täällä ku yhden kerran pääsi ylös niin siellä pitää olla sitte koko ajan...saman laista se oli ku seisomista harjoteltiin... niin kertokaa vaan että mitäs muuta sitä keksis ettei toi sohva enää kiinnostais...ku sitä ei voi hetkekskään jättää sohvan vierelle yksin


laita - 18.09.2009 - 16:27

pehmeitä mattoja, ohuita petareita tai peittoja pehmukkeeksi sohvan ympärille.


Santsu - 18.09.2009 - 17:09

Kyllä ne muksut kestää noita kolhuja. Jos voi jatkossa hyvin ja syö niin ei mitään hätää. Tietoa saa hyvin netin lääkäri-sivuilta.


jep - 18.09.2009 - 17:19

Meillä on olkkarin kaunistuksena pehmeä patja sohvan alla, kumminkin kiipeilee ja vaikea sitä aina on estää.


ei - 18.09.2009 - 18:56

Pienen lapsen kiipeilyä edes tarvi estää! Miten hän liikkumaan oppii, jos ei saa opetella.Parempi on laittaa just esim.peitto alle, niin kopsahtakoon siihen.Kun ei kuitenkaan korkeelta tipu.Muutama päivä männöö,ni ei enää kupsahda.
Pienen kehittyvän lapsen aivotkin tarvitsevat tuota kiipeilyä,keinumista,itsensä ahtaisiin paikkoihin tunkemista ym. Lapsihan on normaali !
Se oppimisen riemu, mikä tuommoisen 1-v kasvoilta loistaa Anna kiipeillä ja liikkua, kunhan ei talon katolle pääse, ellet itse kiipeä mukana


ev - 18.09.2009 - 21:38

et sitten: Ootko tosissas? Etkö oo antanu lapses oppia ite mitään???
Minä oon ainakin antanu tytön mennä sohvalle kun sen ite oppi ja muutaman kerran sanonut että sohvalla istutaan ja jos sana ei ole perille menny on pari kertaa sieltä alas tullu.. Joo on suht pehmee matto alla mut eihän se ikinä opi jos ei ite asioita opettele!


ev - 18.09.2009 - 21:42

Niin ja sulle ap et noita sattuu
Jos ei laatta lattia alla niin en usko että pahasti pääsee käymään, tietty kui korkee sohva, mut hei niin kuin sanoin siitä ne oppii.
Meillä tosiaan kaatu tyttö suihkun lattialle ja se ääni oli todella pelottava, mutta ihme ei mitään.
Seurailet vähä et käyttäytyykö normaalisti ja voit seurata yön yli jos siltä tuntuu.
Noilla kun on todella kestävät päät


ap - 18.09.2009 - 22:44

joo no sitähän se on että kolhuja tulee väkisinki vaik kuinka varovainen olis...mut joo tuota meillä vähä ajateltiinki että pehmusteita kehiin vaan,ei tunnu muu auttavan osaa se välillä istua kiltistiki mut sit se vaan nii riemastuu ja alkaa riehuun just tästä onnistumisen tunteesta ja oon tosiaan monta kertaa lattialle laittanu kun ei tottele että sohvalla istutaan nätisti..siis joo eihän tämän ikänen niin vielä totyelekaan ja sikshän se hankalaa onki ...ja kyllä se ilmeisesti alkaa oppimaan pikku hiljaa et sohvalta tullaan jalat edellä..ei pää,on se vaan niin ihanaa ku toinen on niin onnessa mut samalla kauhistuttavaa...mitähän seuraavaks ihanaa oppii

kiitos näistä järkevistä kommenteista


just - 18.09.2009 - 23:14

älä hätäile lapsen pää kestää paljon paremmin kuin aikuisen ja erehdyksen kautta oppii


Ei kai - 19.09.2009 - 10:23

se mikään ihme ole, että putoilee, kun äiti roikkuu perhekerhon keskustelussa!


hhh - 19.09.2009 - 20:48

Minulla on myös 1-vuotias lapsi ja viisas äiti kun olen, aloin opettaa lapselle jo 7kk iässä miten sohvalta tullaan alas. Eli kannattaisko omia toimiaan vähän miettiä ja ENNAKOIDA lapsen kehitystä!!! Kaiken maailman typeryksiä sitä onkin...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|