Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Tammisaaren synnytysosasto aiotaan lopettaa!

Äiti - 17.09.2009 - 10:57

HUS suunnittelee Tammisaaren synnytysosaston lopettamista. Tv:n Uudenmaan uutisissa kerrottiin alkuviikolla, että HUS päättää Tammisaaresta lokakuussa. Onko palstoilla Tammisaaressa synnyttäneitä, millaisia kokemuksia? Onko nettiaddressia, jonka voisi allekirjoittaa, lopettamista vastaan?

Myös Imetyksen Tuki ry:n toiminta on vaakalaudalla. Asiasta uutisoi eilen mm. A-Studio. Miksi ollaan lopettamassa tarpeellista imetystukea, joka toimii edullisesti?


VASTAUKSET:


pöt - 17.09.2009 - 13:00

Tuo Tammisaaren synnytysosaston lopettaminen on melkein joka vuosi esillä. Tuskin sitä nytkään lopetetaan. Meillä on mahdollisuus valita tammisaari, monet ystäväni ovat synnyttäneet siellä ja ihana paikka kuulemma on. Pieni, rauhallinen ja asiantunteva.


Kala - 17.09.2009 - 15:26

Itse olen synnyttänyt Kättärillä ja Jorvissa, ja molemmat paikat olivat ihania. Suosittelen.


no - 17.09.2009 - 17:14

nyt ainakin perusteena oli turvalliset synnytykset. Eli Tammisaaressa ei ole enään turvallista synnyttää ja vauvan jatkohoito tarvittaessa vaarantuisi Joten kaikenmaailman adressien kirjoittajat, kai enemmin synnyttää paikassa, jossa äidin ja vauvan turvallisuus on maksimi luokkaa??? Siksihän Turun heideken-synnytyssairaala suljettiin aikanaan vaikka Tyksiin on matkaa n.1km sieltä. Senkin matkan aikana voi menehtyä, jos on asiat huonosti.


Chala - 18.09.2009 - 18:33

Tammisaaren synnärin sulkeminen on kiinni vain ja ainoastaan rahasta, se nyt on myönnetty jo moneen kertaan. Aika sinisilmäistä kuvitella että on kyse ihmisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.. Ko synnäri ei ole tilastollisesti yhtään turvattomampi paikka synnyttää kuin vertailukohdat.

Idea on siinä että pienet yksiköt halutaan sulkea ja keskittää kaikki suuriin. Tilastollisesti taas suurissa yksiköissä tapahtuu suhteessa enemmän hoitovirheitä, tehdään enemmän usein turhia toimenpiteitä ja puututaan synnytykseen enemmän kuin olisi tarvis, lähinnä synnytyksen nopeuttamiseksi. Tietenkin myös sektiot ovat paljon yleisempiä isoissa yksiköissä.

Älkää nyt ihmiset rakkaat oikeasti kuvitelko että HUS:in johto tekee tuollaisia päätöksiä jotain synnyttäjiä ajatellen, kyllä se lähtökohta on jossain ihan muualla

Täällä kiersi jossain vaiheessa joku adressin linkki, mutta vaikka kuinka allekirjoitat, ei se mitään vaikuta. Päätös tehdään ylemmällä tasolla ja jos synnäri päätetään sulkea niin se päätetään ja piste. Siihen ei yksittäiset ihmiset pysty vaikuttamaan.


tottakai - 22.09.2009 - 22:41

Tottakai yksittäinen ihminen voi vaikuttaa. Ihmiset ne siellä Hus:n hallituksessakin istuu! Ja voit yrittää puhua ne puolellesi. Käykää hyvät ystävät lukemassa asiatietoa näiltä sivuilta: http://bb.uplink.fi/?page=188
Siellä on ohjeet kuinka voit taistella tämän asian puolesta. Olen itse synnyttänyt Tammisaaressa ja Kätilöopistolla ja todellakin näillä paikoilla on järkyttävä ero! Ja Huom, synnytykseni Tammisaaressa oli paaaljon turvallisempi kuin toinen Kättärillä. Erittäin valitettavaa. Tammisaaressa hoidetaan ja tutkitaan niin hyvin kuin mahdollista esim. sikiön vointia jos siihen on aihetta, kättärillä ei sellaiseen ole oikein aikaa. Ei edes Haikaranpesässä.

Jos Tammisaari lopetetaan, naiset ja lapset ovat häviäjiä. Suomessa ei sitten ole ainuttakaan synnytysairaalaa jossa synnyttäjää ja vastasyntynyttä autetaan ja tuetaan kaikin keinoin, myös synnytyksen jälkeen! Olen ammatiltani neuvolaterveydennhoitaja ja tiedän myös ammattini kautta mitä tarkoittaa hyvä hoito. Esimerkiksi Norjassa ja Ruotsissa synnytyssairaaloiden toimintatavat ovat paljon edistyksellisemmät.

Voin vain sanoa, että todella toivoisin, että jokainen suomalainen nainen saisi synnyttää Tammisaaren kaltaisessa paikassa. Äiti, lapsi ja isä ansaitsevat saada arvoistansa hoitoa ja tukea niin tärkeällä hetkellä!!Taistellaanhan inhmillisyyden puolesta!


Äiti minäkin - 03.10.2009 - 16:52

Tammisaaren synnytysosastoa on vainottu jo pitkään. Ja nyt näyttää siltä, että HUSn johtavat lääkärit ovat päättäneet raivata Tammisaaren synnytysosaston pois keinolla millä hyvänsä.

Nettiadressia ei nyt ole, mutta meilikampanja HUSn hallitukselle, joka päätöksen tekee. Lisää tietoa

www.bb.uplik.fi

Kanna kortesi kekoon ja vaikuta suoraan päätöksentekijöihin!!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|