Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Huomenna se sitten alkaa

Sonja - 17.09.2009 - 10:26

Meinaan poitsun unikoulu. Alkaa äidillä olla muisti niin puuroa ja väsyttää Ilmoitin jo naapureille, että itkua kuuluu varmasti kun poika protestoi. Odotan jo innolla kokonaan nukuttua yötä


VASTAUKSET:


Kettu - 17.09.2009 - 10:29

Minkä ikäinen poika teillä on? Täällä myös haaveilen kokonaan nukutusta yöstä.
Poika 7-8kk


Sonja - 17.09.2009 - 10:41

Poika on 1 v 1 kk. Piti pitää jo aiemmin, mutta sairastelu on siirtänyt sitä. Nyt pidän sormet ristissä, että huomenna ollaan vielä terveitä


sairasta - 17.09.2009 - 14:01

koko unikoulu.En ikinä omaa lastani sillä kiduttaisi


sairasta - 17.09.2009 - 14:07

Aiemmin suositeltiin ”huudatus-unikoulua”, jossa lapsen itkuun ei vastata lainkaan, tai vastataan ennalta määritellyn, vähitellen pitenevän ajan kuluttua. Tekniikka voi olla tehokaskin väliaikainen yöitkun vähentäjä, mutta lapsen kehitykselle se on riski. Kun lapsen hätäitku torjutaan, hän kokee tulleensa hylätyksi. Lapsi ei voi ymmärtää miksi päivällä hänen itkuunsa hoivaavasti reagoivat vanhemmat nyt jättävätkin hänet pulaan. Osa vauvoista itkee paniikissa, mahdollisesti uupumuksesta nukahtaen, osa taas oppii nopeasti läksynsä ja vaivuttaa itsensä uneen. Lapset näyttävät nukahtaneen ”helposti”, mutta hinta maksetaan tunne-elämänkehityksessä: paniikkiin mennet lapset muuttuvat usein turvattomiksi, vanhemmissaan kiinni roikkuviksi, kun taas pian oppineet lapset ryhtyvät ”liian pärjääväksi”, aikuista hädän hetkellä torjuviksi. "Huudatus-unikoulussa" lapsi ei opi korvaavia nukahtamisrituaaleja, jolloin ongelmat helposti palaavat turvattomuuden lisääntyessä esim. lapsen oltua sairaana.

Tuo on siis netistä kopioitua.Suosittelen lempeää unikoulua se on paljon parempi vaihtoehto


hip - 17.09.2009 - 14:20

Hyvä että aloitatte, me kärvisteltiin melkein 2-vuotiaaksi asti ennen kuin satiin tytsy nukkumaan yönsä kunnolla, yömaitojenkin kanssa kikkailtiin tosi pitkään. Hyvin se menee, itkulta tuskin voi välttyä vaikka lempeästi kouluttaisikin.
Tsemppiä!


Sonja - 17.09.2009 - 14:36

sairasta: Tassutellen yritetään päästä yösyönneistä eroon. En siis tahallaan huudata lasta. Tottakai lapsi protestoi kun ei yhtäkkiä saakaan "palvelua" yöllä.
hip: Meillä keskimmäinen sairastui heti ekan unikoulun jälkeen. Yösyönnit alkoivat heti uudelleen. Sitten kärvistelin 2,5-vuotiaaksi asti. Totesin ettei jätä itse niitä pois. Alkoi itselläkin olla voimat niin loppu, että pidin unikoulun. Nyt en odottele uhmaikään asti. Pidän ajoissa


moiks - 17.09.2009 - 16:05

Meillä pidettiin unikoulu ja sen jälkeen kaikki voineet paremmin,kun yöt ovat yhtenäisiä ja kaikki saavat nukuttua sen,että pärjäävät hengissä
Ei sen unikoulun tarvitse olla aina mitään kauheaa kidutusta,vaan ohjaamista unille. Ja elämään kun kuuluu myös meteliä,ei siltä voi välttyä lasten kanssa.


eikö - 17.09.2009 - 18:16

se yösyöminen jäisi pois jos ei vaan antaisi sitä maitoa?Mikä yhteys sillä syömisellä ja huudattamisella on?..Laps kyllä yön nukkuu jos päivällä on touhuttu ja ulkoiltu riittävästi. jos antaa lapsen nukkua mielin määrin päivällä niin onko se ihme ettei uni maita yöllä ja saattaa vaikka olla se nälkäkin? elämään kuuluu kyllä meteliä mutta hätäänsähän se muksu vaan huutaa kokeile ennen sitä unikoulukidutusta oikeen kunnon aktiviteettipäivää ja vähennä päikkäreiden aikaa niin huomaat et muksu herää vasta aamulla.Ei pie olla niin laiska!


No just! - 17.09.2009 - 20:50

"eikö" sultahan tuli hyvä vinkki,kiitos! Aaaaaargh! Voisit tulla meille vähäks aikaa kun oot varmaan tosi paljon parempi äiti. Luuletko oikeesti että vaan laiskojen äitien vauvat syö öisin? Mun tyttö on nyt 13kk ja syö kahteen otteeseen yleensä, oon nyt yrittäny olla antamatta tissiä mutta huuto on aivan järkyttävä, ei sitä voi antaa huutaa kun muutaman minuutin ja sit täytyy tissitellä taas. Ja todellakin päivän rytmit on ihan kunnossa. Ai että mua sieppaa,toivottavasti tuo sun kommenttis oli vitsi!!!!!!!


juu - 17.09.2009 - 21:14

No joillain vauvat nukkuu niin hyvin etteivät voi ymmärtää mitä univaikeudet syö voimia. Kuolemanväsynyttä äippää on ihan turha tulla laiskaksi haukkumaan


kai - 17.09.2009 - 21:44

se ny huutaa kun tietää että sillä saa! Sä oot opettanu sen lapsen siihen. Jos sä tietäsit esim. että saat 2000€ massia sillä että huudat muutaman minuutin. niin etkö huutaisi kyllä minä ainakin karjuisin, mitä kovempaa sitä nopeempaa saa, eikö? Tuo vaan muksus mulle 2 päivän päästä nukkuis jo niin että pörinä vaan kävisi. Ei pidä opettaa siihen että huutamalla saa.


sipase - 17.09.2009 - 21:47

kynneliä tai pippuria nänneihin yöllä kun pyytää..Ihme sälli on jos kovin monesti tissiä tahtoo!


Mariah - 17.09.2009 - 22:06

Luuletko ettei se huuto ole aivan järkyttävä silloin unikoulun aikana? Kannattaa miettiä tätä ihan ajan kanssa. Voi olla että unikoulusta on hyötyä mutta ootko ajatellu niitä mahdollisia huonoja puolia kuten tuota tunne-elämän ongelmia ja muuta sellasia? Miten uskallat ottaa tuollaisen riskin mikä voi olla lapselle haitaksi?


Sonja - 18.09.2009 - 09:54

eikö: Minä jätänkin sen yömaidon pois, mutta en usko sen onnistuvan ilman pojan protestointia. Meillä ulkoillaan kahdesti päivässä ja muutenkin liikutaan paljon. Parempien päiväunien pitäisi päinvastoin taata kunnon yöunet. Poika juo maitoa yöllä niin ei ruoka maistu päivällä. Tämä on yksi syy miksi lopetan maidon antamisen. Lisäksi hän on päivisin kärttyinen, koska heräilee öisin. Juttelin lääkärin kanssa, joka sanoi lapsen tarvitsevan kunnon yöunet kehittyäkseen ja jotta ruoka maistuu. Unikoulua suositteli lääkäri. Meillä ulkoillaan kahdesti päivässä ja lisäksi nukkuu unetkin vielä rattaissa. Kolmen lapsen äitinä ei sitä ehdi laiskotella
Mariah: Minä en huudata lasta vaan rauhoitan takaisin unille tassuttelemalla. Tarvittaessa otan syliin rauhoittumaan. Tassuhoito on HUSin hoitosuositus itkuisten vauvojen yöheräämisiin. Se, että opettaa lapsen nukkumaan kunnon yöunet kuuluu mielestäni kehityksen tukemiseen. Tässä vielä linkki tassutteluun:

http://yle.fi/akuutti/arkisto2004/231104_b.htm

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|