Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Luotettavaa pp-hoitoa?

oho - 17.09.2009 - 07:28

Oulussa perhepäivähoitaja on jäänyt kiinni lasten hoitamisesta umpihumalassa. Iiläinen perhepäivähoitaja löydettiin työpaikkana toimivasta kodistaan voimakkaasti päihtyneenä, kertoo sanomalehti Kaleva.

Naisella oli tapahtuma-aikaan hoidossa useita lapsia, joista nuorimmat olivat alle kolmivuotiaita.

Naisen tila paljastui, kun yksi hoidossa olleiden lasten vanhemmista tuli kesken päivää hakemaan lastaan. Hoitaja oli nojaillut huonossa kunnossa keittiön tasoon. Keittiössä oli ollut sähköliesi päällä.

Aluksi vanhempi oli luullut, että nainen on saanut sairauskohtauksen. Mentyään hoitajaa lähemmäksi hän oli haistanut viinan hajun ja soittanut miehensä avuksi hoitajan liikuttelussa.

Tapaus sattui jo syyskuun alussa, mutta lehden mukaan osa lasten vanhemmista sai tietää humalatilasta vasta viime perjantaina. Aluksi syyksi oli kerrottu sairaskohtaus.


VASTAUKSET:


Oho ohoh! - 17.09.2009 - 08:11

Jätä nyt pois tuo "luotettavaako"? Psyykk. terve pph ei tee noin. Mitäs jos hänkin on äärirajoillaan ponnistellut ja ahdistunut, siis vaikka todettu parantumattomasti sairaaksi tai avioero tullut puun takaa?? jos psyyke pettää, niin eihän sitä sairas oliskaan, jos ajattelis järkevästi???

Miksi esim. päiväkodissa on sattunut jopa kuolemantapauksia ja kohtalokkaita karkaamisia ja vielä useiden hoitajien "näkemättä" ? ja hoitajat tiettävästi selvin päin?

Kumma juttu, kun itse voi täällä kotoaan käsin ilman arvostelua valittaa ahdistustaan yhden vauvan kanssa, ennenkuin isi hakee isommat päiväkodista subj. oikeudella?? Masennuksista puhutaan täälläkin, mutta näyttää olevan vain harvojen "oikeus".......

Kauhea tapaus, mutta ihan "normaali" nykyään. Joku laukes nyt ja hoitoon on meno hänellä. Lasten henget oli hiuskarvan varassa, mutta ei kai sairasta ihmistä tänne tarvitse tulla lynkkaamaan? Ja tuon tapauksen ansiosta ei onneksi koskaan palaa alalle. Ja nyt en siis ole itse juoppo tai asian puolustaja, kuten yleensä vastataan...


pph - 17.09.2009 - 13:10

Vastuunsa tunteva hoitaja olisi kuitenkin hakenut sairaslomaa, jota saa helposti psyykkisten asioiden vuoksi. Itsekin olen masennuksen vuoksi ollut pidemmällä sairaslomalla ja nyt taas terveenä töissä. Omasta voinnistaan on kannettava ensin vastuu, että voi ottaa vastuun muista ihmisistä.


toinen pph - 17.09.2009 - 13:30

Joo, mutta alkoholismi on sairaus, joka kielletään viimeiseen asti, myös itseltä. Se kuuluu sairauden kuvaan, alkoholisti ei ymmärrä milloin menee yli, ja ei siten voi toimia vastuuntuntoisesti.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|