Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Miksi kaikki..

Veronmaksaja - 15.09.2009 - 17:34

palvelut ja hyödykkeet pitäisi aina saada ilmaiseksi? Juu kyllä, maksamme veroja, mutta ei niillä varoilla suomea ilmaiseksi muuteta.
Aina joku marisee kun joutuu maksamaan esim. Tk/hammaslääkärikäynnistä tai kun on liian kallista esim. yleiset kulkuvälineet. MIKSI KAIKEN PITÄISI OLLA ILMAISTA?
On hyvä että esim. opiskelijoille ja eläkelläisille on alennuksia, mutta työssäkäyvän pitäisi kyetä maksamaan esim. alle parinkympin vastaanottomaksu..
Mistä pohjattomasta rahasammosta täällä maksettaisiin 5,5 miljoonan kansalaisen lääkärikäynnit, asumiset, kulkemiset ja vielä harrastuksetkin? Moni ei tunnu ymmärtävän esim. sitä että summa jonka potilas maksaa esim. synnytyksestä on vain murto-osa sen todellisista kustannuksista.
Ajatuksia, mielipiteitä?


VASTAUKSET:


31% - 15.09.2009 - 18:02

Eikä sekään riitä, että olisi ilmaisia palveluita, vaan pitäisi saada vastikkeetonta rahaa vaikka kuinka paljon, esim. päivärahat. Valtio olemme me kaikki, eikä mistään tule valtiollekaan rahaa tyhjästä.


Ja - 15.09.2009 - 18:22

sitten maristaan vielä jos palvelu ei pelaa kuin kuninkaalliselle konsanaan. Ollaan ihan käärmeissään jos hammaslääkärille joutuu odottamaan kaksi viikkoa ja aika ei olekkaan juuri se minkä olisi itse halunnut vaan varttia myöhemmin.
Ilmaista sen olla pitää ja sen lisäksi välittömästi ja täydellistä..


Nennu - 15.09.2009 - 19:32

Olen sitä mieltä, että verot ovat hyvä asia.

Jouduin käyttämään lastani sairaalan päivystyksessä viime perjantaina ja pääsimme saman tien tarkastukseen (lievä aivotärähdys).
Lasku tulee perässä, muttei ole varmaankaan mikään suuri.
Kukaan ei kysellyt vakuutuksia, kuten esim. USA:ssa tai Kanadassa tapahtuisi ennen pienintäkään toimenpidettä.

Käytän kirjastopalveluita kuukausittain, kotona lasta hoitaessani käytin viikoittain.

Olen saanut opiskella maksuttomassa peruskoulussa, lukukausimaksuttomassa lukiossa ja korkeakoulussa.

Saan nauttia taidemuseoiden annista pientä maksua vastaan tai ilmaiseksi.

Lapseni tarkastetaan maksutta neuvolassa.
Päivähoidosta maksan, mutta hoitoaikaan nähden sangen vähän per kk.

Muistutan kuitenkin äitiysraha- ja kotihoidontukiasiasta kuin myös työttömyysperuspäivärahasta sen, että minimiverotus% on 20.
Muista tuista en tiedä.

Se on minusta tietyllä tapaa väärin, koska nyt, vaikka olen kk-palkkatyössä, minua ei noin rankasti veroteta.


nennulle tiedoksi - 15.09.2009 - 21:30

äitiyspäivärahasta (ja muistakin etuuksista) otetaan kyllä asiakkaan oman verokortin mukaan vaikka vain 10%, jos on älynnyt pyytää etuutta varten muutosverokortin. jos sitä ei tee, niin pidätys on tuo 20%. Eli vähemmänkin voidaan ottaa, jos niin kelaan ilmoitetaan.


Nennu - 15.09.2009 - 21:43

No, sittenhän on ihan kiva juttu, että maksoin 20% 1.2.-2.8.09 20%:n verotuksella kotihoidontuestani ilmaiset lainat valtiolle, joten ensiKIN vuonna saanen ruhtinaalliset palautukset.

Olen kyllä saanut mielestäni sellaisen lipun ja lapun, jossa 20% on se minimi.
No, anteeksi, kun jaoin kaiketi väärää tietoa.


jep - 15.09.2009 - 21:43

mutta jos otetaan vähemmän tulee taatusti mätkyjä. Kelan etuuksista menee aina 20% vähintään, kyllä Nennu on siinä oikeassa.


Nennu - 15.09.2009 - 21:52

Jos oletamme minun olevan oikeassa tuon 20%:n minimivähennyksen suhteen, se ON minusta liikaa, vaikka tietänen sen perustuvan siihen, ettei esim. kotihoidontuella kituva maksa eläkemaksuja.

Minun mielestäni yhteiskunnan = verotuksen tulisi tulla aimo harppauksin vastaan lapsia kotona hoitavaa kohtaan.
Joku 5% vois olla kohtuullinen, jos pelkällä kotihoidontuella (vieläpä ilman kuntalisiä) kitkuttaa ja silti jaksaa rahattomuuden.

Been there, done that.


KaNitaco - 15.09.2009 - 21:54

Erimieltä jep:n kanssa, mulle ei ole tullu koskaan mätkyjä ja aina menny vähemmän kun ton 20%. Sehän riippuu ihn mitä on talolainoja ja muita lainoja maksettavana, niin niistähän saa verovähennyksiä.


Kelan sivuilta - 15.09.2009 - 22:03

Kela saa vuoden alussa perusverokorttien ennakonpidätystiedot suoraan Verohallinnosta. Ne on laskettu palkkaa tai eläkettä varten.

Kela toimittaa ennakonpidätyksen palkkaa varten määrätyn verokortin perusteella joko 20 %:n mukaan tai korottamalla palkan ennakonpidätysprosenttia Verohallinnon antaman päätöksen mukaisesti. Eläkettä varten verottaja on voinut laskea ennakonpidätysprosentin valmiiksi.

Verokortin prosentti on usein laskettu palkkatuloja varten, joten prosentti voi olla liian suuri tai pieni etuuksien verotukseen. Kun asiakas alkaa saada Kelasta etuutta tai eläkettä, tätä varten kannattaa hakea uusi verokortti. Useissa etuuksissa ennakonpidätys on muuten vähintään 20 %. Eläkkeen ennakonpidätys voi olla 60 %, jos Kela ei ole saanut eläkettä varten määrättyä henkilökohtaista pidätysprosenttia.

Ennakonpidätysprosenttiaan kannattaa korottaa, jos epäilee sen olevan liian pieni. Asiakas voi korottaa pidätysprosenttia ilmoittamalla korotuksesta suoraan Kelaan tai tilaamallaan uudella verokortilla. Apuna ennakonpidätysprosentin arvioinnissa voi käyttää Verohallinnon veroprosenttilaskuria.


no - 16.09.2009 - 07:48

melkoset perusteet pitää olla että saa pienemmän verotuksen. mä sain minimiäitiyspäivärahaa, ukko duunari, talolainaa vaikka kuinka, lapsia kolme. 20 % jouduin maksamaan vaikka verotoimistossa asiaa tutkittiinkin.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|