Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

ulkosynnytinsyöpä

eipänyt - 12.09.2009 - 15:14

Onko kellään kokemusta? miten todettu, oletko itse huomannut vai jonkun Papa-kokeen avulla?
Minulla oli kondyloomanäppyjä odotusaikana, hävisivät synnytyksen jälkeen. Ei siis ole vielä hoidettu mitenkään, eikä oikein todettukkaan..
Nyt sitte ensimmäistä kertaa synnytyksen jälkeen kurkin peilillä tuonne alakertaan, ja se näky oli jotakin, mitä en osaa edes oikein kuvailla.
Klitoriksesta alaspäin tuonne aukkoon asti koko "takaseinä" semmosta omituista... tuli mieleen ihan kalan mäti
Jonkun verran guugletin ja tuohon diagnoosiin törmäsin..
kun on olllut limaista verensekaista vuotoa (ajattelin vielä jälkivuodoksi, vaikka toista viikkoa ehdin olla jo ilman minkäälaista vuotoa..) nyt on tavallaan kirvellytkin, kun olen alapesua tehnyt.
Oon vaan niin hädissään nyt, viime yönä en ollenkaan nukkunut.
Jälkitarkastus tiistaina, joten sillon tietysti lääkärin kanssa pääsen juttelemaan, mutta haluaisin jotain tietoa jo nyt.
Kun se lääkärikin on venäläinen, kaiken lisäksi sama jonka kanssa jo näpyistäni puhuttiin, enkä mitään jatko ohjetta silloinkaan saanut....
On niin paha olla, itkettää vaan


VASTAUKSET:


Maisa8 - 12.09.2009 - 15:22

Mene jonkun toisen lääkärin vaataanotolle tai sitten yksityiselle gynelle käymään.

Muuten en osaa auttaa...


Hei - 12.09.2009 - 15:24

nyt ekana ihan vain rauhotut Synnytyksestä on vain vähän aikaa ja suurimmalla osalla meistä se alapää on aika hurjannäköinen, varsinkin, jos on tikkejä laitettu ym. Jälkivuotokin tulee ja menee, usein onkin vähän aikaa pois ja sitten alkaa uudelleen.

Jos sinulla on kondylooma uusinut, niin nyt se sitten hoidetaan pois Raskausaikana sitä ei voi käsittääkseni edes hoidattaa(?), mutta nyt saat siihenkin avun ja olet tietenkin tiukkana sen lääkärin kanssa. Voin melkein vasrmasti sanoa, että syöpää se ei ole vaan johtuu joko synnytyksestä (tulehdus?) tai sitten kondyloomasta.


ap - 12.09.2009 - 15:34

oli jo kolmas synnytys minulla, eikä tullut siis edes nirhaumia. eikä ole edellisten jälkeen ollut mitään tuon näköistä. Siellä on jotain ylimääräistä, sen tiedän, koska koko aukkoa ei juurikaan näe, vähän kuin koko emättimen kokoinen paise tuossa heti pienempien häpyhuulten "sisällä", ja se pinta semmoista pientä pallukkaa, just niinku kalanmätiä, niinku kuvailinki tuossa. niin vaikea selittää, mutta tunnekkin on semmonen että kaikki ei oo nyt hyvin..


Kuules, - 12.09.2009 - 15:48

Mulla oli synnytyksen jälkeen samanlainen. En tiedä johtuuko se kovasta ponnistuksesta, isosta vauvasta vai mistä, mutta tällainen mulla kuitenkin oli.
Jälkitarkastuksessa siitä ei sanottu mitään ja ajan kanssa se hävisi. Nyt synnytyksestä on kulunut reilu 5 kuukautta ja alapääkin näyttää suhteellisen normaalilta. Minulta otettiin papa-koe jälkitarkastuksen yhteydessä, eikä siinä näkynyt mitään ihmeellistä. Solumuutokset näkyisivät siinä kyllä.

Sanoisin, ettei sun kannata olla huolissaan, varsinkin jos sulla on jälkitarkastus pian. Siellä kyllä lääkäri tai terkka huomaa, jos kaikki ei ole niin kuin pitää.

Älä siis huoli! Kaikki on varmasti hyvin. Elimistösi vain muuttuu synnytysten seurauksena ja vaikka sulla onkin aikaisempia synnytyksiä takana, niin jokainen synnytys on erilainen ja tekee omat muutokset.


JJ - 12.09.2009 - 16:24

Kuulostaa tuo iso "paise" kohdun tai peräsuolen laskeumalta, mitkä ovat erittäin yleisiä synnyttäneillä naisilla, varsinkin useampia synnytyksiä läpikäyneillä.
Minullakin oli sellainen, tuntuu inhottavalta jos esim ummetusta jne. Huolehdi suolen toiminnasta (kuitua ja nestettä) ja puhu jälkitarkastuksessa. lantionpohjalihas-jumpalla se palautuu kyllä, minulla oli muutaman kuukauden kuluttua jo varsin normaali näky vastassa tuolla alhaalla


hei - 12.09.2009 - 18:26

Tosiaan, ensin rauhoitut!!

Ulkosynnytinsyöpä HARVINAINEN, yleensä tosi vanhojen naisten sairaus!! Ja ei tule noin nopeaan!!! Kyllä sinun alapäähän on niin moni ihminen kurkkinut raskaus ja synnytysaikana, että joku olisi pannut merkille, jos jotain erityistä olisi näkynyt! Kätilöidenkin velvollisuus katsoa synnytyselinten kunto!!!!

Mene jälkitarkastukseen ja kysy lääkäriltä, mitä näkyy!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|