Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

tulipa mieleen

Nyt en kerro - 11.10.2009 - 20:55

Tämä ei nyt sit ole tarkoitettu mitenkään pahalla ketäkään kohtaan!!!
Mutta itse olen kovasti ihmetyllyt, miksi nykyään kaikki äidit ovat niin vauhkoina asiasta kun asiasta. Esim. noista kielletyistä ruuista. Itse olen syönyt ihan normaalisti. Jopa ystäväni häissä uskaltauduin syömään kraavi kalaa. Varmaan päivittäin syön mikrossa lämmitettyä ruokaa. Näin olen tehnyt muidenkin raskauksien aikana ja ihan terveet on kaikki lapseni. Itseä lähinnä huvittaa nuo kaikki ruoka kiellot. Kohtuudella vaan muistaa syödä..
Toinen mikä ihmetyttää on se kun ei muka saisi raskauden aikana värjätä hiuksia. Itse ainakin värjään neljän viikoin välein ja aion kyllä värjätä. Mites te muut äidit suhtaudutte näihin kieltoihin?? Ihan mielenkiinnosta kyselen


VASTAUKSET:


mamma80 - 11.10.2009 - 21:03

täällä toinen ihmettelijä ite kyllä oon tämän kakkosen niin kuin esikonkin kohdalla syönyt ihan mitä on tarjolla tai mieli tehnyt. hiuksia myös olen värjäillyt kun kampaaja olen. se määrä mitä siitä väriaineesta voipi päänahan läpi imeytyä on niin pieni. lähinnä eivät suosittele värjäämistä/permanenttausta koska hormoonit vaikkutavat hiuksen kuntoon ja olotilaan ettei väri tai permis onnistu. väri ei välttämättä ole niin intensiivinen ja kihara ei muodostu tai muodostuupi kunnolla ja lopullisesti enkä ole tuosta mikrottamisesta edes kuullut


inkku - 11.10.2009 - 21:04

Mä oon aika alussa vasta, mutta en oo kyllä mitenkään erityisesti kattonu mitä syön, enkä aio ainakaan näillä näkymin. Ja aion todellakin värjätä hiuksia, muutenhan sitä näyttää ihan karseelta. Muuten olen kyllä vauhkona ihan vaan niinku yleisesti koko raskaudesta


Minttu - 11.10.2009 - 21:21

Hiuksia minäkin olen värjännyt koko raskausajan ja ainakin kerran vielä värjätään ennen h-hetkeä. Ruokien kanssa sitten taas... Kofeiinia on tullut ajoittain nautittua sallittua enemmän, salmiakkiakin tullut välillä syötyä yli suosituksien ja jopa maksakastiketta olen syönyt pari kertaa. Mutta listeriariskin olen ottanut ihan tosissani eikä esim. multaporkkanoille ja maastapoimituille omenoille pelkkä pesu riitä vaan ne on kuorittava.

Riskejä on erilaisia ja niihin on vaan osattava suhtautua oikein.


----- - 11.10.2009 - 21:26

Täällä taasen teidän vastakohta.Olen niin paljon joutunut kohtaamaan vastoinkäymisiä näissä asioissa ystävieni kautta,että elelen tämän pienen ajan elämästäni suositusten mukaan.Eihän niitä meidän odottajien kiusaksi ole laitettu,vaan sikiön parhaaksi.En näe syytä miksi ei voitaisi elää näin 9kk?Kahvin juonnin vähensin pannullisesta 6 kuppiin jo ennen raskautta ja nyt sitten 3kuppiin päivässä.
Tuorejuustoja odottelen,samoin graavi lohet yms.kielletyt pysyvät mielessä vaan eivät suussa.
Eipä tarvitse itseään syyttää,jos jotain tapahtuu.Palkinto tästä "uhrauksesta"on niin suuri,että tämän ajan eläisi vaikka miten päin


ruusu87 - 11.10.2009 - 21:36

minäkin näen asian niin että nuo "ruokarajoitukset" raskauden aikana on annettu sikiön hyvinvoinnin turvaamiseksi. tietysti maalaisjärkeä saa ja kannattaa käyttää. itse en uskalla ruokarajoituksista juurikaan poiketa koska tiedän että syyttäisin itseäni jos sikiölle tapahtuisi jotain raskauden aikana - esim. maksalaatikon syömisen jälkeen tulisi keskenmeno tms.


- 11.10.2009 - 21:50


Luvallisia syömisiä maailma täynnä ja kaipa se mies vierellä pysyy vaikkei itseään väriaineilla myrkytä raskaus aikana...


Enni - 11.10.2009 - 22:02

täällä myös yksi ihmettelijä alkoholin ja tupakan kanssa nollalinja mutta ruuat ei kerta-annoksina ja kohtuudella aiheuta mitää. täällä ruotsissa "kiellettyjen aineiden lista" on huomattavasti pienempi kuin suomessa ja monien kohdalla pätee sääntö kunhan ei päivittäin. maksapasteija,-makkara ja laatikko myös sallittujen listalla. hyviä raudan lähteitä vaikka maksaa niissä ei ole kuin nimeksi. neuvolassa painotettiin elämään normaalisti koska raskaus on normaali elämään kuuluva tila uskon että suomen listallakin on monet tuotteet jääneet sinne vuosien kuluessa esim. tuorejuustot ovat nykyisin pastoroituja toisin kuin ennen. hiusten värjäämisestä parturini nauroi että parturit käsittelevät väriaineita päivittäin ja monet myös värjää hiuksia eikä ole ongelmia tullut. nauttikaa raskaus ajasta!


annis - 11.10.2009 - 22:12

mä kanssa syön ihan samoin mitä ennenkin, monipuolisemmin koitan syödä vaan kuin aiemmin. Tuorejuustot tosiaan, kuten Enni kirjoitti, ihan turvallisia syödä. Kotimaiset ainakin.


Joku - 11.10.2009 - 22:13

Ensimmäistä odottaessa yllätyin, kuinka paljon sitä raskaana ollessa voi stressata itseään jokaisella asialla! Jollain tapaa tuntuu, että nykyisin raskaana ollessa pitäisi jokaista asiaa varoa. Kauhea stressi syökö tarpeeksi terveellisesti. Onko simassa (?!) liikaa alkomahoolia. Herttinen, join yhden siiderin ennenkuin tiesin olleeni raskaana, olikohan se vaarallista...
Ja hiusten värjäys. Kyllä, kysyin teratologisesta palvelusta, voiko hiuksia värjätä. Lapsettomat kaverit nauroivat, mutta itselle kysymys aiheutti unettomia öitä... :/

Mutta on se niin uutta odottaa itse lasta. Ei sitä arvaa, miten voi olla huolissaan, että voidaanko vatsassa hyvin. Kun vielä joka paikka tuntuu olevan varoituksia täynnä, miten raskaana olevan kuuluu elellä. Nyt toista lasta odottaessa ei enää stressaa niin paljon. Kahvia ainoastaan olen yrittänyt hieman vähentää. Muuten syön niin kuin ennenkin, mutta en nyt muutenkaan kovin epäterveellisesti tai erikoisesti ole syönyt vaan normaalia ruokaa.


tappitaara - 11.10.2009 - 23:10

En stressaa, mutta tiedän että vauvan menettäminen olisi niin kova paikka etten uskalla leikkiä sillä. En vaan uskalla.

Kolme ensimmäistäni nukutin mahallaan vastoin suosituksia (auttaa mahavaivoihin, lapsi nukkuu paremmin). Neljännen synnyttyä olin jo niin vanha (35 v!) että olin lakannu tuskomasta omaan haavoittumattomuuteen sen verran, etten enää uskaltanut sitäkään riskiä ottaa.

Parempi vara kuin vahinko. En usko, että omilla tekemisilläni hallitsen elämää ja maailmankaikkeutta (=ei tarvi vauhkoilla), mutta pelkään sitä miten kestäisin sen jos jotakin sattuisi ja olisin tietoisesti tehnyt vastoin suosituksia.

Plus että harkitsen riskejä itsekin, ei ihan kaikkea tarvitse noudattaa pilkulleen. Kahvia juon liikaa, maksaa olen välillä syönyt, koska ne eivät uhkaa vauvan henkeä. Homejuustoihin ja kypsentämättömiin pakastevihanneksiin en uskalla koskea, koska pahimmillaan menetän lapseni herkuttelun seurauksena. Vauhko??


Hertta88 - 12.10.2009 - 10:47

Ihan sama syökö sitä graavilohta pikkupalan vai koko viipaleen, jos siinä sattuu olemaan listeria niin sen saa silloin siitä pikkupalastakin. Mä pelkään ihan hirveesti, että tälle pienelle alulle mun vatsassa tapahtuis jotain pahaa, ja aion todellakin noudattaa kaikkia suosituksia. Hiuksia en aio alkuraskaudesta värjätä, vaikka juurikasvua jo aika ikävästi onkin. En varmaan edes ketäisi sitä hajua ja saattaisin joutua lopettamaan värjäyksen kesken. En koe joutuvani luopumaan yhtään mistään tärkeästä näitä suosituksia noudattaessani.


Tyttö - 12.10.2009 - 10:56

Melko samoilla linjoilla Hertan kanssa. Eli raakoihin lihoihin/kaloihin en koske ihan sen listeriariskin takia, sitä kun ei koskaan tiedä, missä se listeria piilee, sen voi saada juurikin siitä yhdestä palasta tai sitten siitä, että sen syö kokonaan. En mä stressaa noista kielloista, mutta tosiaankin noudatan niitä, A-vitamiinin kanssa olen tarkkana eli sitä pyrin välttämään ja mun mielestä mä ainakin toimin oikein, jos siitä kerran on vaaraa sikiölle - miksi vaarantaisin oman tulevan vauvani? Myös niitä tarpeettomia E-aineita välttelen, joista oli haittaa sikiölle.

Ja kasvikset pesen huolellisesti, niin kuin pesisin vaikken olisi raskaanakaan - ihan oman ja vauvan turvallisuuden takia.

Hiusten värjäämisestä ei oo mulle mitään neuvolassa puhuttu ja olen siitä ottanut selvää, että ne värit ei imeydy ees päänahasta niin paljoa, että siitä voisi olla haittaa sikiölle, joten olen uskaltanut käydä kampaajalla (en tietenkään viikottain, vaan suunnilleen 2 kertaa raskauden aikana).

Ja se, että yhdellä ihmisille on käynyt niinkin hyvin, ettei sikiöille/lapsille ole käynyt mitään ja ei ole vaurioita tullut, ei tarkoita, etteikö jonkun kohdalle voi sattua niinkin pahasti, että kun sitä raakaa kalaa mättää, niin sikiölle jotain tapahtuu. Tarkotan vain, että en lähtisi syömään raakaa kalaa sen tähden, että topicin aloittajan lapsilla ei ole tullut mitään ongelmia.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|