Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Liikunnasta

Maikku85 - 09.10.2009 - 15:05

Ennen kun tulin raskaaksi olin 2kk harrastanut kuntosalia ja spinningiä. En ole vielä sanonut ohjaajille, että odotan. Nyt on alkanut mietityttää, että voiko rankasta treenistä olla jotain vahinkoa maha asukille?? Olen siis "vasta" 8 viikolla.. Oletteko itse jatkaneet harrastuksia ihan normaalisti??


VASTAUKSET:


Kaisa - 09.10.2009 - 15:20

Moi!

Mun mielestä kannattaa vähän hidastaa tahtia. Mää yritin mennä alussa entiseen malliin, sillä olen aina liikkunut tosi paljon. 12. viikolla jouduin saikulle supisteluiden takia. Siihen loppui mun spinningit. Onko sulla sykemittaria? Älä päästä sykettä yhtä ylös kuin aikaisemmin. Meidän salilta sai hyvää ohjausta niihin liikkeisiin, joita raskaana ollessa on turvallista tehdä. Aika yksilöllistähän tuo liikunta-asia kuitenkin on. Jotkut pystyy liikkumaan enemmän kuin toiset. Itseä siinä pitäis kuunnella. Mulla se on vain tuottanut jotenkin vaikeuksia. Ensimmäisessä raskaudessa on niin vaikea ymmärtää, mikä on normaalia ja mistä pitäisi huolestua. Nyt on 26. viikko menossa, ja pystyn käymään kävelyllä ja uimaan. Tuo uinti varsinkin tuntuu tosi hyvältä. Suosittelen!


Piki78 - 09.10.2009 - 15:45

Ei ole haittaa, kun osaa kuunnella omaa kroppaansa! Spinnussa kävin rv 22 asti, sen jälkeen ei tuntunut mukavalta, pumpissa kävin rv 30 asti ja sen jälkeen kevyemmissä jumpissa rv 34 asti. Sen jälkeen paljon kävelyä ja kuminauhalla jumppailin kotona. Olen tyytyväinen, että jatkoin harrastustani. 1kk synnytyksestä(iso eppari tehtiin kyllä) menin jumppailemaan. Epparia lukuunottamatta toipuminen oli nopeaa ja jaksaa paremmin kun fyysinen kunto on hyvä.


Sportmama - 09.10.2009 - 15:50

Kyllä voi treenata entiseen malliin vielä tossa vaiheessa, jos ei mitään häikkää ole. Esikoisen kohdalla vielä kilpaurheilin rv 9 kamppailulajissa. Toisen kohdalla rakastamani juoksemisen lopetin ihan alussa, koska mahassa tuntui inhottavalle juostessa. Mutta spinnaamassa ja salilla kyllä kävin tonne viikolle 24 asti.


Elwiira - 09.10.2009 - 16:08

Heippa, kolmatta odottelen ja olin kans himoliikkuja ennen. Spinningistä en tiedä, mutta mun mielest on kans tärkeetä kysyä salilla niistä laitteista ja liikkeistä jollet tosiaan ole kauaa käynyt ja noin alussa on vaikea ajatella vauvaa kun sitä ei tunne eikä nää selvästi eikä ole vatsa tiellä. Kuntosalilla kuitenkin ne työntekijät sitä varten on että neuvoo ja opastaa. Mä kävin pumpeissa ja muissa jumpissa kans paljon kun kahtaa edellistä odotin ja tosiaan kuuntele omaa kroppaa! Se viestittää raskauden aikana vielä enemmän kun normaalisti. Se on todella yksilöllistä mitä pystyt tekee mihinkin asti, esimerkiksi mä en voi tän odotuksen aikana kunnolla edes kävellä. Kyllähän raskaana ollessa voi ja kuulu liikkua eikä mikään laji varmaan ole ehdottoman kiellettyä alkuvaiheessa Kysy rohkeesti salilta neuvoa ja opastusta, parempi ottaa varman päälle ettei mitään satu


nainen85 - 09.10.2009 - 17:43

En oo, mä lopetin mun itsepuolustuslajin ja kuntosalissa jätän kaikki raskaat liikkeet pois kuten kyykky, prässä, maastoveto jne..Tyydyn vaan vemputtelemaan niillä teinien laitteilla Onneksi penkkiä voi turvallisesti tehdä.


meki - 09.10.2009 - 20:29

täs toisessa odotuksessa oikein reipas kävelylenkki aiheutti vatsaan ikeviä tuntemuksia ja rv5 en tajuu!!joutu oikein kotona makaamaan lenkin jälkeen

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|