Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Jatkuva flunssa alkuraskaudessa

tuikku - 09.10.2009 - 15:00

Alkaa vähän harmittamaan, kun olen ollut käytännössä melkein koko alkuraskauden flunssassa (nyt rv 11+5 menossa).

Plussauksen jälkeen olin 3 päivää terve, sitten tuli flunssa. Sit olin pari päivää terve, tuli uusi flunssa. Nyt ehdin olla jo 1,5 viikkoa terve, mutta taas on flunssa. Kuumetta ei ole eikä mielestäni esim. poskiontelontulehdusta tms. (tai ei ainakaan mitään oireita).

Onko muilla ollut tällaista ja mitä olette tehneet? Anoppi komensi jo lääkärille, mutta eivät kai hekään voi flunssalle mitään tehdä. Alkaa harmittamaan tämä jatkuva sairastaminen. Hirveästi ei lepäilläkään voi, kun olen töissä/esikoinen jaloissa. Melki töissä saan paremmin levättyä, kun istumatyötä teen.


VASTAUKSET:


Pisamatar - 09.10.2009 - 15:37

Mulla oli ensimmäisessä raskaudessa sama tilanne. Vastustuskyky kun on heikompi eikä voi samalla tavalla "doupata". Joskin olen sitä mieltä, että lepo on paras lääke ja kuuma juoma! Hoida siis itseäsi makoilemalla ja rentoutumalla hyvin. Syö vähän herkkuja ja juo marjamehuja. PanadolHotiahan voi käyttää kohtuudella myös ja Paracetamolia muutenkin jos vaikka päätä särkee kovasti.

Toki kannattaa käydä näytillä jos tuntuu, että esim. keuhkoissa voisi olla tulehdusta tai kurkku oireilee tms. bakteerijuttuja. Muuten ei oikein voi muuta kuin tosiaan levätä. Parhaimmillaan oli varmaan parikin viikkoa ne sitkeimmät flunssat mulla. Voimia sinulle!


tuikku - 09.10.2009 - 15:59

On nää odotukset tosiaan niin erilaisia. Esikon odotuksen aikaan en ollut kertaakaan kipeänä. Jospa tämä tästä. Mä en kanssa usko, että lääkärissä käynnistä paljon hyötyä on. Pitäis vaan jotenkin levätä.


Jeti - 09.10.2009 - 18:48

Mä oon loputtomassa flunssassa ja lisäksi yskin niin että oon ravannut jo kolmesti lääkärissä. Seuraava sit keuhkolääkäri, jos ei nyt helpota.

Ei oo helppoa levätä koitiäitinäkään. Mutta lepoa ja parasetamolia sopivassa muodossa, niin eiköhän tää tästä jotenkin... Tiedän kyllä täysin tunteesi ja olotilasi! Koitahan jaksaa ja parane pian!


tuikku - 09.10.2009 - 19:52

Paranemista myös sinulle Jeti. "mukava" kuulla, että on sitä muillakin samanlasta. Eiköhän meiltä nämä flunssat jossain vaiheessa lopu.

Mukavaa tässä sauraudessa on se, että kun flunssa ja yskä ovat aina pahimmassa vaiheessa, niin olen nukkunut alakerrassa (meillä makkari yläkerrassa) ja mies on hoitanut yöheräilyt. Että jotain kivaa tässäkin


Jeti - 09.10.2009 - 20:29

Kiitos!
Mulla taas on yskä valvottanut pahimmillaan koko viime viikon niin, että nukuin alle 6h yössä! Ja mä tarviin paljon unta.. Hyi, se oli kamalaa. Nyt on helpottanut yöyskä, mutta kylki on jumittanut totaalisesti yskimisestä. Mutta joo, eiköhän tää joskus lopu..


lizz - 09.10.2009 - 22:16

Ikävää kuulla flunssasta! Paranemista tuikku ja hyvää raskauden jatkoa

Meillekin saa tulla joskus kyläilemään tulla, jos vaan pääsette


tuikku - 12.10.2009 - 09:42

no nyt alkaa taas tuntua siltä, että voimat vähitellen palaavat. Edelleen vähän flunssaa ja yskää, mutta parempaan suuntaan menossa

Jeti: Tuo yöyskä on ihan kamalaa. Mäkään en oikein uskaltais yskiä, että esikoinen herää. Nyt mieskin on vähän kipeänä, joten hän on puolestaan nukkunut alakerrassa.

lizz: Voi että, kun teillä on ihan kohta jo vauva. Esikonen taisi syntyä väh'n etuajassa, joten käyköhän tämän toisenkin kanssa? Aloitimme mieheni kanssa taas vähän remppaamaan taloa ja se on pitänyt kiireisenä. Illat hurahtavat äkkiä ohi, mutta sopisikohan esim. joku lauantai, jos nähtäis?

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|