Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

mutter2....juhuuu : )

zera-82 - 08.10.2009 - 16:38

Tuus vähän kertomaan kuulumisianne ? Oot ollu mielessäni jo pari päivää kunnei oo mitän kuulunu, onko tilanteet vielä samoin että poika voi ja kasvaa hyvin Lorvissa/Torvissa/Jorvissa vai mikä oli . Mites Vanhemmat ja sisarukset jakselevat?

Alkaa itse jo oottaan tuota vauvan tuoksuista aikaa. Alan olee aika täynnä jo näit liitoskipuja ja supistuksia, kun mitään ei kykene normaalisti tekemään. Reilu kolme viikkoo on viä ees, et kyllähän tämäkin tästä

Muutkin marraskuut voi tul kertoon neukku kuulumisia yms.


VASTAUKSET:


Dyli79 - 08.10.2009 - 17:46

Heips Zera
Mulla tänään vasta klo 19:15 toi neuvola aika, laittelen sen jälkeen kuulumisia. Tänään tullut pari supistusta, ainakin maha mennyt ihan pyöreäksi palloksi ja sattunut alkuun tuonne alavatsaan.

Ei ole kauaa enää synnytykseen, toisaalta voi tässä mennä vielä yli kuukauskin..


mutter2 - 08.10.2009 - 21:40

Heipsan!

Kiva, että olemme ajatuksissa. Meidän pikku herra pääsi tänään Jorvista kotilomille. Nyt yritetään saada poikaa syömään pullosta ja ennen kaikkea rinnalta. Pullosta sujuu jo ihan kivasti, mutta rinnalta ei jaksa koko satsia juoda vielä. On vähän laiska poika. Maitoa kyllä riittäis... Vähän jännittää varsinkin näin ekana päivänä. Pojalla on vielä nenämahaletkukin, jos ei muuten jaksa syödä. Ollaan jouduttu pari kertaa siihenkin ruokkimaan. Tämä on tällaista harjottelua ja hän on niin pieni, että pelkää ihan, että särkyy vielä. Isot siskot on innoissaan. Keskimmäisellä havaittavissa pientä mustasukkaisuutta, mut onneks mies on kotona jakamassa huomiota.

Mä tässä odottelen, koska seuraava marrasmamma poksuu. Lokakuut on jo aloittanu poksumisen. Olen lueskellut kyllä kuulumisianne, mutta en oo ehtiny kirjottamaan, kun on aika kulunu sairaalassa.

Hyviä vointeja teille!


Miarah - 09.10.2009 - 00:50

Mun oli pakko tulla kertoon...tänään sit toinen sappikohtaus mut ei se mitään...siitä lekuriin sit ens tiistaina...mut mut..

mulla on tullu nyt jo kahdella vessakäynnillä limatulppaa!!! vähän rupes hermostuttaan...edellisessä raskaudessa irtos kokonaan pari viikkoa ennen laskettua aikaa mut mun la on nyt vasta 30.11!!

Voihan pehva ...


ja nyt siis menossa vasta 32+3


Liekki - 09.10.2009 - 08:30

Huomentapäivää mammoille ja masukeille ja kiva kuulla Mutterista ja ekasta "marras"vauvelista!

Täällä ollaan saikkupäivällä, vielä olis reilu viikko töitä, mutta nyt iskias-kipu äityi sellaiseksi, ettei pysty kunnolla kävelemään, niin kotiin oli jäätävä.

Eka synnytysvalmennus oli ke Haikaranpesässä, mies on jo ihan innoissaan että kohta se sieltä tulee. Mä en niinkään kun alkaa konkretisoitumaan se että sen sieltä joutuu pusertamaan ulos... Tottakai odotan omaa nyyttiä, mutta sen synnyttämisen vois vaikka siitä välistä unohtaa. Ai ei vai!?!

Asuntoa etsitään edelleen kuumeisesti, vauva syntyy tähän, mutta vuoden vaihteessa joudutaan tästä muuttamaan, joten alkaa olla kiirus uuden kanssa. No, asiat järjestyy varmasti.

Seuraava neuvola 14.10. jolloin edellisestä taas n. kk, täällä ei kauheasti seurailla. Kaipa ne tuosta nyt sitten tihentyy, kun sitten on jo kuitenkin 34 viikkoa täynnä.

Mukavaa päivänjatkoa kaikille, Liekki rv 33+1


Dyli79 - 09.10.2009 - 09:36

Huomenia
Kiva kuulla että mutter saanut jo vaavin välillä kotihoitoon On pikkuherra kyllä varmaan niin piskunen vielä, että vaikeaa on kuvitella.

Eilen illalla kävin neuvolassa, ei ollut sama täti kun aikaisemmin. Mulla nyt jo siis viikottain nuo käynnit.
Pissa oli hyvä, paineet 115/75 ja painoa tullut viimeisen viikon aikana +100gr.

Täti ei meinannut saada pikkuisen sydänääniä kuulumaan ei sit millään, monta kertaa väännettiin ja käännettiin. Vaavi tais mennä ihan tahallaan piiloon, ja olla liikkumatta. Sanoin etten nyt mitenkään asiasta hätäänny vaikka ei sais kuulumaan, koska neuvola oli 19:15 ja vaavi oli pitänyt kunnon potku shown klo 18 maissa, joten tiesin että kaikki on ok. No sit kuitenkin loppujen lopuks saatiin syke kuulumaan, samoissa veteli kun aikaisemminkin, syke 145. Sf mitta kasvanut taas 1cm 1:vko:ssa, oli nyt 37cm.

Sanoin sitten hänelle että pelko on että tulee iso vauva, kun hän kyseli että onko mitään kysyttävää tai mietinkö jotain asioita. Hän sanoi että uskoisi vauvan painon olevan n. 3,8kg jos syntyy laskettuna aikana. Oli ihan kiva saada jonkinlainen arvio vauvan koosta, ja olen onnellinen jos se pysyisikin alle 4 kilosena.
Näköjään on ihan hoitajasta kiinni antavatko arvioita vai ei..

Mitäköhän tänään keksis? Kauppaan tarttis varmaan ainakin lähteä.

Rv 36+4


mami-77 - 09.10.2009 - 10:06

Mulla oli eilen se vika lääkäri. Ittellä kaikki hyvin, mutta vauvaa kun ultralta mittaili niin sai vain painoarvioksi 2,3 kiloa joka täysiaikaisena tarkottaisi 2,7 kilon nyyttiä. Minun viikoilla 36+ keskivertovaavi painaisi kuulemma 2,9 kiloa.

Lekuri kyllä sanoi että vauvalla kaikki vaikuttaa olevan kondiksessa ja hengittelee jo ittekseen ettei väliä vaikka syntyisikin jo. Sanoi vielä että vaikuttaa olevan kuitenkin ihan pyöreät posketkin... No laittoi kuitenkin lähetteen synnytyssairaalan polille uuteen arvioon, jonne varmaan sitten ensiviikolla pääsen.

Olipa vauveli jo hieman laskeutunutkin, kohdunsuu pehmeä, mutta kiinni ja 2 cm. Sf-mittakin oli tippunut 29, sanoi että olen kropaltani sen mallinen.

Kyllä se kuitenkin vähän laittoi mietityttämään ja viime yönä sitten nukuinkin aikasta heikosti. No toivotaan, että kaikki kuitenkin olisi ok.


Onneli - 09.10.2009 - 10:09

Miarah: Voisitko kertoa, minkälaisia sappikohtauksia sulla on ollu? Ja mihin aikaan vrk:sta sulla on niitä erityisesti tullu? Kun mä luulen, et mua vaivaa kans toi sappi. En tiedä, auttaako ruokavaliomuutokset, mut olen nyt välttänyt omenaa, mandariineja, suklaata, tummaa leipää ja rasvaisia ruokia ja ihan kuin olis hiukan rauhallisempaa (ei kuitenkaan kivutonta)...tai sit on ihan sattumaa. Menetkö yleislääkärille vai jollekin spesialistille?

Mua on taas ruvennu mietityttämään toi sikainfluenssarokote. En aio ottaa sitä, mut kuitenkin mietin, et teenkö oikein. No, ei kai siihen voi kukaan vastata.

Alotin aamulla pakkaamaan alustavasti sairaalakassia, et jos tulee yhtäkkinen lähtö, niin olis jo jotain valmiina. Viime viikolla kun supisteli aika kovaa ja sain supistusten estolääkityksen, niin ajattelin valmiiksi tuon kassin tosiaan laittaa.

Meidän koirakin on raskaudessa ja perheen lisäyksessä ilmeisesti hengessä mukana, kun vaikuttaa siltä, että sillä alkaa taas valeraskaus. Se on hiukan ulissu ja alkanut taas kantaa yhtä sen leluaan. Se on niin hassu sillon, mut täytyy sitä kunnolla nyt seurata.


zera-82 - 09.10.2009 - 14:05

Mutter2: Vai on pikku-mies päässyt jo kotiinkin poikkeemaan. On se varmaan vielä pieni tuhisija, ei sitä itte osaa aatellakkaan, vaikka olen kaverin keskosia hoitanut pienenä(olivat syntyessään 750g), niin äkkiä sen unohtaa ja enhän toki niitä ihan niin pieninä vielä edes hoitanut, mutta näin kyllä.

Loistavaa että sula omaa maitoa tulee kuitenkin paljon ja varmasti mini-mieskin siitä rupeaa reippaammaksi syöjäksi, kunhan vähän saa vielä murua rinnan alle .

Joutuuko herraa herättelemään yöllä syömään? Onko muuten rauhallinen?

Mä odotan ja tulevaa että mitä tuo kakkonen reakoi vauvaan ja äitiin...

Mites miarah sun vointis tänään?


Miarah - 09.10.2009 - 19:50

Kirjoitellaan nyt moneen paikkaan heh!

Onneli: Aikasemmin syomisen ja juomisen jälkeen tuli oikea kylki jotenkin kipeeksi..sellanen tosi inhottava tunne ja luulinki et poika työntää varpaita kylkiluiden alle...nyt sit muuttunut niin koviksi kipukohtauksiksi välillä että san hammasta purra ja itkua pidätellä niin kauan et särkylääke tehoaa (joudun ottaan 2x 500mg pamolia tai panadolia) ja mun kipukynnys on tosi korkea eli puhun tosiaan kovasta kivusta.

Soitin Naistenklinikalle ja sain sisätautilääkärin numeron ja keskusteltiin puhelimessa. Sanoi että kuulostaa tosiaan sappikohtauksilta ja meen ensi viikolla Meilahteen kyljen ultraukseen, verikokeet ottivat jo viime viikolla. Tiistaina mulla on oman diabeteshoitajan ja -lääkärin vastaanotto taas kerran ja katellaan pojan kokoa ja alapään tilannetta

Lääkäri totesi jo viime viikolla et "jos olisit viikolla 35 niin saisi jo tulla mutta ei nyt ihan vielä" ..omituinen kommentti... noh... poitsu oli silloin jo 2,1kg ja 39cm et katotaas nyt sit ens tiistaina minkä kokonen kaveri siellä sit on..


Onneli - 10.10.2009 - 11:31

Kiitos Miarah vastauksesta. Mulla kipu ei ole kyljessä, vaan oikean kylkikaaren alla... Olen kyllä koko ajan kahden vaiheilla, että pitäskö tämän takia mennä lääkäriin vai ei. Sattuu taas ihan älyttömästi, mutta en jaksais näitä lääkärikäyntejäkään yhtään. Join äsken kahvia ja auts! No, oli kyllä mielenkiintoinen kommentti toi lääkärin kommentti viikosta 35. Mitähän mahtoi sillä tarkottaa... Mulla huomenna viikkoja 34.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|