Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Tammimasut

Helmiina - 07.10.2009 - 08:15

1.1 kristina77(3), Castle(2), Helmiina(1)
2.1 Reijamarjaana(2), ninni(2), Rakel(1)
3.1 Jonttufantti88(1)
4.1 julppe(1)
5.1 josekata, Ransu, Tirppaliisa(3)
6.1
7.1 fasu(1), masc(1), helmi83
8.1 Saareli(8), helmis08(2)
9.1 Pähkinä(2), Tansku (2), elberi(2), Maikkuliini(2)
10.1 Mammutti(2), Virve(5)
11.1 Lilian(2), taotao(2), Lissu(2), Talviaurinko(1)
12.1
13.1
14.1 Mammy(2)
15.1
16.1 Martha(2)
17.1 Tiuku(1)
18.1 ~Jenni~(2), Kaisa(1)
19.1 Jonna(1)
20.1 Hömppäliisa(2), Anjuska(2), helmijohanna(2)
21.1 ##Viivi#(2), Usva(1)
22.1 maarit(3)
23.1
24.1
25.1 Tammimasu(2)
26.1 liinamaaria(2)
27.1 Kay (1)
28.1 Papu, jessika (2)
29.1 Hiutale(1)
30.1 Norsku(2)
31.1 Mamma85(3), Mamma:-)(3)

Hormoonihirviöhuomenet!

Viikonloppu oli ihan kamala. Mieli heitteli kuin vuoristorata, raivosin miehelle ja viattomalle koiralle. Itkin useampaan otteeseen ja sitä rataa. Toivottavasti tämä ei jatku!

Eilen oli kovat jumpat mahassa, oikein sarjatulta tuli ja koko kumpu hytkyi. Välillä vauva myös punkesi itseään ulospäin muodostaen mahaa ison, kovan kohouman. Vaikka tietää, että siellä kasvaa ihminen niin ei sitä vaan tajua. Ihan ihmeellistä...

Napa pullahtaa kohta ulos. Onko muilla vielä sisällä?


VASTAUKSET:


Lilian - 07.10.2009 - 08:39

Heippa!

Mulla on napa ollut ulkona jo melkein alusta asti. Se vaan on hassu, kun on silleen puoliksi ulkona. Siis puolet navasta on ulkona ja loput sisällä. Varmaan se napakin on jotnekin löystynyt, kun ekaa odottaessa pullahti ihan kunnolla ulos.

Mulla on kaksi kuukautta äitiyslomaan ja en millään jaksaisi olla enää töissä. Väsyttää aivan vietävästi varsinkin nyt, kun on aamuisin pimeää. Meillä on isi kipeänä, joten joudun töiden lisäksi hoitamaan vielä esikon ja kodinkin kokonaan yksin eikä oikein tunnu energiat riittävän.

Mulla ei oikeastaan ole mitään vaivoja. Vähän tuo häpyluu sattuu ja on muutenkin jäykkä olo, jos on pitempään ollut paikoillaan. Pitäisi kai venytellä enemmän, niin pysyisi vetreämpänä. Ainoa pahempi vaiva on tuo alituinen väsymys ja välillä päänsärky. Voisin nukkua koko ajan. Joinain öinä sintti jumppailee masussa pitäen minut hereillä eikä se paljon auta väsymykseen...............


masc - 07.10.2009 - 09:38

huomenia!

mulla on napa myös melkeen alusta saakka ollut pullahtaneena, ja nyt on jo jonkun aikaa ollut ihan kokonaan ulkona mun mielestä se on tosi hassun näköstä, kun muuten masu on suht pienen oloinen vieläkin.

Helmiina: täälläkin on oltu "melko" räjähdysherkkiä viime päivinä. hassua kyllä, että kerrankin oon tainnu räjähdellä aiheesta, koska mies on mennyt lähinnä paniikkiin (nyt se eukko mut hylkää ) ja yleensä ei oo oikeen ollut moksiskaan mun raivareista.

huomenna poksuu taas viikot. etiäpäi mennään

masc ja jumputti 26+6


helmis08 - 07.10.2009 - 09:57

Huomenta!!

Täällä on kans napa pullahtamassa ulos..hassua sillä ekasta se ei tullut näin paljoo edes lopussa...

En oo ihan varma voiko toi vauveli olla kääntymässä pikkuhiljaa rt:aan..nyt eilis illasta asti tuntunu potkut vaan kyljissä..hassu tunne tähän asti potkinu suoraa rakkoon ja päällä hakannu rintojen alle eli toivottavaa olis että alkais pikkhiljaa vaihtaman asentoa...

Nyt on alkanut tuleen kovia liitoskipuja varsinkin kävelyllä käydessä...alamäet vaunuja lykkien on ihan tuskaa...ja lisäksi alkanu juiliin ikävästä alapäähän Nämäkin ihan uusia tuntemuksia minulle....ensimmäistä odottaessa ei siis ollut minkäänlaisia kipuiluja ennen supistuksia

Mutta onneksi enää kolmisen kuukautta!!!!


hömppäliisa - 07.10.2009 - 10:00

Huomenta vaan!

Mulla ei ole napa pullahtanut. Ei se kyllä pullahtanut ensimmäisessäkään raskaudessa. Masu kyllä on kasvanut ihan mukavasti ja ensi viikolla menen neuvolaan tarkastuttaan tuon mun painon, että onko sitä alkanut tulla. Samalla saan tietää joudunko toiseen sokerirasitukseen vain en. Terkkarin mielestä sille ei olisi tarvetta, kun sokerit pysyneet aisoissa, mutta aikoi kysyä sairaalan mielipiteen.

Täällä vaivaa väsymys/laiskuus. En kehtaa ees lähteä esikoisen kanssa perhekerhoon, kai siitä nyt yhden kerran saa luistaa. Eihän tuo tyttö sitä edes vielä osaa kaivata.

Aattelin kyllä sen verran saada aikaiseksi, että varaisin itselleni ajan kampaajalle, mutta saapa nähdä saanko niin paljon tehtyä


Helmiina - 07.10.2009 - 10:41

Nuista asennoista... Musta tuntuu, ettei tää epeli ole töninyt lainkaan rintojen alle. Kova moukku tuntuu jatkuvaan alamahassa oikealla ja viimeksi neuvolassa oltiin sitä mieltä, että siinä on pää. Eli ihan kuin tää muksu olisi tyyliin ollut koko ajan rt:ssa oikealla puolella.

Mulla on melkein viikko mennyt lähes ilman liitoskipuja ja yöt nukuttu hyvin. Tosi helppoa olla raskaana silloin kun ei ole vaivoja. Liikkuminen onnistuu vaivatta ja ei ummetakaan - hurraa!


Jonttufantti88 - 07.10.2009 - 11:53

Mulla olis tänään toinen lääkärineuvola. Mulla on kans napa ihan siinä hilkuilla että pullahtaako ulos vaiko eikö. Saas nähä.
Täällä viikkoja olis nyt (pitää tarkistaa) 27+3. Menee aika niin nopeeta ettei pysy itekkään enää mukana, olin jo ihan varma että viikko 29 menossa, mutta eipäs ollutkaan kun vasta 28. Tässähän loppuu kohta kuukaudet kesken, kun tuntuu ettei ole juurikaan vielä ajatellut millaista se vauva arki tulee olemaan tai yhtään mitään muutakaan. Synnytystä en edes halua ajatella ennenkun se tulee kohdalle, muuten rupean vaan panikoimaan. Tähän mennessä en ole osannut sitä pelätä koska en ole ajatellut koko asiaa.
Olo on ihan hyvä ei mitään suurempia väsymyksiä tai kipuja havaittavissa. Selkä on ollut todella kipeänä, mutta johtuu siitä että olen kyykkinyt tuola pihalla niin paljon kun on puita kaadettu ja niitä klapeja sitten pitänyt kuskata.

Inhottavinta on ollut todellakin tuo pissarakkoon potkiminen, koko ajan saa ravata vessassa kun tuntuu aina että tulee pissa ihan just housuun kun vauva sinne potkaisee. Tai potkuiksi olen ne ainakin ajatellut, välillä tuntuu tosi inhottavanakin muljahduksena ihan "alapäässä" asti, enkä muutakaan selitystä ole keksinyt kun että vauva sinne potkii ihan urakalla. Mutta nyt pitää valmistautua sinne lääkärineuvolaan, en todellakaan pidä siitä yhtään ja lääkärikin sattuu olemaan sellainen joka saa oloni muutenkin tosi vaivautuneeksi. Ei auta kun mennä hammasta purren.


mammy - 07.10.2009 - 12:41

Täällä napa ollut ulkona jo pitkään.
Mulla on kanssa viime aikoina mieli heitelyt sellasta vuoristorataa että ja yhtäkkiä tuntuu, että suhteessakin on kaikki vinksallaan. Vaikka äsken kaikki oli niin ihanasti. Pinna on tiukalla enkä jaksa esikon kiukutteluja yhtään.
Nyt haluaisin vaan,että mua pidettäs pumpulissa ja hemmoteltas ja puhuttas kauniita. Eilenkin vuodatin kyyneleitä varmaan sangollisen.
Mies on töissä eli olen pojan kanssa kaksin kotona

Mulla oli eilen kipeitä supisteluja. Olin koko pv:n jalkeilla. Meni sit ohi kun laitoin itteni vaakatasoon.


Että näissä fiilareissa tällä kertaa....


Helmiina - 07.10.2009 - 12:50

mammy; ihan sama täällä. Jotenkin sitä toivoisi vähän spesiaalikohtelua, kun on raskaanakin ja kaikkea... Vaikka järjellä tietää, että tämä on ihan normaali ja luonnollinen tila, joka ei oikeuta huimaan erikoiskohteluun, niin silti tunteet sanoo toista. Ja sit alkaa kiukuttamaan kuin pikkulasta kun MINUA ei erikoishuomioida VAIKKA kannan mieheni lasta ja teen arvokasta työtä... Voi järki ja tunteet.


Tansku - 07.10.2009 - 15:14

Voi mammy ja Helmiina miten teiän puheet kuulostaaki juuri niinku mun suusta tulleelta.. toisinaan tuntuu et miten mies voi ollakki nii pökkelö ku ei olleskaa älyä et raskaana olevaa vaimoa ei voi koskaan hemmotella liikaa plaah samoja ajatuksia oli viime raskaudessaki joten vissiin sitä on nii herkillä tässä tilassa et kaipais sitä hyvänä oloa ja hellittelyä oikei erityisen paljon. Rakas mieheni ei vaan jostai syystä sitä millää taho tajuta =/
Vaivana tällä hetkellä on vähän hengen ahistelu ja syynä voi lääkärin mukaan olla alhainen hemoglopiini joten ei muuta ku rautaa naamaan ja mittailen keuhkojen tilavuutta päivittäin jospa se tästä..


masc - 07.10.2009 - 17:19

tuosta kampaajalla käynnistä, että tekis itteniki mieli mennä! viimeks kävin väri+leikkauksen teettämässä toukokuun lopussa, sen jälkeen vaan kotiväri kerran. mutta kun vajaa kuukaus sitten kävin tasottelemassa tukkaa, niin en vielä viittis kampaajalle. vaikka olis ihanaa hemmottelua aattelin, että menisin joulukuun alussa, jos vaan sillon vielä kykenen moiseen

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|