Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Lärvi ongelmia?

Tirriäinen - 06.10.2009 - 21:38

Niin eli siinä se kysymyskin jo tuli.. eli puhkeaako kenelläkään muulla raskauden aikana akne?? Kymmenes viikko vasta menossa ja naama on ku rupisammakolla Ottaa niiiiin päähän tää.. Ja jos samanlaiseks menee ku ekastaki ni kohta on rinnus ja selkä ihan kamalassa kunnossa. Esikoisen jälkeen söin 2 lääkekuuria akneen ku lopetin imettämästä. Mietin vaan et eikö tähän ole mitää rohtoo mitä vois jo nyt ottaa??


VASTAUKSET:


iibis - 06.10.2009 - 22:10

Mulla ainakin naama kukkii kuin komeampikin keto (rv9+4). Esikoista odottaessa mun iho oli parempi kuin koskaan, oikeen hehkui. Oonkin ihan varma, että nyt tulee poika, kun äiti näin kärsii. Pahoinvointiakin on nyt, vaan ei ollut tytöstä. No nähtäväksi jää kumpi tulee. Ihan pikkusen poikkesin asiasta...

En tosiaan tiedä onko tähän mitään apua. Oon syönyt raskauden alusta asti Probiootti plus -maitohappobakteereita iltasin, uskon sen vähän hillitsevän näppyjä, kun suoliston tasapaino vaikuttaa ihon kuntoon (maitohapobakteerien uskotaan myös ehkäisevän tulevan lapsen mahd. allergioita). Jos raaskisin söisin maksimi vrk annoksen (3kaps) joka yleensä on auttanut mun ihoon, vaan pihinä ihmisenä kitkutan 1kaps/vrk annostuksella.

Runsas C-vitamiinin syönti voi myös auttaa! Samoin helokkiöljy + E-vitamiini. Ennen raskautta nää on ainakin mulla toimineet. Kannattaa kuitenkin varmistaa neuvolasta sopivuus ennen kuin alkaa popsia. Mulle neuvolan täti sanoi vaan, että "A-vitamiinia ei suositella raskausaikana, muista ei niinkään ole rajoituksia", kun kyselin B-vitamiineista. Tiedä sitten, kun toiset sanovat, ettei mitään ylimääräistä tulisi käyttää...

Toivottavasti jollain muulla on hyviä vinkkejä ja tietoa, itsekin kovin olen kiinnostunut!


Niisku - 07.10.2009 - 06:20

Täällä myös yksi, jolle hormonit ovat tehneet kasvoihin tepposet molemmissa raskauksissa . Olen aina ihmetellyt tuota sanontaa, että raskaana olevan kasvot suorastaan hehkuvat, kun minulla ne hehkuvat korkeintaan tulehtuneista finneistä .

Nyt menossa rv 21 ja kasvot alkavat vihdoin olla taas siistimmät. Valitettavasti minä en osaa vinkata mitään apukeinoa ongelmaan, paitsi peilin viskaamisen roskikseen tai kaapin pohjalle muutamaksi kuukaudeksi .


pötkis - 07.10.2009 - 07:55

Mulla on akne/ruusuakne ja nyt raskauden aikana on puhjennut kaksi ihanaa aknekystaa, toinen otsaan ja toinen leukaan, otsasta saatiin pois kortisoni piikillä, ja leuassa olevasta kehitty sit oikein mojova ja pakottava märkäpaise, joka edelleen kohollaan tuossa, vaikka kahesti aukastu ja rahaa on palanu vaikka mulla onki m. paras ihotautilääkäri
Mut siis joo tohon leukaan koitettiin myös Kefexin antibiootti kuuria(10päivää) jolla lähti kyllä kaikki muut pikku näpyt ja ihottuma-alueet pois, et jos se oikein kipeäksi ja ahistavaksi se akne käy, ni mulle ainaki sano se ihot.lääkäri et kefexin on nimenomaan iho-ongelmiin auttava, ja sitähän voi syödä raskaana ollessaki Että tämmöstä vinkkiä+ basironiahan voi käyttää myös!! Kyllä se vähän auttaa... Ja sitähän saa ilman reseptiä apteekista ja on ihan turvallista... Tämmösiä vinkkejä yheltä aknelaiselta...


Jaana-87 - 07.10.2009 - 08:55

jo synnyttäneenä kylläkin, mutta minulla kukki naama kuin äidin kukka penkki, katos finnit ja muut näpyt kun poika syntyi


Dyli79 - 07.10.2009 - 09:28

Meillä atoopikoilla raskaus taas toimii päinvastaisesti
iho ongelmiin. Meillä kun muuten on rutikuiva iho, niin raskausaikana kun iho rasvoittuu ennemmän, niin ihokin on usein paremmassa kunnossa.

Tää nyt ei paljoa auttanut, mutta kaikilla nää asiat on vähän erilailla.


Aknelainen - 07.10.2009 - 14:33

Kärsin muutenkin aknesta joten tää raskaus on ehkä hiukan parantanut asiaa..kai..
Vettä vettä ja vielä kerran vettä!!Ja kaikki puhdistavat;ananas,karpalo sisäisesti ja paljon ihan kauppojen pussi kasvonaamioita..


Annaliina - 07.10.2009 - 15:05

Mulla tuli kauheasti finnejä. Mulla auttoi sellainen aine, jossa oli salisyyliä, eli joko dermosilistä anti-spot-kynä tai apteekista skin appeal, skin care gel. Olivat hyviä mulle. Tosin sitten iho rauhoittui, kun raskaus eteni.


kips - 07.10.2009 - 20:25

Kyllä! niin esikosta nyt kuin tästä toisestakin naama kukkii. Toivon että loppuu pian, ainakin esikoisen aikaan, siinä . rv 12-13 alkoi iho olemaan parempi ja olikin sit koko loppuraskauden.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|