Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Raskaushepatoosi

Elwiira - 05.10.2009 - 12:30

Onko kellään kokemusta aikaisen vaiheen raskaushepatoosista? Kiusannut mua jo viikosta 23, viikkoja nyt 27+2 ja arvot on laskeneet vuodelevolla mutta ylävatsa sekä alavatsakivut on jäänyt ja välillä kivut on niin kovia että meinaa itku päästä. Ultrassa todettu monesti et vauvelilla kaikki hyvin. kasvaa kovaa vauhtia ja painaa jo nivusiinkin aika lailla. Lääkäri ei ole kommentoinut kysymystäni mahdollisessta ennenaikaisesta synnytyksestä tai käynniistyksestä?
Molemmat edelliset raskaudet on sujuneet ongelmitta ja edellinen raskaus kesti 43+5 päivää ennen ku käynnistettiin.. Saikulla olen nyt edelleen vaikka arvot on laskussa ollu silti on sellanen huoli koko ajan et kaikki ei ole hyvin.. Eilen näin ystävän vastasyntyneen ja itkusta ei meinaa tulla loppua, pelottaa niin kovasti et itse en saa nyyttiä kainaloon, taitaa hormoonitkin jyllätä jo tosi paljon..
huh huh tulipa pitkä sepustus, kiva kun on foorumi missä voi kysyä muitten kokemuksia


VASTAUKSET:


tausta - 05.10.2009 - 15:59

Onpas sulla alkanut aikasin! kai olet Adursal-lääkityksellä?? Itsellä ekassa raskaudessa alkoi viikolla 29 ja täs toisessa viikolla 25, joka oli kyl kans suht ajoissa...
Käynnistys on ilman muuta edessä, miksiköhän sulle ei lääkärit ole sitä sanoneet..? Mulla esikoinen käynnistettiin viikolla 38, ja kaikki meni hyvin. Tästä toisesta lääkäri puhui ett käynnistetään viikoilla 36-38, mut nyt on lääkitys tehonnut niin hyvin ett varmasti vast viikolla 38. Hepatoosissa voi niitä sappihappoja mennä vauvan sydämeen, ja aiheutta kohtukuoleman lähellä laskettua aikaa. En halua siis huolestuttaa, mut sen takia käynnistetään.
Tsemppiä, ja koita saada lääkäreiltä enemmän tietoa!!


Elwiira - 05.10.2009 - 16:28

Sitä tuo lääkärikin hoki, että viikkoja on niin vähän vielä. Mulle ei aloitettu lääkitystä vaan pelkkä vuodelepo, sillä olen saanut arvot laskemaan ne on ihan normaaliluokkaa ollut nyt kaksissa edellisissä kokeissa. Inhottavaa tosiaan ku molemmat edelliset on käynnistetty yliaikaisina ja olisin halunnut kokea ihan luonnolliset supistukset ja luonnollisen lähdön synnärille...
Oliko sulla millasia labra-arvoja millä tuo lääkitys sitten alotettiin? Lisääntykö sulla oireet koko raskauden ajan? Jos vielä kertoisit millaisia oireita sulla oli/on?

Kiitoksia hirveesti jos viitsit vastata kun ei ole omakohtasta kokemusta kellään mun tuttavapiirissä ja lääkäri tosiaan tuntuu pihtaavan tietoa vaikka olen koittanut kysellä kaikki mahdolliset ja mahdottomat.


tausta - 05.10.2009 - 21:04

Onpa omituista ettei lääkitystä aloitettu! Mulla oli asa-t ja ala-t (vai mitä ne on) päälle 400 pahimmillaan, ja nyt ovat laskeneet normitasolle. Kutinaa oli käsissä ja jalkapohjissa, se oli ihan hirveetä -valvoin 3 yötä, viikonloppuna kun en viittiny mennä lääkäriin. Sit maanantaina heti labraan ja iltapäivällä olinkin jo äitiyspolilla. Oireet loppui melkein heti lääkityksen kanssa, eli kyl sinuna ainakin vihjaisin lääkityksen aloituksesta lääkärille! Tiedän kyllä millaisia jotkut tyypit voivat olla, mut toivottavasti kuuntelevat. Mä käyn nyt kahden viikon välein siellä polilla toisessa kaupungissa, ja olo on tosi hyvä.

Niin, ja tämä tauti on TOOOOSI perinnöllistä, itsellä on äiti ja sisko kokeneet saman, joten osasin kyl oireita odotella ekassa raskaudessa. Netistäkään ei tosiaan löydy juuri tietoa, jospa neuvolassa terkkari osais kertoa sulle enemmän!


tausta - 05.10.2009 - 21:19

ja sappihappoja en millään muista mitä olivat..
Niin, jos sulle ei mitään ole kerrottu, niin joillain auttaa myös suolaton+rasvaton ruokavalio. Itse saan onneks herkkuja syödä, mut jos et lääkettä saa niin kannattaa kokeilla!


Elwiira - 06.10.2009 - 17:47

Asat ja alat mulla oli koholla kyllä niin lievästi et sen takia se ei varmaan alottanu lääkitystä, puhu et koitetaan vuodelevolla ensin. En vaan käsitä et kahdessa edellisessä ei ollu mitään ongelmaa ja nyt sit on ihan loppu jo ollu alusta lähtien, oksentelen edelleen ja on kuulemma paljon istukkahormonia mulla..koko ajan varronnu sitä kun on elämänsä kunnossa ja jaksaa siivota ja touhuta.. Sappiruokavaliota olen noudattanut omatoimisesti ja rasvatonta ruokavaliota se on auttanut älyttömään närästykseenkin. Jalkapohjan kutina oli kyllä tosi pahaa yhessä vaiheessa nyt on rauhottumaan päin ollu sekin, vatsanahka kutisee mut voi tietty johtua nahan venymisestäkin... Sappihapotkin on jo laskenu minimirajalle mut seuranta jatkuu ja käynverikokeissa, huomenna taas ehkä viisaampi kun soittelen tuloksia. labra-arvot sain tietää hoitsulta ku lääkäri ei niitä kerro jostain syystä..

kiitoksia vastauksesta Mukavaa odotuksen jatkoa


Henna - 07.10.2009 - 18:06

Hei
Mulla todettiin raskaushepatoosi vk 36 ja aloitettin adursal lääkitys 300mgx2 pv:ssä. Kutinaan lisäksi Atarax.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|