Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

JouluTontut

Tyttö - 05.10.2009 - 10:39

1.12 Jaena (2), Krisse(3)
2.12 Jennuska85 , susa
3.12 TP (2), Pisamatar (2), Sara91(1), karilian (2)
4.12 Mallu (1&2 / kaksoset)
5.12 Emppu89 , marsu(2)
6.12 Nuorekas, Näppis (2)
7.12
8.12 wilma (1)
9.12 Heta, Lumia30
10.12 Puff (3)
11.12 stepa (3),
12.12
13.12 tyttö (1), muumimamma88,
14.12 jatta (1), nappi84 (1)
15.12 maaria(1)
16.12
17.12 Eve (1), Minttu (1)
18.12
19.12
20.12 Soina(2)
21.12 sanna (1), ~Maarit~(1)
22.12 Maikku, Pessimisti (1)
23.12 tytteli(1)
24.12
25.12 Hepsu(1)
26.12 sessu78 (1) nunnu (1)
27.12 heidi86,Namppa(2)
28.12 taiat (2)
29.12
30.12 Kerttuli (2), Susu (1), peppi (4)
31.12 Pokušaj (1), Mymmeli (5)

Heippa, jouluiset! Tänään oli sitten taas neuvola ja kaikki oli kunnossa. Sf- mitta oli 29cm ja raskausviikkoja on 30+2. Paljos teillä on sf-mitat näyttäneet?

Painoa tullut tän raskauden aikana nyt noin 4 kiloa, vaiks ruoka on kyllä maittanut oikein hyvin.

Nyt sitten alkoikin neuvolakäynnit kahden viikon välein. Ja rv 36 on sitten se neuvolalääkäri, ihan kiva nähä, että onko paikat vielä kiinni tai pehmentyny tai lyhentyny tai muuta vastaavaa

Mitäs muille jouluille kuuluu?
Huomasinpa muuten, että postissa käydessä siellä oli jo ensimmäiset joulukalenterit tarjolla - alkoi hymyilyttää

Tyttö & Rinsessa 30+2


VASTAUKSET:


marsu - 05.10.2009 - 11:10

Mul oli viime viikon ke neuvola. Siä oli kaikki hyvin. Sf-mitta oli(rv30+4)28,5 eli tällä kertaa pysy käyrien sisäpuolella. Turvotusta vähä on. Varsinkin kun la iltana söin sipsejä ja eilen tuli syötyä suolasta ruokaa niin illalla turvotti jalkoja..

Lonkka on pirun kipee, vihloo nukkuessa ja välil töissäkin aiheuttaa lamaantumisia pariks sekunniks.. Ja viä neljä viikkoo pitää töitä pystyy tekee. Tai oikeestaan vaan. Vaikee ajatella et ihan kohta jää töistä pois ja kohtahan se synnytyskin on.. Ja joulu! Ihanaa!

Mä rakastan joulua! Saas vaan nähdä miten tänä vuonna jaetaan tuo isovanhmpien luona olo. Kun sillon vauvakin on viä aika pieni..

Mulla seuraava neuvola kolmen viikon päästä, enkä nyt niin kokoajan nää tarvetta siä juosta kun ei mitää ihmeellistä oo ollu ja toista odotellaan.
Rv 31+2


Susu - 05.10.2009 - 11:58

Mun maha naksu eilen illalla kaksi kertaa, vähäks nauroin itsekseni...kuulu vaan poks poks Vaavin nivelet naksuu yhtä pahasti ku mamin ja iskän On muuten alkanut potkimaan ihan mielettömästi! Ei siis satu tai mitään mut kauheet bileet ainakin kerran päivässä Ja on alkanut supistelemaan useammin.

Leikkasin tuossa juuri vauvan patjan oikean kokoiseksi, ei tullut sileä leikkuu pinta mut eiköhän tuo kelpaa. Tänään on myös vanhalta työkamulta saamien vauvan kuteiden pesu ja äp vaatteiden pesu. Pesen ne jo nyt koska ei ikinä tiedä millon tuo bebe tulee ja voin sitten joulukuussa vain tuulettaa niitä pihalla.

Mulla oli viime viikolla neuvolalääkäri ja olin normaalin verran pehmennyt, mutta kiinni?!? Lääkäri ilmoitti sen vielä niin hassun varmasti, ihan kuin ensisynnyttäjänä tietäisin mitä se edes tarkoittaa Sen sijaan sf käyrä oli 21 johon lekuri sanoikin että vauvan asento vaikuttaa kylläkin siihen, mutta on liian pieni viikkoihin nähden. En vain oikein luota tuohon mittaus systeemiin, koska lapsivettä oli kuitenkin normaalisti ja kaikki muut mitat oli ok. Ja jos tuo mittaus olisi ollut oikein, niin vauva olisi yhtäkkisesti hidastanut kasvuaan dramaattisesti koska viime kerralla sf oli melkein liian iso

Oi marsu, mäkin rakastan joulua yli kaiken. Olen jo sanonut koko suvulle, et vaikka tää pimu olis sairaalassa jouluna niin haluan kinkut ja laatikot ja rosollia Oon kerrankin fiksusti etuajassa ja oon jo tehny muutamia joululahjoja, tänä vuonna otin teemaksi käsityöt

Nyt viikkoja on 27+5. Sisko synnyttääkin jo kuukauden kuluttua


Ärrä - 05.10.2009 - 15:44

Heippa vaan kaikki joulutontut

Lyöttäydyn nyt seuraanne, en ole aikaisemmin ehtinyt. Eli 16.12 olisi sitten LA
Olin täällä mukana jo esikoisesta mutta tosiaan nyt menee aika pojan kanssa niin en ole ehtinyt aiemmin kirjottelemaan... Poitsu on nyt 1v3kk joten vilskettä riittää, huh!!!

Kaikki on menny tosi hyvin, supistuksia tulee kyllä melko paljon mutta samoin tuli esikoisestakin ja kuitenkin pysyi masussa melkein laskettuun aikaan asti.
Mä oon kanssa niin jouluihminen että sanoin jo miehelleni että jos sairaalassa jouluaattona ollaan ni mulle on kyllä tuotava sinne kaikki mahdolliset jouluruuat Tavallaan on kyllä tosi haikeeta jos siellä aattona ollaan koska olisi poitsun ensimmäinen joulu josta jotain jo ymmärtää enkä olisi sitä näkemässä, mutta pääasia että kaikki menee hyvin tämän toisen kanssa. Kyllähän jouluja tulee

Susu: Mulla kanssa siskolla synnytys about 1kk päästä

Parin viikon päästä ois neuvola ja sit sen jälkeen oliskin jo se lekurikäynti ja se vähän jännittää koska poitsusta olin jo auki ennen rv35..

Ihanaa odotusta kaikille!

Rv 29+5


Mimi88 - 05.10.2009 - 18:24

meillä vasta huomenna neuvola että olen mitoista sitten paremin perillä mutta muutama viikko taaksepäin painoarvio oli 1,5kg pojalla,nyt tuntuu aika ajoin että maha nahka kiristyy meillä synnärille kontrolli vasta viikolle 37..silloin katsotaan uudestaan paikkoja.Ei jaksaisi odottaa enää..Esikoinen syntyi tasan viikolla 37 että saa nähdä miten tämän kaverin kanssa käy.Rv 30+1 mennään,kova hikottelemaan,vähän kipuja nivusissa,työntelee varpaitaan kovasti oikealle puolelle mahaani..yöt suht hyvin nukuttuja,kerran tulee herättyä,toisinaan useammin.


Maikku - 06.10.2009 - 14:25

Kerrankin taas jaksan kirjoitella tänne kuulumisiani:9 Niin ja pikkupalleronkin kuulumisia. Meidän nassikka peuhaa mahassa kiitettävän paljon ja nyt liikkeet näkyvät selkeästi vatsanahan myötäilyn mukana. Laulelemisesta ja isukin kitaransoitosta ruetaan riehumaan (siitäpä ei sitten tiedä, mitä mieltä pikku pallero on noista äänistä, eli innostuuko vai rupiaako ärsyttämään, heh). Viikkoja nyt 29+0, joten tasan kahden viikon päästä seuraava äippäneuvola, silloin pitäis antaa myös hätäkastenimet rekisteriin. Mies ei oikein ottaudu pohdiskelemaan niitä minun kanssa, höh! Pistää vain leikiksi koko jutun... Tytölle sitten laitetaan nimeksi muun muassa Urpo-Einari. Että näin meillä keskustellaan.

Sf-mittaa en jaksa nyt ehtiä, odottelen seuraavaa neuvolakäyntiä. Viimeksi oli ihan normaalisti kaikki nuo mitat.

Aika rientää sikamaista vauhtia ja mulla on stressiä kaikesta siitä, mitä pitäis tehdä ennen joulukuuta. Opinnot muun muassa on saatettava päätökseen, että voin jäädä hyvillä mielin äippälomalle rakentamaan pesää Tärkeintä tietenkin on vauvan hyvinvointi, eli jos liikaa rupian tressaamaan, pitää vähän hidastaa tahtia.

Öisin supistelee jonkin verran, toivottavasti ei pahene. Kävely tekee aika tiukkaa, joten joka paikkaan mennään sitten pyörällä ja pitää varmaan rueta matkustelemaan paikallislinkuilla pidempiä matkoja. Maha kasvaa mulla vasta nyt kunnolla ja se tekee kipiää!!!

Minusta olis taas ihanaa olla jouluna osastolla vauvan kanssa, mulla kun on tapana just ottaa stressiä siitä, keitä kaikkia pitää ehtiä näkemään joulunpyhinä. Sitten olis hyvä syy vain rauhoittua ja nauttia itse joulusta. Niin ja vauvasta


Puff - 06.10.2009 - 14:44

Just tulin nlasta, sf oli huimat 33cm (vkot 30+5) Painonnousukin oli nyt onneks vähän maltillistunut, tullu just se sallitut puol kiloa viikkoon. Hb:kin oli vihdoin kääntynyt nousuun, jospa tää zombi tästä palais takasin elävien joukkoon

Mua ihmetyttää et miten selviän sitten jouluostoksille, sektio on todennäkösesti joulukuun ekalla tai tokalla viikolla, että pitää kovasti toivoa että toipuminen on nopeeta! Ja ennen jos meinais ni on mun makuun liian aikasta kuitenki.

Se ois todennäkösesti jouluaattona meiän perhe sitten lopullisesti kasassa.


sanna - 06.10.2009 - 15:13

Täällä podetaan kauheeta flunssaa...oikeestaan ei muita oireita oo kun vaan kurkkukipu ja yskä, mutta kummasti vetää voimat pois. Tän viikon oon saikulla. Ärsyttää, kun eilen tuli postissa kirje perhevalmennuksista ja tietysti ensimmäinen on huomenna ja mä oon kipee. Nyt en oikeen tiiä, että oonko kauheen itsekäs, jos vaan meen sinne enkä välitä, että tartutanko kaikki muutkin. Voikohan tää vielä tarttua, kun on jo viikon kestäny? Ois kyllä kiva mennä tonne perhevalmennukseen, kun toi ois ainoo mahdollisuus ja esikoinen tulossa niin kaikki on niin uutta...

Piti ihan kauvaa neuvolakortti ja kattoo mitä se sf-mitta oli viime käynillä...25 cm ja viikkoja oli tolloin tasan 26. Nyt mennään jo 30. viikolla ja parin viikon päästä muistaakseni on seuraava neuvola. Sen jälkeen saa sitte käydä joka toinen viikko.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|