Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

G: Hampaat

Nimetön - 04.10.2009 - 14:05

Onko teillä hampaat hyvässä kunnossa?
Tuleeko reikiä usein/herkästi?
Oletteko käyneet raskausaikana hammaslääkärissä?

Pientä gallubia. Mulla hammaslääkäripelko ja pitäis uskoltaa soittaa aikaa (reikiä hampaissa, sekä lohjennut palanen). Pelottaa vaan niin tolkuttomasti


VASTAUKSET:


Manttu - 04.10.2009 - 14:16

Kannattaa käydä ajoissa! Mulla alkoi loppuraskaudessa hammas oireilemaan ja ois ollut juurihoidon tarvetta, mutta en pystynyt olemaan yhtään selällään et ois hoidettu. Panadolin voimalla kärvistelin ja kaduin kun en ollut mennyt heti alkuraskaudessa hoidattamaan hampaita.

Mulla on normaalisti hyväkuntoiset hampaat. Ikenet oireili aika usein raskausaikana.


anette - 04.10.2009 - 14:36

Juu, soita nyt äkkiä! Ja hammaslääkärille/hoitajalle voi mainita pelostaan. En tiedä koskeeko vain yksityisiä, mutta ystäväni oli saanut jutustella rauhassa lääkärin kanssa ennen toimenpiteitä ja saanut sitten rauhoittavan. Ja sillä ekalla tarkastuskäynnillä ei muuta kuin tsekata, missä kunnossa hampaat on (tai siis niin täällä päin!)

Oon itse käynyt hammaslääkärissä 5-6 vuotta sitten. Ei oo tullut varattua aikaa, kun ei ole ollut hampaissa mitään. Luulen että mulla kuitenkin on reikä ainakin yhdessä hampaassa. Viime kerralla oli ensimmäinen kerta kun oli reikiä ja silloin 3 kpl! Viisaudenhammas on nyt vähän alkanut vaivaamaan...

Itse en voi mennä hammaslääkäriin, ennen kuin polyypit on hoidettu; en pysty hengittämään suun kautta. Ja lääkärin mielestä polyyppeja ei hoideta raskauden aikana! Pattitilanne...


Mimi88 - 04.10.2009 - 18:02

Kannattaa vaan mennä..mie sain vähän juurihoitoa ja hampaan palasia lenteli kun joutuivat katkomaan hermoja sain kaks paikallispuudusta sentäs,ei kipiää tehnyt yhtään..Viikkoja taisi olla 28 ja nyt alkaa rv 31.Miulla vielä alkoi yöllä ihan tajuton hammaskipu,heräsin siihen,ei auttanu kun akuuttina aamulla mennä hampilekuriin ja hyvä kun menin..hammaslääkäri pahoitteli että 3 kuukautta kun olisin tullut aikaisemmin oltaisiin selvitty ehkä paikkaamisella..siellä oli hampaiden harjaamisesta huolimatta julmettu reika!Nyt vain väliaikainen paikka ja kun muksu syntyy sitten uudestaan..kun ihan rötgeniin joudun jee..voi viiva sanonko.


Nalle - 04.10.2009 - 18:23

Eihän siitä puudutuksesta ole mitään haittaa raskaudelle? Neuvolassa ei osattu sanoa, ja minä kun en anna mitään tehdä hamapilleni ilman puudutusta.. :/


Ei ole - 04.10.2009 - 18:28

haittaa puudutuksesta, mutta röntgen-kuvia eivät ota.


Chala - 04.10.2009 - 20:41

On yleisesti hyvässä kunnossa.
Tulee suht helposti alkavia reikiä koska oikomishoidon jäljiltä hampaat on niin tiivissä että väleihin alkaa helposti tulla reikää.
Olen hoidattanut nyt viimeksi kesällä ihan alkuraskaudessa hampaat kuntoon, silloin paikattiin muutama reikä.

Viisaudenhammas on puhjennut keväällä ja vähän vaivannut, mutta ei voida poistaa koska ainakaan mun hammaslääkäri ei suostu ottamaan röntgeneitä raskauden aikana, enkä tietty halua turhaan mitään riskeeraa. Puudutuksista ei ole mitään haittaa, multa lohkes viikko sitten pala paikasta ja pitäisi sekin taas paikkauttaa, aina ongelma on ajan löytäminen niin että mies on kotona vahtimassa tyttöä.. No, ei sinänsä vaivaa niin en jaksa pitää kiirettä

Mutta ajoissa kannattaa hoidattaa, koska sitten jos joudutaan tekemään isompia hoitoja niin on aina inhottavampaa potilaalle. Mainitse kammostasi avoimesti hammaslääkärille niin he kyllä osaavat hoitaa sua hellävaraisesti, ei se mikään sadistityö kuitenkaan ole vaikka monista siltä tuntuu


nidea - 04.10.2009 - 21:18

hampaani ovat hyvässä kunnossa. ensimmäisen raskauden aikana huomattiin myös ensimmäinen reikäni.

nyt odotan toista lasta ja loppukuusta käyn taas näyttämässä hammaskalustoa kerran vuodessa oon yleensä tarkastuksissa käynyt (no, välillä oli 10 vuoden tauko, mutta siis sen jälkeen).


Manttu - 04.10.2009 - 22:21

Itse olen hammaslääkärikammoinen. Löysin kerran sattumalta ihanan hammaslääkärin, joka huomioi hienosti pelkoni ja nyt käynkin hänen vastaanotollaan omasta halustani puolen vuoden välein tarkastuksessa ja hammaskiven poistossa. Käyn noin usein ettei ainakaan pääse mitään isoja ylläreitä tulemaan. Noi pikkujutut nyt vielä kestää.


Dyli79 - 05.10.2009 - 11:41

Ootteko muut saanet jotain erityis hammasinfoa neuvolan kautta? Meillä olisi joku erillinen info, nyt vaan mennään tässä jo aivan viimeisillä viikoilla, joten en tiedä onko tässä järkeä enää mennä hammaslekurille..

Toisaalta olisi hyvä mennä infoon, ja saada tuo mies mukaan, koska hänellä on hammaslääkäri kammo, ja tiedän että hänellä on reikiä paikkaamatta. Sitähän pelottelevat neuvolassa että, nuo "karies bakteerit" sitten helposti leviävät lapselle, ja sekin saa sitten reikiä hampaisiin..

Itse kävin n. 1v sitten kesällä hammaslekurissa, kun lohkesi palanen hampaasta. Silloin heillä ei ollut aikaa sen enempää hampaita tarkastaa, vaan sanoivat että tilaa uus aika tarkastukseen, no arvatkaa vaan oonko saanut aikaiseksi. Meillä vielä hyvä kun on sairauskassa työnantajan puolesta, niin saa rahat hyvin takaisin noista hoidoista.

Rv 36+0

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|