Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Välilihan öljyäminen

Minnie - 03.10.2009 - 13:59

Niin kun tuolla alemmassa ketjussa joku sitä kysyi,
eli siis apteekista saa ostettua sellasta öljyä mitä laitetaan aamuin illoin välilihaan mikä tekee sit paikkoja elastisemmaksi.
Itella merkkiä Ceridal ja tosiaan nyt viikon verran oon sitä laittanu ( nyt rv 35 ) , siinä sanotaan että rv 34-35 kannattaa käyttö aloittaa.
Yksi ystävä on ainakin käyttänyt ja ollu tyytyväinen ( ei tullu repeämiä )
Jokuhan saattaa teilata koko öljyämisen mutta ite ainakin ajattelen että jos on mitään millä voi ehkäistä tätä repeilyä, niin helkutissa testaan!!!


VASTAUKSET:


Riikka - 03.10.2009 - 14:26

Minäkin ilmanmuuta öljyän..olen aloittanut jo,viikkoja 32..meinaatko venytellä?Kokeilin ja sattui..


Minnie - 03.10.2009 - 15:03

No mä veikkaan et muakin sattuis se sen verran et pitäydyn vaan tässä öljyämisessä


Tipsula81 - 03.10.2009 - 16:52

mie ajattelin kans sitä öljyä hommata kun sen aika tulee. Nettikaupassa oli just sitä öljyä, oli myös raskausarpien ehkäisyyn öljy, ne minuu tosin ei huoleta. Sitä venyttelyä harkitsen, voihan sitä hiukan kokeilla.. mutta en tiedä..


Jeti - 03.10.2009 - 19:46

Millään ei voi todistaa, toimiiko se, kun jokainen repeää tai ei repeä yksilöllisesti. Uusimmassa Vauva-lehdessäkin asiantuntija totesi, ettei auta..
Mutta ainahan sopii yrittää.


Chala - 03.10.2009 - 20:11

Mä käytin ja olin tyytyväinen, enkä revennyt, jos se nyt mitenkään asiaan liittyy. Lähinnä siinä oli kiva se kaikki valmistautuminen synnytykseen ja tunne siitä että itse jotenkin yrittää vaikuttaa kroppansa kestämiseen

Ja kyllähän ponnistusvaiheessakin samaa tököttiä suihkuteltiin sinne välilihaan ja lämmitettiin välillä että ehkäisisi repeämiä, tuskin siis ihan täysin turhaa?


Miarah - 03.10.2009 - 20:40

En aio äljytä kun en tehnyt sitä aiemminkaan..jännä ettei tollasta ole keksitty jo aikoja sitten kun öljy kuitenkin on ihonhoidossa ollut jo iät ja ajat....ite skeptinen koko idean suhteen.
Ko paikka on kostea tai limakalvoja kummaltakin puolen lukuunottamatta sitä pientä kaistaletta joka on normi-ihoa...en jaksa uskoa että pelkästään tuon kohdan öljyäminen tekisi ihoa yhtään joustavammaksi.

No mun mielipide, mutta joka uskoo käyttäköön...nää kun on taas näitä uskon asioita... kukaan kun ei voi samaa synnytyskertaa elää uusiksi että olisi luotettavaa vertailupohjaa..

Ja Chalan kommenttiin " Ja kyllähän ponnistusvaiheessakin samaa tököttiä suihkuteltiin sinne välilihaan ja lämmitettiin välillä että ehkäisisi repeämiä, tuskin siis ihan täysin turhaa? " ..mun mielipide on ennemminkin liukastuttaa paikkoja kun enää niitä pehmittää tai auttaa venymään..

No joku kun osais varmuudella kertoa ni hyvä ois mut taitaa taas olla niitä asioita mihin saa yhtä monta mielipidettä kun on vastaajaa.


Minnie - 03.10.2009 - 20:43

Juu ei se täysin turhaa ole jos on lääkäriä uskominen!!! Ihon elastisuuteen voi ihan oikeasti vaikuttaa tuolla öljyämisellä, näin ainakin minulle lääkäri kertoi.
Tokihan kaikki varmasti sen tietää että repeämät on yksilöllisiä eikä niitä voi välttää jos niitä on tullakseen, mutta JOS on PIENIKIN mahdollisuus niitä ehkäistä niin se on pieni vaiva minustaTiraam - 03.10.2009 - 20:44

No en osaa itsekään sanoa auttoiko, mutta öljysin ja loppuvaiheessa koitin myös hieroa tota ceridalia rv 35 lähtien, eikä tullut tikkejä eikä repeämiä. Kätilö ihmetteli miten siistiksi alapää jäi, ja kerroin öljystä, se totesi että ilmankos! Eli kyllä toiset on sitä mieltä että toimii Onhan se alue lihasta, miksei sitä vois hieroa pehmeemmäks ja joustavammaks kuten vaikka hartioita?

Kannattaa ainakin kokeilla


mami - 03.10.2009 - 21:02

Minusta on turhaa lähteä asiaa teilaamaan vaan sen perusteella onko itse revennyt tai pitääkö itse asiaa humpuukina.
Huvittaa kun tietyt ihmiset taas kuvittelevat omaavansa lääkärin ammatin kun tulee niin "tarkkaa" tietoa naisen alapäästä ja sen kudoksista
Eiköhän ole Miarah niin että niin monta kun on mielipidettä on myös vastaajaa,ja niin monta kuin on naista on myös alapäätä
"joka uskoo käyttäköön" kommenttisi on oikeasti aika hassu, sillä tokihan nämä ihmiset niin tekevät ilman sinun suostumustakin
Pessimistit kyllä osaavat nämä hommat


anette - 03.10.2009 - 22:15

Jos saan synnyttää alateitse, niin alan öljyämään. Ei siitä haittaakaan ole! Enkä haasta Ceridalia oikeuteen, jos paikat kuitenkin repeää kyllähän ihmiset tekee monia asioita ehkäistäkseen jotain, vaikkei lopputuloksesta ole takuita - esim. syövät C-vitamiinia ehkäistäkseen flunssan, ostavat liukuestematon kylppäriin... Näitä riittää. Kaikilla varmaan mielipiteitä suuntaan jos toiseen...


Katiska - 03.10.2009 - 22:57

Mä repesin ekassa synnytyksessä aika pahasti, tikkejä toista kymmentä... Eli nyt kun tästä kuulin, alan ehdottomasti öljytä ajoissa... Ihan järkeen käyvältä kuulostaa. Oma ihoni ei ole kovin elastinen ja raskausarpia on ympärikehoa runsaasti...


Chala - 04.10.2009 - 00:30

Miarah: Joo ihan loppuvaiheessa kun pää oli syntymässä niin silloin kätilö hieroi tota öljyä sinne niinko "pään ympärille" tavallaan, eli vähän niinkuin liukastutti paikkoja, mutta siinä alkuvaiheessa (mullakin ponnistus kesti puoli tunti) ihan öljyiltiin ja pehmiteltiin lämpimällä tarkoituksena saada paikkoja kestämään paremmin. Näin siis kätilö sanoi kun kuumavesikumihanska poltti ja ihmettelin mitä siellä puuhataan


tällä - 04.10.2009 - 13:09

Miarahilla on niin kovin tympeä asenne.. Kaikki asiat pitää sanoa töykeästi, ja siihen tapaan että sinä itse tiedät ja muut hömpöttäköön jos ovat niin hölmöjä.
En siis tarkoita vaan tätä ketjua, vaan ihan yleisesti ottaen. Jo tuolla toiveilijoissa kiinnitin epäystävälliseen kirjoitustyyliin huomiota.
Harmi sinänsä.


Miarah - 04.10.2009 - 16:26

Enhän mä mun omaa mielipidettä nyt rupea vaihtamaan siksi että joku haluaa sitä öljyä käyttää tai uskoo siihen. Mä en siihen usko ja piste. Oli toi sitten tympeästi sanottu tai ei. Sori vaan jos joku siitä vetää herneet sieraimiinsa.

En mä ole kuitenkaan teilannut toisten mielipiteitä...moneen kertaan toistin lausetta "mun mielipide" onko se jotenkin vaikeatajuinen? Onhan täällä muillakin niitä mielipiteitä, niinkuin juuri se että joku sanoo että se öljy toimii vaikkei itsellään olisi vielä kokemusta.

mami:lle...en siis asiaa teilannut...sanoin vaan oman mielipiteeni. Ja "joka uskoo käyttäköön" ei siinä mun mielestä ole mitään hassua...sama pätee kolmeen s:ään synnytyksen käynnistämisestä...tai siihen monta kertaa maksalaatikkoa saa viikossa syödä...ihan samaa aihepiiriähän tuo.

Chala ilmeisesti ymmärsi että en teilaa koko juttua kun en siitä voi faktaa kertoa...että edelleenkin puhuttiin mielipiteestä. Kiitos tilanneälystä

"tällä"...ilmeisesti seuraat enemmänkin mun kirjoituksia...pahoittelen jos oon sun mieltä järkyttänyt..kumma ettei tuolla omassa ketjussa tai edes siellä Toiveilijoissa kukaan asiaa aiemmin ole kommentoinut...

Mulla on mielipiteitä monista muistakin asioista eikä ne muutu vaikka joku niitä pitäisikin tympeinä. Mulla vaan on pokkaa sanoa ne ihan oman nikin alta.

No aihepiirin vierestä...sori tää purkaus mun osalta


nidea - 04.10.2009 - 16:47

eipä se öljy auta jos repeämiä on tullakseen. ihan niinku rasvaaminen ei auta raskausarpiin. jos kudos repeää niin se repeää vaikka se pinta olis kuinka joustava ja pehmeä kudoksiin ku nuo rasvat eivät vaikuta.


nidea - 04.10.2009 - 16:50

mutta joo, tosiaan rasvaamisesta ei missään nimessä ole haittaa ja pintarepämiähän se voi jopa ehkäistä jos iho on joustava. ite repesin tosiaan syvälle ja liki b-rappuun asti. yksi repeämä oli emättimen sisälle päin, ja joo rasvasin ceridalilla kuukausitolkulla ja venytin välilihaa


mutta - 04.10.2009 - 17:51

nidea, jos lukisit kirjoitukset kunnolla niin olisit huomannut sen että nämä ihmiset sanovat samaa kuin sinäkin eli jos repeämiä tulee niin niitä tulee!!! Ei kukaan sano että öljyäminen poistaa repeilyn täysin.
Ja Miarah : musta on hassua että sun mielestä EI SYNNYTTÄNEET eivät voi puhua öljyämisen eduista, no kuinka sä voit puhua siitä et se on huuhaata josset itse ole sitä koskaan testannu????

Kyllä täällä moni muukin käyttää omaa nickiään mielipiteidensä ilmaisuun, sä et suinkaan ole ainut.

Ja vielä, niitä synnytyksiä ei voi kukaan verrata keskenään, et sinä nidea eikä kukaan muukaan. Mikään öljy ei estä repeämiä jos vauva tulee esim jalat/kyynärpää edellä, sen nyt tietävät kaikki.


Riikka - 04.10.2009 - 18:36

Nii kuinka moni teistä öljyäjistä on sen levittämisen rinnalla venytellyt paikkoja niinkuin se ceridalin ohje neuvoo?


nidea - 04.10.2009 - 21:13

mutta:lle

ja pointtis oli? sanoin oman mielipiteeni ja that´s it. en puhunut muiden sanomisista mitään. olenko sanonut, että mielestäni joku on väittänyt öljyämisen poistavan repeilyn? alkopas naurattamaan sun kommenttis

ekaa kertaa kirjoitin tänne ja hohhoijaa vaan


nidea - 04.10.2009 - 21:14

niin ja vielä mutta:lle

oonko verrannu synnytyksiä keskenään? en.

ehkä sinun kannattaisi lukea tarkemmin


hih - 04.10.2009 - 22:16

sen kyllä huomasi että ekaa kertaa kirjotat
Sinun "mielipiteesi" oli:eipä se öljy auta jos repeämiä on tullakseen.
Minä otin kirjoituksesi niin että sä taidat olla oikeati lääkäri kun pystyt noin TOTEAMAAN,mielipide kirjoituksesi ei ole

Mutta niin tai näin, nauraa täällä saa muutkin kuin sinä


Chala - 04.10.2009 - 23:15

Voi rakkaat naiset tartteeko sitä aina niin kauheen henkilökohtaisesti ottaa ja suuttua, eihän täällä ikinä kaikki ole samaa mieltä. Ei Miarah nyt niin ilkeesti mielipidettään ilmaissut että asiasta tollasia pultteja olis tarvinnut ottaa. Huomaa että itse kullakin on hormoneja enemmän ja vähemmän pelissä

Rauhaa ja rakkauttaa ja ne öljyää ja venyttelee (tein muuten itsekin, Riikka kun kysyi) jotka tuntee sen tarpeelliseksi ja toiset ei. Sittenhän sitä näkee tositilanteessa repeääkö, toivottavasti kenenkään ei tartte, kuulostaa niin ikävältä..


M - 05.10.2009 - 02:46

Ei minustakaan Miarahin kommentti ollut mitenkään töykeä.. ja tällä palstalla luulisi kaikkiean tietävän, mitä oikeasti töykeät ja ilkeät kommentit voivat olla! Eikä minusta nideankaan kommentissa ollut mitään vikaa... Että eipäs nyt olla liian herkkiä!

Minä olen tuosta öljyämishommasta kuullut ainoastaan täällä, sitä ilmeisesti suositellaan jossain päin ihan neuvolasta? Minulle ei ole siitä mitään neuvolassa puhuttu, öljyä kyllä tuli ostettua mutta empä jaksanut, kun koen epämiellyttävänä sen öljyisen alapään Enkä nyt enää ainakaan jaksa aloittaa, 40+3 kun jo mennään


hih - 06.10.2009 - 09:05

niin, no itseasiassa opiskelen lääketiedettä neljättä vuotta että varmaan kuitenkin kudosvaurioista tiedän enemmän kuin sinä


nidea - 06.10.2009 - 09:07

niin ja vielä, ehkä olisi pitänyt lisätä "minun mielestäni" kirjoitukseen, niin siitä olisi tullut mielipide. oon kyllä kuullut tästä palstasta ja näistä pilkunnussijoista, joihin en muilla palstoilla ole törmännyt, mutta että ihan tälla lailla...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|