Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Sektio vs. perätila synnytys

Tinttarella - 02.10.2009 - 12:08

Joo, eli terkka oli tänään sitä mieltä että meitin poika olis sittenkin perätilassa! Ja viikkoja nyt tasan 38 eli kääntäminen ei enää onnistu.

Maanataina olis ultra jossa asia selviää, mutta kertokaahan mulle kokemuksia puolesta ja vastaa miksi kannattaisi valita sektio tai perätilasynnytys?

Ja sitten vielä, kuinka kauan ootte joutunu olemaan sairaalassa sektion jälkeen?


VASTAUKSET:


*S* - 02.10.2009 - 13:16

Heippa!

No tohon ei oikeestaan ole sellasta kaikille sopivaa vastausta, jokainen "tapaus" arvioidaan tapauskohtaisesti. Edellytysten pitää olla kunnossa vimosen päälle alatiesynnytykseen lähdettäessä (äidin lantion mitat verrattuna vauvan kokoon, ja äidin motivaatio alatiesynnytykseen) Perätilasynnytykset on lisääntyneet viimeaikoina aika paljon sektio ei ole enää automaatio.

Mutta oman kokemukseni voin perätilasynnytyksistä kertoa. Mulla esikoinen ja kolmas on syntyneet perätilassa alateitse, molemmat synnytykset meni hyvin eikä mitään ongelmia ollut. Eka synnytys oli 8,5 tuntia, toinen synnytys 7,5 tuntia (vauva syntyi oikeinpäin) ja kolmas synnytys oli 6,5 tuntia. Toi välissä ollut normaali synnytys oli paljon kivuliaampi kuin nää perätilasynnytykset. Ainoona miinuksena synnytyksinä koin ne jalkatuet eli ponnistusasentoon ei itse juuri pystynyt vaikuttamaan. Olen itse äärettömän onnellinen että valitsin alatiesynnytyksen enkä sektioo!

Lääkärin kanssa siis kannattaa käydä asia läpi perinpohjin,ja tehdä sitten päätös.
ja tsemppiä mihin ikinä päädytkin!


Marakatti - 02.10.2009 - 13:37

Tuttava synnytti perätilavauvan alateitse, ei itse halunnut sektiota eivätkä lääkäritkään siihen mitenkään kehottaneet. Alateitse jos synnyttää, niin täytyy ne muutamat kriteerit täyttyä eli vauva ei saa olla yli 4-kiloinen, oltava sellaisessa asennossa et tulee peppu edellä eikä jalat ja muistaakseni viel ainakin et vauvan leuan oltava kiinni vartalossa - näin ainakin tuttavaani oli ohjeistettu.

Nopea synnytys ollut, alle 6 tuntia ja esikoinen kyseessä eli ensisynnyttäjäksi nopea suoritus ja kaikki mennyt hyvin. Lääkäri on tietty paikalla koko synnytyksen ajan, samoin sektiovalmius, jos jokin menisi pieleen.

Kannattaa keskustella lääkärin kanssa tarkkaan ja käydä kaikki läpi ja tehdä sitten päätös. Ystävät ja perheenjäsenet olivat kovasti koittaneet puhua tuttavaani ympäri ettei synnyttäisi alakautta, mutta piti päänsä. Ja lisäksi oli välttänyt lukemasta mitään perätilavauvan alatiesynnytyksestä netistä, koska täällähän niitä "kauhukertomuksiakin" löytyy.


Enni - 02.10.2009 - 16:41

täällä ruotsissa perätilavauvat menee automaattisesti sectioon ellei äiti nyt ehdottomasti halua synnyttää normaalisti. täällä vetoovat siihen ettei oteta turhia riskejä ja vältytään hätäsectiolta koska suunnitelltu aina turvallisempi kuin hätä.


Äiskä A - 02.10.2009 - 16:50

Itsellä kun nyt oli perätilaepäily niin olin miettinyt että sektioon menen. Perätilavauvoilla hartiapunos-ongelmia (eli käsien hermot voivat vaurioitua ja jopa katketa) todella paljon ja tämän vuoksi en itse synnyttäisi.


Lilli - 02.10.2009 - 17:36

Itselläni on kokemus suunnitellusta sektiosta perätilan takia. "Kotisairaalassa"ei voi synnyttää alakautta perätilassa olevaa vauvaa, joten tämän takia päädytty sektioon. Kokemus sektiosta oli hyvä ja toivuin nopeasti. Nyt on sitten toinen sektio edessä maanataina, koska pikkukakkonen on myös perätilassa. Itse leikkaus ei jännitä.. enemmänkin se, kuinka toisesta leikkauksesta toivun!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|