Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

vauvan poikitila...ja kokemuksia "vauvan kääntämisestä"

minni - 01.10.2009 - 21:37

Kokemuksia! Nyt rv 32+3 ja vauva vielä poikkitilassa, mites tästä eteenpäin jos ei käänny? Kertokaa kokemuksia, kokemuksia vauvan kääntämisestä oikeaan asentoon!! Onko saatu kääntymään vai kuinka toimittu?
Mulla vaan sellainen tunne, ettei itsestään käänny..


VASTAUKSET:


ruusu87 - 01.10.2009 - 22:29

ei onneksi tarvittu kääntämisapua lääkäriltä mutta ajattelin silti vastata. esikoinen taisi istuskella tuolla kohdussa jonnekin raskausviikolle 36 asti, kääntyi vain ykskaks yhtenä iltana ja kyllä se ilkeältä tuntui kun siinä vaiheessa kolmikiloinen vauva kääntyi pää alaspäin. eli on vielä mahdollista että vauva kääntyy sinullakin oikeaan asentoon. minulla ei edes ehditty suunnittelemaan mitään kääntämistä vaikka viikkoja tosiaan oli kasassa 36.


ei kääntyny - 02.10.2009 - 08:47

Vauva on olllut välillä oikein päin ja välillä perätilassa. Viikolla 36 pyörähti taas perätilaan ja viikolla 37 yritettiin käännöstä. Ei kääntynyt. Lääkäri ei yrittänyt väkisin kääntää ja käännösyritys ei sattunut. Olin melkein selällään sängyssä käännösyrityksen ajan, ja se tuntui ikävältä. Varattiin sit aika sektion, ja nyt sit odottelen sitä ja toivon josko vielä pyörähtäisi oikein päin ennen sitä. Eli vielä on sinullakin aikaa vauvan pyörähdellä.


Äiskä A - 02.10.2009 - 09:13

Viikkoja mulla nyt 37+2 ja mulla oli viikko sitten vauva vielä perätilassa ja kääntyi viime viikonloppuna raivotarjontaan. Olin pe neuvolassa jossa todelttiin perätila ja sitten tiistaine tyksissä, jossa todettiin vauvan kääntyneen. Nyt on vauva rauhoittunut eikä muljaa niin paljon kuin ennen ja toivottavasti pysyy nyt näin. Mulle sanottiin että miettivät tarkasti jos ulkokäännöstä päätetään yrittää. Mulla kaikki kolme edellistä lasta kääntyneet normaaliin raivotarjontaan, joten tämä perätila olisi ollut uutta. Tosin lähes jokaista on epäilty olevan perätilassa ihan vielä viikoilla 36-39. Koska ovat olleet niin ylhäällä ja laskeutuneet kunnolla vasta synnytyksessä. Kaksi viimeistä synnytystä olleet kuitenkin nopeita (3-4 tuntia).
Älä turhaan vielä hermoile vauvan asennosta kun ehtii tehdä vielä monta kuperkeikkaa ennenkuin päättää asentonsa.Useimmat vauvat kuitenkin kääntyvät oikeaan tarjontaan vasta viimeisen kuukauden aikana.


apila - 02.10.2009 - 10:53

Hei kyllä se vauva mahtuu tuossa vaiheessa vielä hyvinkin kääntyilemään siellä mahassa! Mulla kans tyttö oli poikkitarjonnassa rv 29 ja muistaakseni oli vielä rv33:kin ihan miten sattuu välillä masus. Eikä yksikään vauva kyllä minun tietääkseni ole poikkitilaan jäänyt ja ennemmin se nyt sulla sitten kääntyy pää alaspäin, mitä vängertäisi istualleen...


Miarah - 02.10.2009 - 10:55

Mulla poika ollut jo 3 viikkoa rt-tarjonnassa..sit pari yötä sitten kääntyi istumaan taas...mut en mä ainakaan hätäile...kääntyy sit jossain vaiheessa varmasti kuitenkin...viikot on kuitenki niin vähäiset vielä

Odottele vaan..kyllä se kääntyy vielä ihan itsestään.


Meemi81 - 02.10.2009 - 13:19

Mulla oli esikko perätilassa vielä rv:lla 37. Koitin yhtä "amerikkalaisten kikkaa", eli lattialle makaan selälteen ja jalat koholle sohvan päälle (tyyny lantion alle)...empä siin ehtiny ku 10 minsaa oleen ku vauva kääntyi ja siitä muljahduksesta ei voinu erehtyä. pari päivää meni ja lääkärissä todettiin vauvan olevan raivotarjonnassa en tiedä auttoiko siihen tuo makaaminen vai oliko vaan sattuman kauppaa


minni - 04.10.2009 - 20:12

Kiva kuulla eiköhän se tästä. Tavalla tai toisella kuitenkin ulos tulee

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|