Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Sipramil/sepram/sitalopram ja raskaus

niksnaks - 01.10.2009 - 14:56

Kyselisin kokemuksia edellämainittujen lääkkeiden käytöstä raskauden aikana ja mahd. vaikutuksista sikiöön. Huom... Siis tiedän jo yleiset suositukset ja olen keskustellut psykiatrin kanssa siitä, että voi käyttää raskauden aikana jos on pakko. Siis ihan käytännön kokemuksista kyselen. Tai jos joku on esim. lopettanut lääkkeen käytön raskauden ajaksi niin miten meni/menee raskaus aika?


VASTAUKSET:


Nikittä - 01.10.2009 - 16:06

Söin Sepramia noin puolet raskausajasta -siis alusta noin puoliväliin. Lopettaminen oli inhottavaa, sillä vieroitusoireena tuli huimaava olo, lisäksi tuntui tosi masentuneelta. En muista kauanko vieroitusoireet kestivät, max 2 viikkoa -ei tainnut niinkään kauaa. Jos lopettaa, kannattaa lopettaa riittävän hitaasti. Minä lopetin ehkä hieman liian nopeasti. Loppuraskaus meni ihan hyvin enkä kaivannut lääkkeitä.


ap - 02.10.2009 - 00:33

Vielä sen verran utelisin, että huomasitko lapsella vieroitusoireita tms. synnytyksen jälkeen? Hienoa, että raskaus meni sinulla hyvin!


kokemusta on - 02.10.2009 - 19:37

Olen syönyt kuopuksen aikana..koko odotusajan söin, siis ihan synnytykseen asti.
Vieroitusoireista en tiedä varmaksi sanoa, oliko niitä synnytyksessä. Mutta kuulin, että olisi hyvä jos vähentäisin lääkitystä ensin puoleen ja pari viikkoa ennen synnytystä lopettaisin kokonaan. Niin en tehnyt.
Synnytys sujui OK, vauva syntyi 7 pisteellä , oli väri hieman huono, sekä hengityksessä "hieman apua" tarvitsi, sillä joutui happikaappiin 1,5 tunniksi. Saturoi huonosti, sanottiin.


Lopetin - 02.10.2009 - 21:47

Cipralexin elokuun alussa (pikkuhiljaa) eikä ollut tarkoitus aloittaa mitään uutta lääkettä, mutta alkoi olla esikoisen kanssa meno sellaista, että ahdisti tosi pahasti ja pinna meni pikkuasioista. Lääkärin kanssa keskusteltuani aloitin pari päivää sitten Sepramin ja katsotaan nyt, miten sen kanssa pärjäilen ja alkaako olo kohentua. Olen kyllä valmistautunut lopettamaan ennen synnytystä. Ainakin tuon Cipralexin jälkeen eka kuukausi meni ihan mukavasti, joten uskon pärjäileväni ilman Sepramia sen synnytyspaussin ajan.


ap - 04.10.2009 - 17:17

Meillä on suunnitteilla toinen lapsi. Ensimmäisen aikaan en syönyt lääkkeitä, vaikka olo ei ollutkaan hyvä. Esikon jälkeen aloin siis syömään Sepramia ja olo helpottui. Nyt olen jättänyt lääkkeen kokonaan mahdollisen uuden raskauden takia, mutta olo on selvästi taas huonompi... Siksi tässä nyt arvon, että syödäkö vai eikö syödä? Pelkään esim. neuvolan nuivaa suhtautumista asiaan ja tietenkin kaikkea mahdollista mitä lääkkeistä voisi seurata sikiölle! Haluaisin myös imettää tulevaa lasta, mikä ei onnistu lääkkeiden kanssa... Esikkoa en päässyt koskaan imettämään hänen halkionsa vuoksi...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|