Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

mitkä on sektion jälkeiset riskit alatiesynnytyksessä?

laalaa-79 - 29.09.2009 - 19:26

takana yksi sektio ja mietin mitä riskejä on alatiesynnytyksessä sektion jälkeen...tuntuu että neuvolassa ei haluta kertoa niitä,etten vaan ala vaatia sektiota vaikei se ole tarkotus,vaan haluan tietää.


VASTAUKSET:


.. - 29.09.2009 - 20:34

Ystävällä oli yksi sektio takana ja uusi synnytys ~ 2 vuotta sen jälkeen. Hätäsektioonhan siinä päästiin, kohtu repesi arven kohdalta kesken leikin.

Tämä ei kuitenkaan varmastikkaan ole kovin yleistä? Mutta kannaattaahan niistä riskeitä kysellä neuvolasta.


anuh - 29.09.2009 - 20:56

mulla kiiresektio ekalta lapselta, toinen syntyi alakautta 1 v 9 kk sen jälkeen. äitipolin kokenut lääkäri sanoi olleensa samassa sairaalassa töissä joskus, missä yhdeltä ihmiseltä oli kohtu revennyt. eli sanoi, ettei ole todellakaan suurta riskiä.
ja munkin synnytys onnistui hyvin. kerran loppuraskaudessa arven kunto katsottiin, ei ollut ongelmia.


KaNitaco+bobo - 29.09.2009 - 21:03

Itselläni esikoinen tuli hätäsektiolla, eli mulla on pystyhaava. Toinen tuli sit normisti alakautta ja ikäeroa lapsille tuli vajaa kaksi vuotta.

Toista odottaessa pääsin siellä viikoilla 37 tuohon synnytyssuunnitteluun sairaalaan, jossa myös synnytyn. Siellä kävimme läpi kaikki riskit mitä sektion jälkeiseisessä synnytyksessä voi olla. Juurikin tuo kohdun repeäminen on se tarkkailun alainen, mutta kuten tuossa edellä kerrottu, niin se ei ole mitenkään yleistä.

Mitä tahansa voi tapahtua, missä tahansa synnytyksessä. Minulla ei kuitenkaan ilmennyt mitään ongelmia ja kaikki meni hyvin. Tämän kolmannen raskauden kanssa pääsen myös sillon rv37 tuohon synnytyssuunnitteluun. Koska minulla on se yksi sektio takana, vaikkakin tässä välissä oli normi synnytys.

Mutta jännä että sinulle ei suostuta kertomaan riskeistä.

Mutta siis minulle on kerrottu, että arpikudoksen kohdalta kohtu on heikompi ja varsinkin kun leikkuuhaava on minulla niin iso. Eli jos vatsa kasvaa liian suureksi liian äkkiä, niin riskit suurenee kun arpi joutuu venytyksen kohteeksi. Silloin jokin äkillinen isku/repäisy voi saada aikaan arpikudoksen repeytymisen.

Ponnistusvaiheessa on sitten taas seuraava missä voi riskit kasvaa repeämisestä. Mutta kuten sanottu ne on harvinaisia ja ikäviä, jos jollekin kohdalle osuu. Mutta samanlainen riski on istukan irtoaminenkin oli sektiota alla tai ei, tai muita raskauksia.

Mieltä askarruttavista asioista kannattaa kuitenkin keskustella neuvolassa. Kyllä heidän täytyy niistä puhua. Ja eihän se nyt välttis tarkoita että päätyisi uuteen sectioon vaikka niistä keskustelee. Itse ainakin aion nytkin mennä asenteella, että toivottavasti tulee alakautta. Mutta jos sectioon päädytään, niin eihän sillekään sitten mitään voi.


Moiks - 29.09.2009 - 21:43

http://www.helistin.fi/?page=7905050&qid=4702218


Moiks - 29.09.2009 - 21:44

Toooooooosi paljon keskusteluja löytyy, kun googletat:
sektio ja alatiesynnytys


Enni - 29.09.2009 - 22:28

itselläni takana hätäsektio vajaa 3v sitten ja kakkosen la lähestyy. ollut keskustelua suunnitellusta sektiosta vai haluanko yrittää normaalisti. keskustelua käyty siis sairaalan ylilääkärin kanssa (joka samalla koko naistentautien pomo) ja tässä mitä minulle on sanottu: riski että normaalisti alkanut synnytys päättyy hätäsektioon on 30% kerran leikatuilla. jos synnytys käynnistettäisiin niin riski 50%. minulle on sanottu että synnytystäni ei tulla käynnistämään eli jos yliajalle menee niin suunniteltu sektio lopulta. en tiedä kuinka paljon kohdallani vaikuttaa se että paikat ei auennut viimeksi supistuksista huolimatta..
muuten neuvolassa ei ole puhuttu riskeistä. sektiohaavan repeäminen tietysti mitä seurataan mutta se ei ole yleistä.


jelena - 29.09.2009 - 23:17

Meidän 3. vauva syntyi sectiolla, sen jälkeen olen synnyttänyt 4 alateitse. Ainoastaan 4. synnytyksessä sanotiin, että käynistys pitää hoitaa varovasti, ettei tuu liian rajuja supistuksia...niin ja ennen jokaista synnytystä rv 36 on tehty synnytys tapa-arvio. 6. vauva jopa käännettiin, ettei ollut este sillekkään.

Ei tämä vastanut kysymyksesi, mutta toivottavasti antoi uskoa, että kaikki voi mennä ihan hyvin.


hissu - 30.09.2009 - 07:58


Itselläni hätäsectio reilu 2v sitten. Muuta ei oo sanottu kuin että kohtu voi revetä helpommin arven kohdalta, mutta tämä harvinaista. Jostain olen lukenut just tosta etteivät kaikissa sairaaloissa rupea käynnistämään jos on pystyarpi, mutta tämä tosiaan sairaala kohtanen.
Sanoivat et tehdään synnytystapa arvio, jossa sitten katottaan missä jamassa arpi on, mutta eipä tuota polilla viimeks tehty, eikä arpea vilkaistu, kaippa nuo ma vilkasee kun aika on polille. vkoja kuitenkin nyt 39+0
Uskon kyllä ja totisesti toivon että arpi pysyy kuoseissa, on se kuitenki niin harvinaista et repeytyy, paitsi osuuhan se lottovoittokin joillekki..
Kaikkeen täytyy varautua, mut itselle sektio on se vihonviimeisin vaihtoehto. Ei muutako laalaa-79 vaadit tietoa riskeistä!














sania - 30.09.2009 - 08:32

Duedesim artikkelista löytyy kaikki riskit ja niiden esiintyvyys. Lyhennelmä löytyy netistä. (Saiston ja Halmesmäen tekstiä)


Jos - 30.09.2009 - 10:45

sektioarpi repeytyy raskauden aikana tai synnytyksessä niin mitä siitä seuraa?


sania - 30.09.2009 - 12:45

Se mitä tapahtuu riippuu missä nainen on ja millä raskausviikoilla. Jos sairaalassa, niin yleensä "pääsee" hätäsectiolla. Siellä kun kaikki tapahtuu vauhdilla kun ongelma huomataan. Mutta tietysti vauvan selviytyminen esim raskausviikolla 18 on aika mahdottomuus.

Jos taas repeytymä tapahtuu muualla kuin sairaalassa, niin pahin mahdollinen tapahtuma on sekä äidin että vauvan kuolema. ERITTÄIN HARVINAISTA!!




piudiu - 30.09.2009 - 14:38

Mulla yksi sectio takana vuonna 2005, ja reilu kuukausi sitten synnytin alateitse toisen lapseni.
Kertaakaan eivät vilkaisseet vanhaa arpea, kun 6 päivää käynnistivät synnytystä... Ja olin välillä tosi kipeä kun supisteli.
Kohtelivat kuin ei olisi sectiota tehtykään.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|