Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

liikaa painoa jo alussa

masentunut - 29.09.2009 - 12:33

Minulla on meneillään vasta rv 10 ja painoa on tullut nelisen kiloa Tämä johtuu siitä etten jaksa liikkua entiseen malliin kun väsymys on niin kamala. Myöskään ruoka ei mene alas ja sitten se mitä menee niin on leipää ja mehua j perunaa, eli lihottavaa on. Ärsyttää. Ja masentaa. Uskon kuitenkin että nousu pysähtyy ja paino jopa laskee kun olo tasoittuu. Silti vaan ottaa niin kovasti päähän.


VASTAUKSET:


ap - 29.09.2009 - 12:35

Äh, tärkein unohtui. Eli syöminen on myös ainut keino pitää oksennus loitolla...


Piki78 - 29.09.2009 - 12:47

Voi älä murehdi moista! Kyllä se olo helpottuu ja sitten jaksaa taas reippailla. Ei peruna ja leipä lihota, jos syöt niitä kohtuudella ja katsot mitä leivän päälle laitat ja mitä peunan kaverina on. Mehuna kannattaa juoda laimennettua mehua. Painonnousu ei kyllä raskausaikana pysähdy, koska sikiön pitää saada kasvaa. Ja askauteen kuuluu painonnousu, sille ei mahda mitään. Mutta kannattaa muistaa, että se ei ole läskiä, vaan ihana vauva mikä siellä kasvaa Nyt keskityt vaan kivoihin asioihin ja lepäilyyn!


Tuulia82 - 29.09.2009 - 14:23

Älä turhia murehdi painon nousua, tärkeinhän on että pikkuinen voi hyvin? Monella ystävistäni on tullut juuri alkuraskaudesta nopeasti painoa, mutta sitten loppurakaudesta painon nousu on hidastunut. Eihän sitä tiedä vaikka kuuluisit tähän joukkoon? itselläni taas ei edellisestä lapsesta tullut rv 20 asti painoa ollenkaan, mutta sitten kun sitä alkoi tulla, niin sitä tulikin vauhdilla ja paljon. Ehti tulla 14kg koko raskausaikana. Sain kuitenkin kaikki ylimääräiset pois ennen kun vauveli täytti vuoden, joten nyt en suuremmin stressaa asialla. Itselläni myös nyt tuota pahoinvointia rv 7+1 ja vähän väliä pitää jotain syödä ettei tule ylen... tiedän siis mistä puhut :/ Mutta tulos on niin ihana, että kai tämän taas kestää


sama juttu - 30.09.2009 - 14:21

Minulla oli alussa ihan sama juttu. LA on huomenna, painoa tullut jo 22 kg, tosin nyt viime metreillä yli kilo viikossa turvotusta. Koko ikäni olen ollut vähintään hoikka ellen laiha, nyt raskausaikana keho reagoi näin. En ole silti huolissani, itse tiedän saavani synnytyksen jälkeen kilot kuriin- ja se voi olla että jo laitokselle jää 10 kg kun nesteet lähtee liikkeelle.

Naisilla kun on niin naurettavan paljon paineita olla sitä ja tätä vaikka sitten raskaana ollessakin, heitä ne ajatukset roskiin ja huolehdi vain vauvasi ja sinun hyvinvoinnista! Syö terveellisesti (mitä pahoinvoinniltasi pystyt) ja ulkoile, niin minä olen tehnyt. Tiedän, että huonoista elämäntavoista ja ravitsemustottumuksista ei ainakaan omalla kohdallani ole kyse, kun olen jo sen 30 vuotta pitänyt painoni hyvin kurissa. Neuvolan täti on silti muistanut koko raskausajan painon noususta tilittää.


Kaisa - 30.09.2009 - 17:08

Myös mulla ahdistaa tuo painonnousu ja kovasti. 25. raskausviikko menossa ja tällä hetkellä olen saanut hankittua 13 kg lisää. Olin hoikka, ennen kuin tulin raskaaksi. Neuvolassa tulee aina hankala olo tuon painon vuoksi. Perjantaina olis seuraavan kerran. On sellainen olo, kuin olisi joku suurin pudottaja, joka ei vain olisi saanut lihoa ollenkaan. Aivan superahdistavaa! Pitäisi liikkua enemmän, mutta maha kipeytyy tosi helposti rasituksesta ja olen aika huolestunut tuosta tilanteesta. Aivan hirvittävä väsy ollut vielä kaiken lisäksi viimeisen viikon. Että valitusta vain täältä...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|