Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Harjoitussupparit

Helmiina - 29.09.2009 - 08:54

Kaipaisin mielipiteitä, että onko syytä soittaa neuvolaan. Eilisillasta asti on supistellut vähän väliä. Tuntuu ilkeänä nipistelynä, jäykkyytenä ja mahan kovuutena.

Mietin vain, että olisiko syytä soittaa neuvolaan? Vai onko tämä ihan normaalia ja näitä kausia tulee ja menee? Voinko olla huoletta töissä ja käydä lenkillä, vai voiko kohdunkaula lyhentyä näin kivuttomista suppareista?


VASTAUKSET:


peppi - 29.09.2009 - 09:11

ei ole täysin mahdotonta että kohdunkaula lyhenisi, myös ns. kivuttomista supistuksista. eli ottaisin kyllä ihan rauhallisesti nyt, ja olisi ehkä ihan hyvä tarkistaa tilanne.
saa ainakin sen varman tiedon onko kyseiset supistelut vaikuttaneet mitenkään!!
mulla itsellä on supistellut nyt jo reilun kk ja ikävä kyllä kohdunkanava on lyhentynyt lepäilyistä huolimatta.


Pisamatar - 29.09.2009 - 09:34

Mulla taas päinvastainen kokemus eli molemmissa raskauksissa tullut jo varhain supisteluja, kipeitä ja ei kipeitä. Kummassakaan raskaudessa ei ollut tullut mitään muutoksia minnekään. Toki riippuu paljon siitä missä vaiheessa raskautesi on, mutta välttämättä ei siis tarkoita mitään "pahaa". Supistelut ovat siis normaaleja kyllä. Soittaminen ei kuitenkaan ole hullumpi ajatus jos tämä mieltäsi vaivaa. Tilanteen voi sitten tarkistaa seuraavalla käynnillä (jos siihen ei nyt kuukausikaupalla ole aikaa.) Ei ne muutokset hetkessä synnytystä käynnistä vaan kyllä siihenkin oma aikansa menee.


Helmiina - 29.09.2009 - 09:37

Nyt rv 26+4. Ja seuraava neuvola parin viikon päästä. Ei meillä kyllä neuvolan tädit ole haaroihin kurkkineet, että sitten pitäisi erikseen olla se lääkäri paikalla.

En haluaisi olla hirveä stressi-erkki, vaikka esikoinen menossa, joten siksi olisi kiva kuulla lisää kokemuksia


marsu - 29.09.2009 - 09:53

Kyl mulla supistelee päivittäin sellai et maha kovettuu ja sen tuntee muttei ole kipeä. Ja vatsan nahkaa kiristää myös useesti supistusten takia. Eikä alakerrassa oo mitää tapahtunu.

Jos supistus ei selkeesti tee kipeetä/satu en olis huolissani. Tokihan kannattaa seurata olotilaa ja ottaa sellai rauhallisesti ettei turhaan rehki varsinkaan jos se aiheuttaa niitä supistuksia enempi.


M - 29.09.2009 - 10:18

Noilla viikoilla mullakin oli maha kovenemista iltaisin. Musta se on ehkä enemmänkin turvotusta kuin supistelua, koska ei ole mitään kipuja tms.
Mulla saatto olla maha turvoksissa ja kovana koko illan. Ja on edelleen kun menossa viimeiset raskausviikot.

Kohdunkaulan tai muuhun niillä ei ole mulla ollut mitään vaikutusta. Mä olen lenkkeillyt voinnin mukaan koko raskauden ajan, ei ole mulla vaikuttanut mitenkään.

Kannattaa soittaa neuvolaan jos oot huolissaan. He ovat meitä varten


Piki78 - 29.09.2009 - 10:48

Mulla alkoi n.rv 21 supistelut ja niitä tulikin sitten aika runsaasti. Sain nostelu-ja kantamiskiellon ja piti jättää rankemmat lajit pois, kuten spinning. Sain käydä rauhallisemmissa jumpissa. Mulla supistelut pehmittivät paikat ja lyhensivät kohdunkaulaa ja lopulta jouduin kk ennen äitiysloman alkua sairauslomalle. Mutta lopputulos oli se, että vauva syntyi käynnistyksellä 42+3 Että ei sitä oikein voi tietää miten käy. Ystäväni taas on rv 34 ja meinaa jo nyt synnyttää, kun supistelut ovat olleet tehokkaita.


mammy - 29.09.2009 - 12:23

Täällä taas kohdunkaula lyhenee ilman kipeitä supistuksia. Soita lääkäriin ja selvitä tilanne!! Ei kannata arvailla!!


Äiskä A - 29.09.2009 - 16:26

Mulla kolmessa ekassa raskaudessa supisteluja tullut tosi paljon viikolta 15 lähtien ja eivät ole mulla paikkoja avanneet. Nyt neljännessä supistelut alkaneet vasta viikolla 32 kunnolla tuntumaan. Koskaan ei voi tietää miten supistelut vaikuttaa ja siksi on hyvä olla tosiaan yhteydessä neuvolaan ja neuvolasta saat ajan lääkärille, joka tarkistaa sinulla kohdunkaulan tilanteen muutaman viikon välein ja useamminkin jos rupeaa paikat aukeamaan .

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|