Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Apua kaivattais...

apila - 26.09.2009 - 12:09

Hei!

Oon 2kk sitten synnyttänyt, eikä ensimmäisiä kuukautisia ole vielä kuulunut. Enkä ole imettänyt kuukauteen...
Kysymys kuulukin, että kuinka herkästi sitä tässä vaiheessa voi tulla uudestaan raskaaksi?
Meillä petti viimeyönä ehkäisy, kumista irtosi koko pää pois! Jo toinen kumi samasta pakkauksesta missä lähtee koko pää pois, että ukolta löytyy sit aktin jälkeen pelkkä rengas oman vehkeen ympäriltä...
Pistää hiukan stressaamaan, että mitä jos sitä tuleekin nyt taas raskaaksi ja kun just luin jostain lehdestä että "imetys ei ole ehkäisykeino, monet pikkuveljet ja siskot ovat saaneet näin alkunsa, kun vanhemmat ovat luottaneet imetyksen tehoon."

Typeräähän täältä on tätä kysyä, mutta haluaisin kuulla kuinka monelle on käynyt samalla lailla ja onko sitä sit pamahdettu paksuks vai eikö ole tapahtunut mitään.

Enkä haluais terveyskeskukseen soittaa, kun siellä tuomitaan tälläiset nouret odottajat muutenkin. Kerran kun kävin kysymässä, että pääsisikö raskaustestiin niin luukulta akka tokaisi "Kannattaisi hankkia ehkäisypillerit jos seurustelee vakituisessa suhteessa!". Että mitäköhän se sillekin akalle kuulu?
Sillä ei varmaan käynyt mielessä, että jotkut naiset haluaa jo vähän nuorempana perustaa perheen ettei kyse ole mistään viikonloppu kännäilyn vahingosta.


VASTAUKSET:


M - 26.09.2009 - 12:33

Meillä kävi sama juttu ja jännitti raskautuuko vai ei.. No, menkat kuitenkin tulivat ja hyvä niin! Käytimme äp-pakkauksen kumia. Eivät muuten ole hyviä!!

Jos mieltäsi vaivaa kovasti, käy hakemassa apteekista jälkiehkäisypilleri.

Ompas sinulle sanottu törkeästi tk:ssa! . :o Itsekkin nuorena äitinä tiedän, että mitään tuollaista kommenttia ei todellakaan halua kuunnella mistään suunnasta!

Tsemppiä sinulle! Vaikutat hyvin kypsältä nuoreksi ihmiseksi!


No ohhoh! - 26.09.2009 - 13:31

Mitenkäs tk:ssa noin sulle sanottiin???:O

Sinuun nyt mitenkään liittymättömänä asiana mulle tulis mieleen esim. sellainen juttu, että mites, jos joutuis menemään vaikka soskuun apuja pyytämään, siis vaikka eron tms. sattuessa? Mielestäni kyllä tuo Plussatodistus edesauttais tai selvittäis avun tarvetta aikas oleellisesti!!! Yksityiset terveysasemat maksavat!!!!!

Kummallista, kun kaiken maailman pakolaiset saavat täällä apua, mutta omat kansalaiset saavat sitä lakki kourassa anoa!!!

Ja KYLLÄ, todellakin olen aikamoinen rasisti, kun tällaisista ap:n tapauksista on kyse!!! Vai miten tässä sitten pitäis menetellä? Kiltisti vaan poistua paikalta?

Ja lopuksi: AINA on raskaaksi tulon mahdollisuus! Vaikka käytät e-pillereitä, kortsua, keskeytettyä, imetät tms. mitä vaan!!! AINOA VARMA EHKÄISYKEINO ON SELIBAATTI tai naisen elämä ilman kohtua. Ja tietenkin steriili mies. Jopa miesten "piuhojen katkaisun" jälkeen voi raskautua, kun mikään ei ole 100% varmaa!


nyt nikitön - 26.09.2009 - 13:35

Mulla oli sellainen tilanne että imetin vielä ja meilläkin kortsu meni rikki. Harrasteltiin muutenkin tosi harvoi, noin kerran 2 kuussa. Mutta se riitti ja tulin raskaaksi. Eli niinkin voi käydä! Kutsummekin toista lastamme leikkisästi ihmelapseksi, sillä oli tosi ihmeellistä että hän ylipäätään sai alkunsa seksin määrästä johtuen.
Suosittelisin ostamaan jälkiehkäisytabletin, jos ette halua heti perään toista lasta.


M - 26.09.2009 - 14:24

Hei sinä ensimmäisen kommentin laittanut M, käytätkö tuota nimimerkkiä vakituisesti? Olen nimittäin tuolla nimimerkillä ollut tällä palstalla koko odotusaikani, ja ihan selvyyden vuoksi ajattelin, että voisitko vaikka laittaa nikkiisi jonkin lisäyksen... itse en viitsisi alkaa keksiä jotain uutta nikkiä, kun olen tähän M:n tottunut... eihän tämä niin valavaa ole, mutta ihan vaan selvyyden vuoksi ajattelun ilmoittaa
-Ystävällisesti, M lokakuisista


apila - 26.09.2009 - 15:04

jep, täällä kaikki terveysaseman vastaanottoapulaiset on kuin myrkyn nielaisseita. Aina olen saanut kuulla jotain töykeää, jos raskaudesta on ollut kyse. Sillä akalla oli vielä sellainen ilmekin että toi tyttö ei kyllä todellakaan tiedä mihin on ryhtynyt... Huoh...
No se lapsi tulee jos on tullakseen, ahdistavaa vain odotella kun ei vielä niitä ensimmäisiäkään menkkoja ole kuulunut. Viimeksikin sain tietää raskaudesta vasta 2kk jälkeen, eli mulla näytti testi plussaa vasta silloin.


täällä - 26.09.2009 - 16:45

sama homma ja kyselinkin siitä tuossa aiemmin. Eli voidaan tässä jänntellä yhdessä


sania - 26.09.2009 - 20:21

Jälkiehkäisyn kerkiää ottamaan (ja ne reseptivapaita) jos haluaa ja mahdollinen vauva ei olisi tervetullut.


Jeti - 27.09.2009 - 12:11

Sekään ei vielä sano mitään, että yhdet menkat tulee synnytyksen jälkeen.. Synnytys voi pistää kropan sen verran sekasin, että voi hyvin tulla valemenkat, vaikka onkin raskaana.

Jos ette lasta todellakaan halua nyt, käyttäkää jälkiehkäisyä. Myöhemmin on paha enää katua, onhan kyse elämästä!


apila - 27.09.2009 - 12:23

eniten tässä pelottaakin, että miten sitä selviää kahden vauvan kanssa. Eihän tuo meidän tyttö olisi kuin 11kk vanha, kun jo toinen tulisi. Raskasta sen täytyy olla, kun yhdenkin lapsen kanssa on jo ihan kivasti tekemistä!
Mulla viime alkuraskauskin oli vähän hankalampi, kauhea väsymys, elin pelkällä puurolla monta viikkoa kun öllötti niin kauheasti (onneksi en oksentanut), ruuanlaitto teki pahaa ja jotenkin oli semmosessa horroksessa Muutenhan se raskaus meni hyvin, mutta miten jaksaa yöheräämiset ym. kun on raskaana?!

Onneksi täällä on näköjään toinenkin jännittäjä!

Mut mä kyllä uskon siihenkin, että ihmisen kaikki päivät on jo taivaan herra suunnitellut ennen kuin on edes saanut alkunsa. Eli se on meidän kohtalo että toinen tulee heti putkeen, jos tulee.

Kyllä sitä on nytten paljon nuukempi tuosta ehkäisystä, kun tietää mitkä voi olla seuraamukset


täällä - 27.09.2009 - 21:07

apila- palataan asiaan myöhemmin taas, ok?


apila - 28.09.2009 - 18:17

täällä: Ok!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|