Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Maaliskuuu, huhuuu!

Marsuli - 26.09.2009 - 11:59

1.3 Yllätysvauva, Pumimami(2),Jossu82(3)
2.3 Marsuli(1), ninnininnuli (2)
3.3
4.3 Ninni
5.3 Tatziki(2),Tiitus(2)
6.3 Chala(2)
7.3
8.3 Pullero, Elmi
9.3 Stranger(2), Kenkku(1), eeda (2)
10.3 Vanamo (2)
11.3 iitukka-83(2)
12.3 Aamu,Anny(2)
13.3 Rajatapaus(2)
14.3 Eemeli, mamma80(2)
15.3
16.3 Ansuliini(5)
17.3 Sisu(1),BEM(2)
18.3 Minjus (2)
19.3 Hemuli78(2)
20.3
21.3 elli (2)
22.3 Sarah(2)
23.3
24.3 mansikki(2)Saaruska (4)
25.3 mimmi (2)
26.3 Sumu (2)
27.3 Minajamies (2)
28.3 Tirppa (2)
29.3
30.3
31.3

Hei mitä on tapahtunut kun on näin hiljaista meiän keskuudessa??! Ihan hyvä määrähän tätä maaliskuun porukkaa kuitenkin on..listaa sai metsästää tuolta kilsan päästä

Täällä mennään 17+4; vähän välillä vihlasee, muuten ei erityisempiä tuntemuksia. Kuulostelen iltaisin vaavin liikkeitä, en kuitenkaan oo vielä erottanu niitä muusta mahan myllerryksestä. Eiköhän se pien tapahdu Masu alkaa jo näyttämään vauvamasulta, silti kuulen hämmästyneitä kommentteja kun mainitsen raskaudestani Ehkä se omiin silmiin näyttää valtavalta, kun vertaa lähtökokoon..Ens viikolla kolmas neuvolakäynti, rakenneultraan vielä kuukausi aikaa.

Hei hyvää viikonloppua kaikille!


VASTAUKSET:


Sisu - 26.09.2009 - 12:46

moikkis!
samaa oon kattellu ja ihmetelly mut yhtä laiska sitä ittekki taitaa olla ku ei vaan tuu kirjoteltua,luulen et on myöski vähän siitä kii ku ei o varmaan kellään enää oireet niin pinnas ja rakenneultriin on viel aikaa ni on jotenki "suvannossa" tän raskauden kanssa.

Maha on täälläkin jo mun mielestä hirveen kokonen!!ukon kanssa ollaan sitte mietiskelty et johtuukohan kuitenkaan ihan vaan vaavista vaiko edelleen hirmuisesta syömishalusta!

Ihmettelin jo pari viikkoa sitten et onko mahdollista et tunnen jo jotai kuplintaa(kokemusta ei o aiemmin)
vai kuvittelenko vaan mut nyt voin kyllä jo todeta et eipä ollu kuvitelmaa kun on kuplat muuttuneet ihan selviksi liikkeiksi DD jeee!en sanois kyllä et mitään potkuja ovat mutta jotai hassua pyörimistä silloin tällöin,etenki jos istun tai kyykin jossai ja housut painaa tai jos syön jotai

Kaipa sitä nyt sitte on hiipiny epäuskon tilale tiukasti onnellinen olo että on tää vissiin totta! heh oon vähän hitaasti lämpenevää tyyppiä vissiin...

Välillä on kyl jo tyhmäkin olo ku virnistelee itelleen peilin eessä ja ihmettelee elämän hienoja asiota!

hyvät viikonloput kaikille juu!


Sisu - 26.09.2009 - 13:02

sellasta muuten vielä et onko ketään aiemmipia kokemuksia omaava käyttänyt ceridalin lipolotion öljyä ja mitä mieltä siitä?ehkäiseekö OMASTA MIELESTÄSI arpia vai ei,entä muuta hyötyä? kiitti!


Marsuli - 26.09.2009 - 14:09

Helou Sisu!

Kiva kun joku aktivoitui vastaamaan Ootko muuten huomannut että me esikoista odottavat ollaan selvä vähemmistö täällä maaliskuisissa? Tässä on kyllä ihan pallo hukassa kun kaikki on uutta, saatikka sit kun se vaavi pullahtaa maailmaan

Mullakin ruokahalua piisaa ja kiloja kertynyt tasaseen tahtiin..oisko niitä neljä tullut..mulla ei oo vaakaa mut ens viikollahan se selviää neuvolassa. En jaksa hirveesti ressata syömisistä, pääasiassa tekee mieli ihan perusruokaa, vähempi herkkuja.

Oon itekkin miettinyt tota rasvailua/öljyämistä, tosin mulla on tapana aina rasvata kun on niin kuiva iho. Eilen meinasin sortua ostamaan body shopista ihanan tuoksusen kaakaovoistikin, tarkoitettu raskausarpien ehkäisyyn..no hyllyyn se vielä jäi toisaiseksi kun taitaa olla humpuukia nuo tommoset. Eikös se ole niin että toisille vaan tulee niitä arpia eikä sille oikein mitään voi?

Ihanaa kun tunnet kuplintaa! Ehkä mä en vaan hoksaa mikä on mitäkin..? Nyt pitää lähtee ulkoilmaan ihmettelemään syksyä!


Elmi - 26.09.2009 - 14:10

heissan myös täältä, jotenkin toi aika vaaan huristaa eteenpäin enkä oo paljon kereeny täällä käymään..ja kuten ai´kaisemmin todettu niin eräänlsidts suvantovaihetta...OIreinä tällä hetkellä pahat vihlasut yskiessä/aivastaessa.. parina iltana oon yrittänyt rauhoittua ja liikkeitä ootellu, mutta ainakii viel hiljasta...nyt siis rv 16+5...tossa isännän kanssa juteltiin et yksityiselle varmaan mennään rakenneultraan, tääl kun ei kunnallisella puolella sitä tarjota...


pullero - 26.09.2009 - 15:57

mäki just mietin että viimeistään sitten maalikset herää ku alkaa olla rakenne ultra lähellä

mulla ei vieläkään näy eikä oikeestaan tunnu koko raskaus.. tai niitä vihlaisuja välillä on.. vaavin liikkeitä en ole tuntenu (no esikoista odottelenkin),oksentelu alkaa helpottaa,tällä viikolla vaan yhtenä aamuna joutunu pönttöö halailee. kovasti oottelen että näitten läskien seast näkys se vauvamasuki,mut eiköhä se joskus x) täällä rv 16+6.. pitäis tuo la aikaki muuttaa tonne seittemäntee päivää..

tää syksy on kyl mukavaa aikaa ja ihanaa ku saa alkaa odottelee jouluu,siinä on se oma taikansa


eeda - 26.09.2009 - 17:17

heips!

meillä ei täälä kunnassa kuulu rakenneultra mutta edellisen raskauden ja vaikeen synnytyksen takia saan lähetteen äitiyspolille rakenneultraan. Masu pömpöttää aikalailla paino alusta -1.5kg että omituista ja neukkutättärä vähän vauhkona mutta kun vertaa edelliseen raskauteen niin mulle oli tullu vasta rv 24 eka raskauskilo. Kylläpä niitä kerkes silti tulee hyvin kun loppuun asti päästiin. Liikkeitä on tuntunu pari viikkoa todella hentoisia kylläkin mutta ompa mieskin niitä tuntenut käden alla. viikkoja nyt 16+4.

Hyvää odotusta kaikille, nauttikaanhan raskaudestanne !


Kenkku - 26.09.2009 - 17:25

Täällä odotetaan kovasti sitä suvantovaihdetta!!! Noh, pahaolo on alkanut pikkuhiljaa helpottamaan onneksi ja töissä on nyt tullut oltua. Ongelmana on jatkuva päänsärky ja lisäksi luulen, että parina päivänä on jo supistellutkin, ajoittain kivuliaastikin. Nyt onneks pari päivää rauhallisempaa.

Liikkeita tuntuu jo hyvin. Alkuun en ollut varma mitä ne ihme kuplat ja kutitukset oikein on, mutta kyllä ne niitä liikkeitä selvästi on. Ja sydänäänet löytyy helposti ja nopeasti dopplerilla. Massu on jo ihan kunnon vauvapömppis.

Eli tähänasti ei ole ollut mitenkään nautinnollista tämä raskaus, mutta jospa nyt alkaisin se puolivälin onni ja ihanuus ennen loppuvaiheen ongelmia! Rv 16+ 5.


mamma80 - 26.09.2009 - 17:58

täällä 15+5 ja rupee elämä voittaa pahoinvoinnit ja väsymykset on taakse jäänyt ja ekoja potkuja jo saanut tuntea jonkin aikaa ens viikolla olis neuvola ja lokakuun lopulla toka ultra. masu on jo ihan selkee vauvamasu, taitaa pitää paikkansa että toisesta vatsa kasvaa nopeemmin omat housut tosin vielä jalassa vaikka mammavaatteetkin kaivoin jo esiin. rintoja vihloo toisinaan ja jalat on aika väsyneet. pari supistustakin on tullut öisin ja sellasia kevyen menkkakivun tyyppisiä, tiedä sitten mitä on mutta ei ole vaivannut pahemmin joten ens viikolla kysäsen mistä voi olla


Sisu - 26.09.2009 - 19:11

no heippa taas!
Marsuli:oon juu huomannu,ja myös siksi ehkä on vähemmän aktiivista tää porukka ku ei kaikki ookkaa nii ihmeellistä et tarvii koko aijan jotai vertaistukea

niin,kaipa niitä arpia sitte tulee jos on tullaksee,mut rasvailun alotettuani on kyl sellanen kutina onneks loppunu,oli tosi raivostuttavaa ku aina tuntus et on joku ötökkä mahassa!siis mahan nahassa

juu,kyllä nää on jo selviä liikkeitä,jopa monta kertaa päivässä. En kyl kuvailis millää perhosilla tätä,ehkä niitä kuplintoja mitä tuli aiemmin,mulla jo viikolla 13 tai 14. Luulen et tunsin niitä siks niin aikasin ku oon töissä koko ajan melkein kumarassa/kyykyssä,lattianpäällystäjä kun olen.

harmi ettei kaikilla oo vieläkää olo kohentunu täysin ,ite ku ei oo juuri voinut mitenkään huonosti etenkään moneen viikkoon enää.
sellasia kaikkia vihlontoja on kyllä ollut, ja nyt on pari päivää ollu outo paine kohdun kohdalla,ihan ku olis pieni ilmapallo sisällä... :O ja niin,nukkumisesta ei tuu kyl mtn ku koko ajan juoksen vessassa ja oon aina nukkunu mahallani mut nyt se tuntuu pahalta jotenki painaa!

hih,on kyl hauskaa ku kokeneemmat sanoo tuntevansa jo potkuja ja suppareita ni ei o niin vainoharhainen olo et kuvittelenko vaa!


Sarah - 26.09.2009 - 23:44

Erikoisesta tunsin jo liikkeet tässä vaiheessa. Nyt ei mitään, eli niitä odotellessa! Tuosta rasvailusta voisin todeta, että kannattaa. Itse käytin vehnänalkioöljyä raskauden puolivälistä rintoihin, vatsaan ja välilihaan. Lopputulos: ei arpia, ei repeämiä. Ei siitä ainakaan haittaa ollut. Vielä synnärillä kätilö laittoi ennen ponnistusta : )


BEM - 27.09.2009 - 12:23

Täällä on väsyttänyt niin kamalasti, etten ole paljon joutanut netissä roikkumaan. Eilenkin vedin esikoisen kanssa kolmen tunnin päiväunet, jotka tosin oli minulle vähän turhan pitkät, kun sitten koski päähän. Päänsärkyä tosiaan on jonkin verran nyt ollut. Katselin eräänä päivänä odotusmuistiinpanoja esikon kohdalta, niistä selvisi, että näillä viikoilla oli myös silloin päänsärkyä. Johtuu ehkä tosiaan liiasta nukkumisesta... Pahoinvointi onneksi jo helpottanut, ei ole enää kuin satunnaisesti. Tänään olen itse asiassa ekaa päivää kokonaan ilman SeaBand-rannekkeita.


Minjus - 27.09.2009 - 14:52

Juu rakenneultraa odotellessa, johon vielä kuukausi aikaa, nyt rv 15+3. Oksentanut en ole nyt viikkoon mikä tarkoittanee jo sitä että pahoinvoinnit ois voitettu tältä raskaudelta, esikoisestakin ne loppui 15 viikolla Väsymys kyllä vielä painaa mutta olen nyt suunnitellut jospa vaikka menisin töihinkin vkloppuja tekemään kun viikot olen esikon kanssa kotosalla ja ois ihanaa päästä vähän muihinkin kuvioihin kun täällä kotosalla meni noi ekat 3kuukautta pahoin voidessa...

Luulen että joitain potkuja olen tuntenu mutta ihan satunnaisia ja ei oo nyt taas vähään aikaan mitään tuntunut..

Paljon nopeampaan menee kyllä tää raskaus tällä tokalla kerralla, ei meinaa huomatakaan kun viikko jo vaihtuu.. mutta hyvä vaan


Chala - 27.09.2009 - 20:43

Täälläkin ollaan edelleen kasassa vaikkei kauheesti kirjoitella jaksakaan. Esikko vie kaikki mehut väkkäröinnillään Viikkoja piti eilen oikeen laskea että missäköhän sitä mennään ja tällä hetkellä olis sitten 17+1. Ru on vajaa kolmen viikon päästä ja seuraava neuvola samalla viikolla.

Liikkeet on tuntuneet jo pari viikkoa, nyt ovat jo ihan kunnon potkuja. Tosi suloista kun välillä sängyssä maha pomppaa ♥ Ei kyllä ole muutenkaan tarvinnut samalla lailla miettiä onko joku mukana, jotenkin sitä vaan luottaa että itse tietää jos joku on vialla. Liikkeet kuitenkin tuntuu päivittäin aina jossain vaiheessa.

Mun neuvolatäti napsahti jo viime kerralla siitä ettei paino ole vielä noussut lähtölukemiin. No eihän se varmaan niin kun alussa putosi vikat esikon raskauskilot ja "pääsin" suunnilleen oikeaan lähtöpainooni. Siitä sitten hitaasti kipuiltu pari kiloa ylöspäin. Ei mun mielestä niin vakavaa mutta hänestä kyllä.. Ei olla muutenkaan aina ihan samalla aaltopituudella, muuten kyllä ihan mukava ihminen.

Mulla on jo sellainen pömppö ettei tätä kyllä peitellä, varsinkin kun syö jotain niin se oikeen pomppaa esiin Saa nähdä miten isoksi sitä kasvaa tällä kertaa, esikosta ei kovin isoa mahaa ikinä tullut.

Mä rasvailin muuten BodyShopin mansikkavoilla mahaa ja rintoja esikkoa odottaessa eikä arpia tullut. Loppua kohti Ceridalin öljyllä myös välilihaa, ei repeämiä sinnekään synnytyksessä. En osaa sanoa auttoiko, rinnat repesi siinä vaiheessa kun maito nousi. Huh, se oli aika kauheeta.. Haaleni kyllä nopeasti, ihan parissa kuukaudessa. Kutinaa ja ihon kiristystä helpotti ihanasti rasvailu eli suosittelen kyllä vaikkei se arpiin niin auttaisikaan. Olo paranee kaikesta pienestä hemmottelusta tosi paljon varsinkin kun maha alkaa olemaan iso ja painava


Eemeli - 27.09.2009 - 21:59

Eemelin laskettu aika on siirtynyt maaliskuun yhdeksänteen. En ole vaan aikoihin kirjotellut tänne.

Täälläkin alkanut elämä voittamaan... väsymys ja pahoinvointi on ollut jo jonkin aikaa tipotiessään. Nyt on menossa 16+5. Liikkeitä oon tuntenut noin parin viikon ajan, mikä tuntuu tosi aikaiselta, koska odotan ensimmäistä. Onhan se jännää, kun pikkuinen aina välillä "koputtelee" tuolla vatsassa. =) Mahakin jo jonkin verran näkyy.

Huomenna on toinen neuvolakäynti. Sitä taas kovin odottelen, että saan kuulla pikkuisen sydänäänet. <3


Pumimami - 28.09.2009 - 12:21

Sellainen seesteinen vaihe on tosiaan raskaudessa meneillään. Melkeinpä ainoa, mikä siitä tällä hetkellä edes muistuttaa, on maha, joka näin toisen kohdalla on jo aikasta iso. Ja liikkeet, joita kyllä ihan usiamman kerran päivässä tuntuu.
Rakenneultra meillä on 9. päivä. Eli ei oo enää pitkä aika siihen. Ihan uskomatonta, miten nopeesti nämä viikot vierii. Huomisen neuvolan jouduin siirtään ens viikolle, ku on jonkulainen lunssa mokoma iskeny. Kurkku kipiänä ja kauhia nuha :/
Hyvin siis muuten voidaan ja jaksellaan.


saaruska - 28.09.2009 - 21:18

Laskettu aika muuttui, joten se on 18.3 ( 4.s lapsi).
(Aikaisemmin 24.3.) vaihtakaa ku päivitätte listaa kiittttoooosss .
Värikästä jatkoo kaikille!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|