Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Supistuksia rv 17?

Kenkku - 25.09.2009 - 12:36

Elikkäs kyselisinkö onko muilla ollut vastavaa ja jos on niin onko asialle tehty mitään? Nyt menossa rv 16+3 ja pahimmasta pahoinvoinnista selvittyäni, on alkanut sitten ilmeisesti supistelemaan. Muutamana päivänä tuntunut sellainen "kramppi" kohdussa, kiristelyä, jomotusta, paineentunnetta. Alkuun ne oli kivuttomia, mutta parina päivänä tuntunut melko epämiellyttävinä ja kipeinä. Erityisesti tuntuu kohdun vasemmalla puolella jossa mulla on leikkaushaava. Olen nyt ollut saikun (jolla olin siis pahoinvoinnin takia) jälkeen muutaman päivän töissä, jossa noi on pahentunut ja lisäksi huomasin saman lenkillä ollessani. Eli siis rasituksessa pahenee.

Soittelinkin jo neuvolaan ja ois ottanut mut sinne, mutta kaikki lääkärineuvolat oli varattuja koko ensi viikon. Tarvittaessa hakeudun sit päivystykseen tai omalle lääkärille. Eli kokemuksia kaipaisin! En niinkään sitä, että mitä pitäisi tehdä, sillä jos jotain tapahtuu niin sitten mennään lääkäriin!


VASTAUKSET:


esikko - 25.09.2009 - 13:00

Mulla alkoi ekat harjoitussupistukset esikoista odottaessa juuri rv17. Rv 20 paikkeilla supistuksia oli pitkin päivää ja tiheästikin mutta monien tarkastusten jälkeen ne oli harmittomia harjoitussupistuksia. Ja supistelu jatkui loppuun asti - mulla suunniteltu sektio viikkoa ennen laskettua aikaa eikä synnytyskanavassa ollut siihen mennessä tapahtunut yhtään mitään runsaista harjoitussuppareista huolimatta.

Mä kävin usein päivystyksessä kun tuntui oikein pahalta, sieltä pistivät suoraan äippäpolille tarkastukseen eli asian sai heti pois murheistaan.
Rv 17 kyseessä on varmaan harjoitussupistukset mutta jos sua huolettaa, marssi terveyskeskukseen niin lääkäri tarkistaa asian saman tien.


Sulkku09 - 25.09.2009 - 17:07

Mulla alkoi kans harjoitussupistukset muistaakseni rv 16 tai 17. Päivittäin ovat jatkuneet siitä lähtien. Ensimmäisen kerran kävin tarkistuttaan tilanteen päivystyksessä kun oma tk-lääkäri sinne lähetti, mutta sen jälkeen tarkistukset tehnyt oma lääkäri, jolle ollut aikoja vähän useammin. Eivät siis onneksi ole olleet millään tavalla avaavia supistuksia, mutta rv 25 lähtien olen ollut sairaslomalla kun on raskas työ, joka lisäsi supistuksia entisestään. Nyt kuitenkin menossa rv 31+1 ja kaikki edelleen suht. ennallaan. Kipeämmäksi ovat supparit menneet, mutta onneksi kotona ollessa voi levätä paljon ja aina kun siltä tuntuu. Kohdunsuu ja -kaula kuulemma ihan samanlaiset kuin yleensäkin näillä viikoilla, joten oman voinnin mukaan menty.


MarGe82 - 26.09.2009 - 21:25

Mulla alkoi supistelu tuossa 20 viikon paikkeilla. Nyt on menossa viikko 26 ja supistuksia tulee useita kertoja päivässä, noin 10-15 kertaa. Vatsaan ei varsinaisesti satu, mutta se menee aivan kivikovaksi ja liikkuminen tuntuu epämiellyttävältä. Harjoitussuppari kestää alle minuutin, joskus ihan kymmenisen sekuntiakin. Supistuksia ei tule mielestäni mitenkään sarjoissa vaan välillä saattaa olla useita kymmeniä minuutteja tai tuntejakin. Kuitenkin päivittäin niitä on usein.

Itselläni kohdunsuu tarkistettiin kolme viikkoa sitten ja oli aivan kiinni. Menen uudelleen tarkistettavaksi tiistaina taas. Supistuksia on nyt ollut viikon ajan jo paljon enemmän kuin aikaisemmin ja tänään todella runsaasti. Minulla harjoitussupparit eivät liity mihinkään tiettyyn hetkeen tai toimintaan päivän aikana ja mielestäni niitä tuleekin enemmän juuri levossa ollessani. Harmittaa tällainen kun ensimmäistä odottelen ja supistelu huolestuttaa todella paljon ja painaa mieltä. Toivon vaan, että nämä harjoitussupparit eivät tästä ainakaan pahenisi.


moi - 28.09.2009 - 08:59

eihän tuosssa vaiheessa kuulu olla vielä kipeitä supistuksia!!!!!! Harjoitussupparit ovat nimenomaan kivuttomia, tuntuu mahan kovenemisena ja puristuksina. Sinuna kyllä kävisin tarkistuttamassa asian, tai ainakin olisin siihen asti kun on seuraava tarkastus todella hissukseen.
Tuli myös toinen vaihtoehto mieleen, jos kipu kerran keskittyy toiselle puolelle, voisiko siinä leikkausarvessa olla tyrä??? Itselläni tuli 1.raskauden aikana napaan sellainen ja oli kuin puukko olis ollu mahassa (tietyssä kohdassa) ei näkynyt mitenkään kuitenkaan ulospäin. Vasta synnytyksen jälkeen jäi tyrä näkyviin

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|