Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Yökukkujat..miten unta??

maaria - 24.09.2009 - 04:50

Apua..
Nyt nämä yövalvomiset on sitten näköjään alkaneet..Kolmen maissa heräsin ja tosi pirteä olo! Nyt on kohta kaksi tuntia kulunut -ei puhettakaan unesta..tämä on nyt vissiin kolmas yö, kun masuasukki pitäää mua hereillä..
Ei kuulu normaali-tapoihin, yleensä on öisin todella hyvät unenlahjat..
Onneksi huomenna on vapaa töistä, mutta alkaahan rytmit olla hiukan sekaisin, ei kohta jaksa olla töissä silmät ristissä..
Onko kohtalotovereita? Miten olette saaneet nukutuksi??

Terkuin maaria RV 28+2


VASTAUKSET:


K - 24.09.2009 - 08:15

Mulla ainakin vielä noilla viikoilla toimi pienen yöpalan syönti.
Nyt kun synnytys on lähellä ei löydy enään hyviä asentoja ja vessassa täytyy käydä usein.


k@tti - 24.09.2009 - 09:12

Mulla kans autto syöminen yökukkumiseen.Yleensä jotain pientä mussutin,jugurttia,banaania..Ei kuitenkaan mitään kamalan raskasta ruokaa, siitä vaan tuli paha olo.


Äiskä A - 24.09.2009 - 10:07

Lehdenluku ja pieni yöpala mullakin auttoivat vielä noilla viikoilla. Nyt ei enää auta mikään. Tänäänkin herännyt klo 4.00... Nukkumaan menin eilenkin kymmenen jälkeen. Kaikissa kolmessa edellisessä raskaudessa ollut sama juttu tämän nukkumisen kanssa. Niin se vaan luonto totuttaa lapsen syntymään. Yritän aina välillä nukkua nuorimmaisen kanssa pieniä päikkäreitä jos kauheasti väsyttää päivällä.


Mirah - 24.09.2009 - 10:12

Noh..toivotaan ettei tuo merkkaa sitä et synnyttyäänkin pitää tollasta rytmiä...mua ainakin valistivat neuvolassa että viikkojen 27-30 välissä vauva aloittaa sen rytmin hakemisen mitä sitten saattaa pitää syntymän jälkeen.

Mulla ei sentään ihan noin pahat ajat... Poika hereillä yleensä 12 kieppeillä ja sit aika tarkkaan klo 5


sessu78 - 24.09.2009 - 11:45

Heps. Täällä viikkoja menossa 26+5. Mulla yö-herääminen noudattaa tällästä kaavaa: noin kolmen aikoihin käyn vessassa ja sitten menee 1-3 h ennen kuin saan taas unesta kiinni. Ei siis väsytä tippaakaan ja vauva potkii tuona aikana ihan vimmatusti . Töissä sitten melkein nukutaankin tietokoneen ääressä koko päivä, kun väsyttää niin. En ota päiväunia, jotta saisin yöllä nukuttua paremmin.

Ja yöllä kun olen käynyt pissalla, niin huomaan, että mulla on ihan hillittömän kova nälkä ja jano. En ole kertaakaan mennyt jääkaapille, mutta pitäsköhän sitä käydä vetäisemässä esim. jogurtti tms...

Yö-heräilyä mulla on ollut noin kuukausi...


Jeti - 24.09.2009 - 12:42

Esikoinen nukkui yöt kokonaan tai ainakin herättämättä mua - ja on ollut hyvä nukkuja aina. En silti menisi väittämään, että mahassa ollut rytmi jotenkin säilyisi, sillä pikkuvauvalla harvoin mitään rytmiä onkaan, vaan päivät ovat keskenään hyvin erilaisia, myös yöt.

Nyt kun olen vasta viikolla 9, herään jo kerran yössä vessaan ja valvon - viimeyönäkin pari tuntia! Syön ja luen ja lopulta nukahdan kirja kädessä. Alan stressata sitä, etten varmaan saa unta, siksi luen enkä mieti nukkumista. Ei ehkä ihan tehokkain mutta miellyttävä keino. Niin, ja esikon kanssa kävin loppuun asti vain kerran yössä vessassa.. Tää vie mua varmaan koko yön sitten isompana!


Näppis - 24.09.2009 - 16:48

Ah niin tuttua! Kolmen mais herään ja siitä 1-3 tuntia valvotaan. Noista ekat kaks yleensä vaan yritän nukkua ja viimeisen luen. Pitäis vaan heti kaapata kirja käteen.


hmm - 24.09.2009 - 17:19

Jaa että miten saa nukutuksi? No ei mitenkään Katellaan sitten parin vuoden päästä

Siitä ne nimittäin alkaa ne valvomiset, ensin hormonit ja vauvan mylläykset pitää hereillä, sitten syntymän jälkeen vauvan yösyömiset.


sessu78 - 24.09.2009 - 20:27

Näppis: meillä on sama rytmi . Tänään olin pitästä aikaa kävelyllä, siis laahustin ja mummot veti rollaattorilla ohi ;. Toivon, että ensi yönä sais tämän laahustelun ansiosta nukuttua paremmin


Minttu - 25.09.2009 - 07:55

Mä heräilen myös pitkin yötä, mutta se johtuu turvotuksen käsissä aiheuttamasta särystä. Nukahdan siis kymmenen aikoihin, herään ensimmäisen kerran puolilta öin, nousen sängyn reunalle istumaan ja nostan kädet ylös. Parin kolmen minuutin jälkeen käyn uudelleen pitkäkseni ja yritän saada unen päästä kiinni. Usein särky tulee kuitenkin takaisin ja saan jälleen pompata pystyyn. Sama rytmi säilyy noin tunnin parin välein kunnes viiden kuuden aikoihin en enää saa nukuttua vaikka saisin säryn poiskin. Aamuisin kädet ovat niin turvoksissa, ettei niitä saa ensimmäisen tunnin aikana nyrkkiin... Huoh, ideoita turvotuksen laskuun vastaanotetaan!

Minttu rv 28+1

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|