Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

vaavin liikkeiden väheneminen

peppi - 23.09.2009 - 20:42

eli nyt ollaan rv 26+0 ja maanantaista saakka vauva ollut kauhean rauhallinen.
ma iltana liikkui todella vähän, sama toistui ti iltana päivisin liikkui enemmän, ja näin ollen ajattelin et jos vaiks pieni nukkuu iltaisin.
no tänään koko päivän ollut kauhean vähä liikkeinen. aamulla 9-10 välillä liikuskeli ja sit seuraavan kerran vasta 15-16 ja sen jälkeen ei juuri muuta ole tuntunut kun hikka ja pari pientä tökkäystä.
onko kellään kokemusta?
huomenna olisi ultra sairaalassa ja lääkärin vastaanotto, mutta kovin mietityttää onkohan kaikki ihan kunnossa?


VASTAUKSET:


Piki78 - 23.09.2009 - 20:51

Mulle kävi muutaman kerran raskausaikana, että liikeet puuttuivat aika pitkään ja jouduin käymään saiaalassa tarkistuttamassa tilanteen. Ohjeeksi sain, että jos liikkeitä ei tunnu puoleen vuorokauteen laisinkaan, on aloitettava liikelaskenta. Eli juo lasi makeaa mehua(mulla se ei tosin tehnyt mitään, mutta hedelmien syöminen laittoi vauvaan liikettä) sitten tulisi tuntea 10liikettä/tunti. Hikkaa ei lasketa. Jos ei tule 10liikettä täyteen, sama toistetaan. Sen jälkeen jos ei vieläkään, niin soitto synnärille. Jos saat 10 liikettä tai yli alle tunnissa, voit lopettaa laskemisen.
Sikiöillä on välillä rauhallisempaa menoa. Meillä kun tehtiin kovasti hengitysharjoituksia(muistaakseni juuri dsamoilla viikoilla, kun olet) en tuntenut likkeitä kahteen päivään lainkaan. Masussa kuitenkin "hengiteltiin" ja tassuteltiin istukkaa


Jäätelö - 23.09.2009 - 20:53

En ehkä ole paras neuvoja, koska odotan esikoistani, mut päivät on vaavin kanssa tosi erilaisia. Joinain päivinä munkin vaavi liikkuu tosi paljon ja ilmottelee itsestään lähes tunnittain. Sit on just päiviä, et liikkeet tuntuu vaan vähemmän, ihan just niinku kuvasit. En oo itse ainakaan osannu viel huolestuu asiasta, enkä usko että tarviikaan. Liikkuuhan jokainen meistäkin eri tavoin eri päivinä. Aina ei vaan jaksa olla aktiivinen, ehkä vaavilla vaan sama juttu.

Jäätelö rv 31+4


t - 23.09.2009 - 21:27

Musta tuntu kans suurinpiirtein samoilla viikoilla että vauva on hirveen hiljanen ja rauhallinen. Tein sillon paljon liikelaskentaa ja olin välillä tulla hulluks kun koko ajan tarkkailin että tuntuuko siellä mahassa mitään. Meillä sanottiin perhevalmennuksessa että liikelaskentaa ei edes kannata tehdä ennenkö lähellä laskettua aikaa. Kyllä vauvallasi varmaan on kaikki ihan hyvin. Tilaa rupeaa vaan olemaan vähemmän potkia, mutta ehkä ei ole vielä niin iso että kaikki möyrimiset tuntuis niin selvästi.


mammy - 23.09.2009 - 21:32

Mä tuun sua kyl pari viikkoo jäljessä, mutta ei munkaan masussa kauheen atiivisia olla. Saattaa mennä pitkiä aikoja ettei tunnu juuri mitään. Mut ymmärrän huolesi aikasempien raskauksien takia.


taotao - 24.09.2009 - 08:38

täälläkin ollu nyt pari rauhallisempaa päivää yhden "mekastuspäivän" jälkeen uskon että vauvan asennolla on paljon merkitystä ja kyllähän niillä on rauhalllisempia päiviä nyrkkeilypäivien sijaan.

itsekin kyllä huolestun aika helposti jos ei tosi pitkään aikaan tunnu mitään.


piste - 24.09.2009 - 11:40

Mulla oli kanssa 1 tai 2 aktiivista päivää vauvalla ja sitten saatto olla useempikin tosi vähäliikkeinen,ja näin oli ihan loppuun asti eli olisin saanut varmaan 3 kertaa viikossa käydä sairaalassa jos olisin panikoinut terve ukkeli kuitenkin syntyi ja varsin rauhallinen tuo on vieläkin .Ei mullakaan vauva aina siitä sokeristakaan piristyny mutta oikeen menevää musiikkia joskus kuuntelin (jossa on kunnon bassot yms.)niin silläkin joskus sai herätettyä


Tyttö - 24.09.2009 - 11:41

Mulle neuvolassa terveydenhoitaja sanoi, että jos vauvan liikkeet vähenee, niin kannattaa mennä tunniks makaamaan selälleen ja laskee se 10 liikettä ja jos ne tuntuu, niin pitäs olla vauvalla kaikki ok. Ja mulle terkkari painoitti, että jos liikkeitä ei tunnu, niin pitää ottaa heti yhteyttä, koska se voi merkitä, ettei vauvalla oo kaikki hyvin. Näin mua opastettiin..


tytölle - 24.09.2009 - 12:11

Sua on opastettu väärin. Käy lukemassa ohjeet Husin sivuilta. Sikiön ei kuulu liikkua jatkuvasti, myös sen täytyy saada levätä.


juu - 24.09.2009 - 12:47

ja harva voi enää edes maata selällään loppuraskaudesta..


Puff - 24.09.2009 - 13:06

Mulla on menossa vasta 29+0 (isolla ehkällä) ja nyt jo alkaa etomaan toi selällään olo! Tunnissa varmaan lähtis taju..
Nii mut.. Eilen vetäsin hyvän annoksen suklaa Ainoa, johan tuli tulokkaaseen eloa..


hei! - 24.09.2009 - 13:19

Iltayö on kuulema aktiivisinta aikaa vauvalla. Kaikista paras asento laskea liikkeitä on olla kyljellään. Mulla sit myös vauva aina riehaantuu kun istun autossa tai kun olen tietokoneen äärellä.


t - 24.09.2009 - 19:28

Niin mullekkin on sanottu, että liikelaskentaa tehdessä pitäis maata kyljellään ja vielä mielummin vasemmalla kyljellä (sitä en tiedä mihin tää perustuu).


p - 08.10.2009 - 10:01

vasen kylki on fysiologisesti parempi kuin oikea. Vatsa ei tällöin paina äidin isoja verisuonia eikä munuaisiin kohdistu niin suurta painetta. Näin olen kuullut.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|