Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Lääkärintodistus kuntokeskuskseen

Lilian - 23.09.2009 - 18:38

Onko kellään kokemusta siitä, että haluaisi laittaa kuntokeskuksen jäsenyyden jäähylle loppuraskauden ja ainakin vauvan alkuajan ajaksi? Olen viikolla 24 ja en oikein jaksaisi käydä jumpassa, mutten haluaisi katkaista jäsenyyttä kokonaan, koska jos joskus haluan liittyä uudelleen joudun maksamaan siitä paljon enemmän kuin nyt. Ja sitten kun vauva on sen ikäinen, otan sen mukaan, kun menen jumppaan, se osoittautui tosi käteväksi esikonkin aikana.

Mietin siis vain, että miten pitkäksi aikaa lääkäri määrää "liikuntakiellon" jos minulla ei oikeasti ole mitään vaivaa vaan se vain on hankalaa vauvan kanssa ja nyt en jaksaisi.


VASTAUKSET:


Tyttö - 23.09.2009 - 18:40

Hmm..määrääköhän lääkäri mitään liikuntakieltoa, varsinkaan, jos vaivaa ei oikeasti ole. En oikein usko. :o
Toi ei musta kuulosta oikein hyvältä syyltä saada liikuntakieltoa.


ei - 23.09.2009 - 19:43

lääkäri määrää liikuntakieltoa yleensä normaalin raskauden aikana. Ainoastaan jos ongelmia raskauden kanssa esim. supistelee paljon ja vaaraa että vauva syntyy liian aikaisin.


Dyli79 - 23.09.2009 - 19:54

Minä vein satsiin kopion neuvolakortista, ja se riittää ainakin heille. Nyt jäsenyys hyllyllä ainakin helmikuun alkuun.

Laitoin jäsenyyden hyllylle 14.9

Nyt rv 34+2


kyllä - 23.09.2009 - 20:00

Sanot lääkärissä ettet kykene salilla /jumpissa oikein tekemään mitään kun se ei tunnu hyvältä. Minulle lääkäri kirjoitti supistuksiin vedoten todistuksen. Minulla on nyt kyllä ollut ongelmia noiden supistusten kanssa, jotka siis alkoivat kunnolla kun olin keskeyttänyt kuntokeskussopimukseni.

mäkin olin noilla viikoilla kun sain keskeytettyä sopimuksen...


KaNitaco+bobo - 23.09.2009 - 20:16

Meillä ainakin riitti et vein mun neuvolakortin näytille et oon raskaana, niin kuntosalin johtaja otti kopiot ja sano et ilman muuta pistetään tauolle. Ja laitto siihen asti maksut jäähylle kun lapsi olisi puolivuotias.

Näin toimin molemmista edellisistä lapsosista, nyt en vielä ole puhunu kuntosalilla raskaudestani, kun olen vasta viikolla yhdeksän.


Piki78 - 23.09.2009 - 20:19

Joo samaa mieltä, ettei lääkäri kiellä liikkumista, päinvastoin, sitähän susositellaan. Itse kävin jumpissa rv 34 asti, sitten loppui sopimus. Eikö salistasi löydy sellaisa jumppia, joissa voisit käydä? Siellä missä itse kävin kuuluu sopimukseen, että 1kk ennen ja jälkeen sýnnytyksen saa laittaa kortin katkolle maksutta. Eli 2kk. Mielestäni ihan hyvä aika.
Loppuraskaudesta kävin rauhallisissa jumpissa kuten Bodyvivessa, Bodybalancessa (ohjaajalta saa ne raskaana olevan ohjeet )sekä coressa ja vatsa-pakarassa. Sovelsin esim. vatsalihasliikkeitä ja ohjaajat kyllä näyttää sopivia vaihtoehtoja


vauvapuolelta - 23.09.2009 - 20:43

minun ei tarvinnut näyttää mitään todisteita kuntokeskuksessa, sovittiin vain että pidän vuoden paussin. ja maksu lähti sitten taas itestään rullaamaan kun vuosi oli kulunut.


Manttu - 23.09.2009 - 22:16

Multa pyydettiin (CMS) salilla kopio raskaustodistuksesta ja sain itse päättää mille ajalle jään tauolle.


Pisamatar - 24.09.2009 - 08:46

Mulla riitti se sama paperi mikä KELAan meni äitiys- ja vanhempainpäivärahoja varten. (Olin siis ottanut itselleni siitä kopion...) Aivan varmasti neuvolakortti riittää kun onhan masukin jo jossain vaiheessa näkyvillä todisteena. Mutta tosiaan joku kirjallinen kuponki yleensä tarvitaan heidän arkistoihinsa.


kyllä vielä - 24.09.2009 - 09:20

ainakaan elixiaan ei kelvannut lääkärin kirjoittama todistus siitä,että olen raskaana ja LA silloin ja silloin. vaan he vaativat jonkun "terveydellisen syyn" miksi ei muka voisi harrastaa kuntosaliliikuntaa/ohjattuja tunteja. Keskeytyshän ei ollut maksuton (jota ihmettelen kovasti). Mielestäni tuo on ihan järjetöntä, sillä ainakin itselläni oli raskauden alusta niin huono olo, etten kyennyt edes ajattelemaan sisäliikuntaa. ulkoliikunta oli ihan eri juttu. raitis ilma auttoi hieman huonoon oloon.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|