Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Marraskuun nosto

Miarah - 23.09.2009 - 12:27

1.11 Ihahaa, nihema(2.)
2.11 mami-77 (1.) Wagner (2.) Dyli79 (1.)
3.11 zera-82 (3.)
4.11 Aura(2.)
5.11 Mutter2 (3.)
6.11 Susa-Mari (2.)
7.11
8.11 Rintti (1.)
9.11
10.11 mami (2.)
11.11 Judia (3.)
12.11 Pinja (1.)
13.11 Minnie(1.) Maija (2.) Hanski (1.)
14.11 tappitaara (5.) Iines (2.)
15.11 lizz (2.)
16.11 Saana (1.)
17.11 mm (2.)Piu (4.)
18.11 Jenni (1.) Lillemor (1.) aino (1.) Tinttuli (4.)
19.11
20.11 Haf (1.)
21.11 Nora (2.), Jäätelö (1.)
22.11 Onneli (3.)
23.11
24.11 Sosionomi (1.)
25.11 heipskukkuu (2.), Latte (1.) Le (2.)
26.11 Liekki (1.), Emppu (2.), annis (2.), Anu(3.), Sulkku09 (1.)
27.11 Riikka(1.)
28.11 jennimari86 (2.)
29.11 Kuutti (2)
30.11 mammamarras (1.), Miarah (3) Pihu(3.)

Eipä tässä ihmeempiä..just heräsin päiväunilta ja taas niin weirdo-unia ettei mitään..heh!

Mut hauska uni oli kuitenki..onneks!


VASTAUKSET:


Emppu - 23.09.2009 - 13:15

Mä oon just menossa päikkäreille! On se mukavaa ku nyt pystyy päikkäreitä ottaan ku nuo yöt on niin huonoja! Viimeyönä mahanasukki pisti semmoset bileet pystyyn et melkein itellä hätä tuli ku tuli niin huono vointi : ) oli jotenki poikittain mahassa ja työnsi itteensä niin et tuntui että mahanahkojen läpi tulee jommasta kummasta kylestä, rupes oksettaan ja paino jotenki iskias hermoon et jalat löi aivan lukkoon. Melekonen : )
Eilen mulle lääkäri kirjoitti sairaslomaa äippälomaan asti!
Tänään oon vähä ruvennu inventaariota tekeen vauvanvaatteissa et tietää mitä sitä pitää poitsulle hommata ( esikoinen ku on tyttö ni melko hempeitä vaatteita meillä).


Iines - 23.09.2009 - 13:46

Mäkin äsken päikkäreiltä heräilin Yötkin kyllä nukun kuin tukki, joten miten sitä jaksaakin nukkua näin paljon!! Mut hyvä että uni maistuu, kohta sitten ei nukutakkaan
Mulla taas löytys niitä poikien vaatteita ja näillä näkymin tyttö tulossa. Pienet vaatteet on tosin vielä aikas neutraaleja, valkosta, harmaata.. Meidän tyttö saattaa joutua pitämään myös sinisiä paitoja päällään, ainakin kotona Aika paljon ollaan saatu vaatteita lainaan ja naapurista löytyy jo vähän isompi prinsessa jolta varmasti saadaan jatkossakin lainaan myös niitä prinsessamekkoja
Meillä on lähinnä ongelma mihin ne vauvan vaatteet laittaa, kun kaikki kaapit on täynnä!! Täytyy vissiin ottaa siivousurakka vaatekaappeihin. Kun vaan jaksas..


Miarah - 23.09.2009 - 15:20

Meille tulossa poika ja kaikki vaatteet ihan pojan ...mut tosiaan sukupuoli nyt varmistettu 3:ssa ultrassa ja vikassa lääkäri sanoi että 100% varmuudella poika...sitä kun on naurattanut kun mies sanonu monta kertaa ettei usko ennenku näkee (ei tajua ultrakuvista kauheesti) hhihi!!


tappitaara - 23.09.2009 - 15:40

Joo välillä jo olin minäkin ilman päikkäreitä (alkuraskauden väsymys kesti yli 20 viikolle) mutta nyt on taas ruvennut tarvitsemaan. Sokerit ovat huolena, tuon tuosta on vähän yli rajan (7,8) arvoja, mittari kotona. Pitäisi liikkua, se heti auttaa. Mutta kun ei jaksa enää kävellä, meidän postilaatikkokin (300 m) on minulle siinä ja siinä jaksanko hakea lehden. APUA! ja melkein kaksi kuukautta pitäis vielä jaksaa.


zera-82 - 23.09.2009 - 17:07

Mul oli eilen neuvola ja kaikki arvot edelleen ihan kohdillaan. Kerroin supistuksistani nyt ensimmäisen kerran tosissani, muuten olen vain sivulauseessa maininnut että sellaisia on päivittäin, mutta menevät pikku-neidin kantelun piikkiin. Neuvola täti otti huoleni tosissaan vaikka ilmotti ettei olisi huolissaan kun kaksi edeltävää raskautta edenneet normaalisti...joo joo, mut niistäpä ei ole ollut supistuksia, niinkuin tästä...vaix arvot ois kuin hyvät/normaalit, niin kyl se viime viikon yx yö pisti jännään et onko kohdunsuullle yms. tapahtunut jotain.
Sain sitte lääkärin täksi päiväksi ja ei ollut onneksi paikat auenneet, kohdun kaula oli lyhentynyt 3cm:stä 2½cm. Eli ei ne supistukset olleet sinne mitään hirveitä muutoksia onneksi aikaan saaneet...lepoa käski seuraavat kaksi viikkoa pitämään, sehän onkin todella helppoa kun on tuo reilu vuosikas kannettavana ja hoidettavana 24/7. Aika mukkelis makkelis oli baby kohdussa, eli voi olla että sinne loppu ultraan vielä pääsenkin tuon tarjonnan perusteella

Kovasti tahtois päästä peseen noita SINISIÄ/punasia baby kuteita valmiiksi, ettei kaikki ois vaan neutraali väreissä valmiina.

Rv ny 34+1 ja kiloja tullut 13, jippi-jaa-jei. Sf-mitta oli ny 34cm, että sellasta tänne..


Pinja - 23.09.2009 - 20:51

Täällä ollaan ihan väsyksissä pitkän työpäivän takia. Tunnin unet otin tuossa aiemmin. Edellisellä neuvolakäynnillä torstaina selvisi, että hemppari laskenu 107:ään. Ei ihme että väsyttää. Nyt syön sit rautaa. Toivottavasti se imeytyy mitä neukkutäti anto (retafer). Saa nähä jaksanko käydä töissä äippäloman alkuun asti, ei siihen toisaalta enää pitkälti ole.. Pinjan nimipäivänä ois vika työpäivä. Kivasti sattu! Ootan kovasti lomaa, että jaksaa sit laitella vauvantarvikkeita valmiiksi!


Dyli79 - 23.09.2009 - 21:06

Huomenna vika työpäivä, jippiii!Oon kyllä ollutkin tosi
puhki työpäivien jälkeen tällä viikolla, huomenna kun vielä jaksais nousta aikaisin ja palvella asiakkaat hymyillen.. Korkkarit jalkaan ja sitten aika monen tunnin seisominen respassa.. Sen jälkeen vielä lähtö duuniporukan kanssa syömään ja viettämään mun "läksiäisiä".. Saa nähdä kauanko jaksan itse roikkua mukana, rankan työpäivän jälkeen..

Ens viikolla neuvolalääkäri. Viime viikolla sf mitta jo 33cm!

Rv 34+2mutter2 - 23.09.2009 - 21:30

Väsymystä täälläkin... Oon taas alkanu heräileen aamulla 5-6 aikaan ja sen jälkeen ei meinaa uni enää tulla. Sitten joskus 7-8 aikaan saatan nukahtaa uudelleen, mutta tyttö heräileekin jo puol 9 aikaan ja sitten pitäis jaksaa nousta. Sillon väsyttää ihan pirusti, kun on just saanu unenpäästä kiinni... No, täytyy kai tähän unen katkeiluun jo valmistautua. Onnellisesti oon unohtanu vauva-ajan ihanuudet.

Zera: hyvä, että sulla ei ollukaan niin huolestuttava tilanne. Mullakin oli kaulaa enää 2 cm jäljellä ja pehmennyt, mutta eihän se mitään tarkota näillä viikoilla uudelleen synnyttäjälle. Tosin mun tausta on mitä on, mutta ihan hyvin viikkoja tässä jo alkaa olemaan. Kun selviäis tonne 37 asti tai pidemmälle, niin olis ihan mahtavaa! Otetaan kaikki vaan levon kannalta sen minkä pystytään!

Tappitaara: kävin eilen rauhallisella iltalenkillä muutaman kilsan lenkin ja voi itku miten oli yöllä liitoskipuja ja selkäkipua! Eli en kyllä uskalla minäkään kamalasti enää "urheilla" vaikka auttaishan se tähän painonnousuun ja turvotukseen...

Miten teillä muuten vauvat liikkuu masussa? Mulla ainakin vaihtelee aktiivisuus riippuen päivästä. Joskus vauva on aktiivinen liikkumaan aamusta iltaan ja esim. tänään ollut vähän hiljaisempi. Varmaan johtuu myös vauvan asennosta. Yleensä kun tunnen potkuja vähemmän, niin silloin taas möyrii aika kivuliaastikin masussa. Ja vauveli reagoi aika herkästi yleensä liikkeillään siihen, jos olen jotakin syönyt... Onneksi on kuitenkin yleensä tasaisen aktiivinen eli harvemmin on näitä hiljaisia päiviä. Aina sitä vaan ehtii huolestua...

Mää olen ihan poikki ja alan valmistautua pehkuihin. Jospa ensi yö menisi ilman katkoja.

Good night ladies!

mutter2 ja pikku3 33+6 (kohta 34!)


Miarah - 23.09.2009 - 22:16

Täällä poitsu liikkuu aika tasan klo 23-24 illalla ja klo 5 aamulla. Muuten sit liikeitä eniten kun verensokerit heilahtaa eli ruuan jälkeen

Nykyään reagoi myös heti jos kutsun nimeltä ja vähän taputtelen masua ja isän ääneen alkaa sellanen hetkunta et hohhoijaa


annis - 23.09.2009 - 23:50

Mä laittelin eilen vaatteita kaappiin ja huomasin, että 60-70 senttisiä on ihan tajuttomasti, mutta pienempiä ei juur lainkaan. Lauantaina on semmonen isompi lastentarvikekirppis, pitää sinne mennä shoppailemaan. Me ei tiedetä tuleeko pikkusisko vai -veli, mutta (avo)anoppi taitaa toivoa poikaa, sinisiä vaatteita oli ostellut. No, ne tulee käyttöön tytöllekin.

Meillä liikutaan lähinnä vaan silloin kun olen makuuasennossa. Isiä ja siskoa tuntuu ujostelevan, liikkeet loppuu melkein aina jos he laittavat kätensä mahalleni

Esikoinen odottaa innolla pikkusiskoa/veljeä. Lupasi jopa yhden pehmoleluistaan (joita on noin miljardi) vauvalle <3Onneli - 24.09.2009 - 09:10

Huomenta!

Me ei tiedetä myöskään sukupuolta. Yksi veikkaus ollaan saatu, mutta epäilen sitä. Saa nähdä sitten. Jos matkan varrella tulee vielä joku mukava ultraaja, niin saatan kysyä, mutta muuten kyselen sukupuolta vasta synnytyssalissa.

Meidän pikkuinen taas rymyää koko ajan vatsassa. Iltasin on selvästi vilkkaampi, mutta liikkeet tuntuu muutenkin jatkuvasti. Ei ainakaan tartte tehdä jotakin liikelaskentaa. Eka masuvauva oli tosi rauhallinen ja mä toisinaan varovasti painoin vatsaa, kun mitään ei pitkään aikaan kuulunut ja sitten sain potkun yleensä takaisin. Toka oli taas tosi reipas liikkumaan, etenkin autoillessa. Nyt luonteetkin menee niin, että eka rauhallinen ja toka tosi vilkas (tyttöjä kumpikin). Tää kolmas rymyää taas siihen malliin, et tuleeko tästäkin vilkkaanpuoleinen... jaiks!

Tiistaina olin taas ultrassa ja painoarvio kuului nyt, että noin 1700 g (kaksi viikkoa sitten sanottiin, että n. 1300 g). Mutta en kyllä usko lainkaan näihin painoarvioihin. Tokan kohdalla syntymäpaino heitti melkein kilolla niin että oli lähes kilon painavampi, kiva oli punnertaa sitä ulos... Tänään odotan lääkäriltä soittoa mun maksa-arvoista, että ruvetaanko vauvaa ultraamaan joka viikko ja tuleeko mulle lääkitys. Voi, kunpa kaikki olis ok, eikä lääkitystä tarvis.

Mukavaa päivää kaikille!


Kuutti - 24.09.2009 - 09:27

annis: meillä ihan sama, kun sanon esikolle ja miehelle että nyt masussa on kova samba menossa ja he laittavat kätensä masulleni,niin liike loppuu kuin seinään Sitten kun he ottavat kätensä pois ja jatkavat omia touhujaan, niin vauva jatkaa potkusarjojen harjoittelua

Meilläkin esikko odottaa kovasti pikkusisarta ja ainakin yhden pehmon on luvannut vauvalle luovuttaa...aika näyttää luovuttaako sitäkään.


Iines - 24.09.2009 - 09:38

Meidän esikoinen oli taas puolestaan eilen selittänyt tarhassa, että syöttää vauvalle marjapuuroa, itse kun ei siitä niin tykkää Eli siskolle kaikki mitä ei itse syö


Minnie - 24.09.2009 - 09:46

Huomenet!

Täällä on aivan ihana syksyinen aamu, aurinko pilkottaa kellastuneiden lehtien takaa aamukasteiseen maahan

Meidän pieni on masussa samoin aikas vilkas,kovasti yrittää tunkea itseään ulos joko ´vatsan oikealta puolelta tai sitten reilusti navan yläpuolelta keskelta vatsaa
Hih, kun aamulla heräiltiin ja sanoin miehelle että herätäpäs vauva, no se laittoi pään vatsan päälle mutta pieni ei liikahtanutkaan.
Sit kun itse laitoin käden masun päälle miehen pään viereen niin tuli kunnon potku miestä poskeen!!! Oisitte nähnyt kun se säikähti ja siirty kun ohjus omalle puolelleen sänkyä!!!

Meillä olis se ultra ens to ja sitä kovasti odotan että katsotaan kuinka iso vauva siel oikein on Vaikka eihän nuo tosiaan mitään luotettavia arvioita ole.
Sokerit ei oo nyt heitelly, taitaa yks arvo olla nyt 1.5 viikon aikana ollu kohollaan eli en usko et joudun sitä insuliinia sit itteeni pistämään, toivottavasti

Nyt töihin, ihanaa päivää mammukoille!!

Minnie ja pieni 32+6


Miarah - 24.09.2009 - 10:20

Meilläki poika "ujostelee" enempi sisarustensa ääniä eli jos yrittävät tuntea liikkeitä niin potkuja tulee vähemmän mut tulee silti

Ilmeisesti poika jää itsekin kuuntelemaan ääntä joka on vähän vieraampi...isä nyt juttelee masulle monta kertaa päivässä ja taputtelee massua niin luulen että kyllä tunnistaa jo isänsä äänen tutuksi
(iskä kun muistaa kehua hyväksi pojaksi kun oikein potkii mun sisukaluja...ei kivaa )

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|