Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

vitamiineista?

taru79 - 22.09.2009 - 11:47

Sain tänään tiedon, että olen tukevasti raskaana! Syön multi-tabs raskausvitamiineja, joten riittävätkö ne vai tarvitseeko jotain muuta. Ilm. kannattaa alussa ottaa 2 tablettia, tietty yritän syödä päivittäin hedelmiä. Onko maitohappobakteereilla millainen vaikutus? Eli kannattaisiko syödä myös niitä?


VASTAUKSET:


Miarah - 22.09.2009 - 12:01

Eiks multitabsillakin oo odottajille oma valmiste? Kun tuota A-vitamiinia et saisi syödä.

Mä oon syöny koko ajan Ladyvitaa odottajille (nyt Ladyvita Mama:ksi muutettu), lisärautaa, ja sit syön Actimelin ja Activia-jogurtin joka päivä.


tuikku - 22.09.2009 - 12:11

Voit syödä ihan tavallista monivitamiinivalmistetta, kunhan siinä ei ole a-vitamiinia. Lisäksi kannattaa ottaa foolihappoa ja kalkkitabletteja (jos et käytä riittävästi maitotuotteita, olisko ollut 5 vai 6 dl maitoa päivässä). D-vitamiinia suositellaan syyskuun lopulta lähtien käytettäväksi talvella.

Maitohappobakteerien on joskus sanottu ehkäisevän lapsen allergioita. Tällä hetkellä tutkimustietoa ilmeisesti on vielä sen verran vähän, että lääkärit eivät ole tästä vielä yksimielisiä. Mitään haittaa maitohappobakteerista ei kuitenkaan ole. En valitettavasti muista, missä vaiheessa maitohappobakteerin syöntiä suositeltiin aloitettavaksi allergian ehkäisemiseksi.

Raskaana oleville on oma multitabs. Minusta se on aika kallis (kappalehinta 2 kertaa normaalia kalliimpi). Olenkin itse käyttänyt ihan tavallisia kaupan vitamiinivalmisteita.

Kannattaa tietty vähän laskeskella, paljonko oikeasti tarvitset lisävitamiineja. Esim. kalkkia et tarvi, jos käytät riittävästi maitotuotteita. Samoin maitoon on lisätty D-vitamiinia.

Lisärautaa ei suositella raskauden alussa. Vasta rv 20 lähtien, jos tarvetta on.


Mimi88 - 22.09.2009 - 13:29

Mie syön multivitan raskaana oleville tarkotettua vitamiinivalmistetta..siinä on raudat,foolihapot yms kaikki tarpeellinen,paitsi ei A-vitmiinia
Jos on huono hemoglobiini voi ottaa kaksi päivässä.


anette - 22.09.2009 - 17:41

Minua gyne kehotti syömään noita Multi-Tabs-raskaus-vitamiineja 2kpl päivässä viikkoon 12 asti, jotta saa varmasti sen suositellun 400 mikrogrammaa foolihappoa päivässä. Yhdessä tabletissa on 200 mikrogrammaa. Tietenkin ravinnosta saa myös foolihappoa, mutta gyne halusi varmistaa saannin (tai sitten sillä on joku rahakas sponssi-sopimus Multi-Tabsin kanssa ).


Annaliina - 22.09.2009 - 23:40

Suosittelen tosi paljon multi tabs-raskausvitamiineja. Itse en ole tarvinnut edes rautaa koko aikana, kun niitä otan 2 per päivä. Ainoastaan magnesiumia nyt lopussa, kun tulee suonenvetoja. Suosittelen!!!


Vadelma - 23.09.2009 - 11:46

Itse syön kans tota raskaus- multitabsia, enkä sitten muuta En ite suosittele maitohappobakteereja, mulle ne ei tehnyt ainakaan hyvää, mut onhan se yksilöllistä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|