Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Vielä yhtenä kappaleena

Annaliina - 21.09.2009 - 15:18

Elikkäs yön yli suppaili tasaisesti, en paljon nukkunut. Oli karmea olo. Väsytti, mutta ei voinut nukkua. Illalla kanava oli lyhentynyt sen 1,5cm ja olin avautunut sormelle. Supistukset jatkuivat yön yli ja aamulla lähdin taas katsomaan tilannetta. Supistukset kuitenkin loppuivat ja sain lähteä kotiin. Sisätutkimusta ei tehty, ettei ala suppailee, mikä oli outoa. Toinen kätilö veikkasi, että palaan illalla ja toinen että vielä pari päivää menee ehkä? Kuka tietää. Laskettu aika on ylihuomenna ja tänään menen viimeiseen perhevalmennukseen. Pyykkäsin ja mikä ihaninta,nukuin. Ei ollut suppareita niin sain nukuttua ja vielä hyvin. Ihanaa!!!! Kyllä se vauva sieltä tulee ihan pian. Harmittaa vaan, kun sairaala on niin kaukana ja sinne on inhottava ajaa se pitkä matka.

Olisi tosiaan kiva päästä tästä masusta(viittaan alempaan ketjuun) ja niistä "tuskista",kun raukka olen , mutta musta on ennen kaikkea ihaninta saada se, jota olen 9kk odottnut. Sitä mä sillä synnytyksellä menen hakemaan.

Pääasia kuitenkin on, että vauvalla on kaikki hyvin!


VASTAUKSET:


ei pahalla - 21.09.2009 - 15:33

Mutta koita nyt hyvä ihminen rauhoittua sen synnytyksen kanssa! Kyllä se vauva ulos tulee, kun on siihen valmis!


JEP - 21.09.2009 - 15:41

Täysin samaa mieltä. Sitä vauvaa on nyt synnytetty jo sieltä 35 viikolta asti....


eikös - 21.09.2009 - 15:46

se alkanut jo aiemmin?


mihin - 21.09.2009 - 15:52

ne supistukset loppu, jos kerran synnytys on jo alkanut??? Sellaisen käsityksen ainakin alemmasta viestistäsi sai, että olet jo menossa synnyttämään...taas.


Taustalta - 21.09.2009 - 15:54

Tsemppiä sinulle Annaliina! Miten kaukana se sairaala sitten oikein on? Voithan sitten soittaa etukäteen ja kuvailla tilannetta puhelimessa niin ei tule turhaa reissua, vai? Uskoisin, että tunnistat kyllä kun sitten viimein on oikeasti "tilanne päällä". Voimia kovasti tulevaan! Aivan varmasti saat pian pienen nyyttisi syliin.


kukka - 21.09.2009 - 15:56

edelliselle: silloin kyseessä eivät ole synnytyssupistukset, vaan harjoitussupparit. Ja niitähän voi tulla koko odotusajan. Mulla oli rv 34-> kanavaa 1,5cm ja rv 38-> sormelle auki. Eipä tuo vielä mitään kerro.
Vinkki- jos matka sairaalaan tuntuu inhottavalta, niin ei kannata turhaan käydä siellä. Säästyy omat voimat ja hermot synnytykseen.


kukka - 21.09.2009 - 15:56

eli nimimerkille "mihin"


Annaliina - 21.09.2009 - 16:24

Elikkäs menossa on synnytys ja latenssivaihe, ei vielä aktiivinen. Supistukset kivuliaita, säännöllisiä ja tekee jotain. Mutta, voivat loppua ja alkaa uudestaan. Harjoitussupparit eivät satu. Näin voi käydä kenelle tahansa. Jokainen raskaus ja synnytys on yksilöllinen, ei kahta samanlaista. Mieluummin menen sairaalaan, kun synnytän taksiin/kotiin. Kyllä sattuivat ja olivatohjeiden mukaisia.

Musta on inhottavaa, että palstalla, josta pitäs tukea saada, haukutaan ym. Olo oli, ettei kotona voinut olla. Ja siellä sanoivat, että tapahtuu, mutta joskusvoi lopahtaa. On ihan normaalia, vaikkakin ärsyttävää. Tiedän tapauksia, jotka odottaneet turhan pitkään.Sairaalaan matkaa yli 70km.

Olkaa onnelliset te, joilla raskaus mennyt hyvin ja synnytys ym. Kaikki tapaukset erilaisia!


tämä - 21.09.2009 - 16:36

on mielenkiintoista!En ole koskaan kuullutkaan moisesta! Olen aina luullut, että kun synnytys käynnistyy, niin kyllä se sitten hoidetaan loppun asti vaikka oksitosiinin tai hätäsection avulla, muttei kyllä kotiin enää laiteta. Vai oliko saiaalassa ruuhkaa? Ja sullahan on se myrkytyskin, niin kyllä sut pitäisi sairaalaan ottaa sisään!! Kannattaa vaatia nyt kunnon hoitoa kun on noin vaaralliset lähtökohdat synnytykselle! Ja vielä kauhea matka sairaalaankin!


kannattaa - 21.09.2009 - 16:42

muistaa, että toiset reagoivat pikkuruisiin supisteluihin voimakkaasti ja luulevat synnytyksen käynnistyneen kun taas toiset kestävät enemmän ja ovat jo paljonkin auki mennessään sairaalaan. Kaveripiirissäni esim. tapaus, joka viikkoja ennen synnytystä heittäytyi maahan, kun tuli pikkuinen harjoitussupistus Itse olin olin 3cm auki sairaalaan mennessä Toiset eivät ole totttuneet kestämään yhtään kipua ja toiset taas kestävät synnytyksenkin läpi ilman puudutuksia tms. Niin me ollaan erilaisia.

Ja Annaliina, ehkä saisit enemmän tukea, jos et ihan jokaista pikkuista vaivaasi valittaisi hysteeisenä. Ja tämä ei ole millään pahalla. Odottele vaa ihan rauhassa ja mieti muita juttuja, Kyllä se vauva syntyy siletä, kuten joku jo aiemmin totesikin. Eikä se kaikilla ole helppoa, joten et siis ole ainoa, joka kokee hankalaksi loppuajan. Rauhoitu


mulla - 21.09.2009 - 17:20

ainakin supistelut loppuivat kesken. Olen synnyttänyt aikaisemmin joten tiedän mitä synnytyssupistelut on. Synnytys voi kestää monta päivää jolloin supistelut ovat jossain vaiheessa säännöllisiä ja sitten ne vain lopahtaa.


** - 21.09.2009 - 17:34

Niin se on yksilöllistä. Mulla puhkes kalvot illalla 22-23 ja koko yön tuli supistuksia. Aamuyöllä lähdettiin laitokselle. N. 8 aikaan supistukset alkoivat laantua ja koko päivän niitä tuli 5-30min. välein. Illalla tarkastettiin tilanne ja oli tarkoitus laittaa ne kypsyttävät tabletit, mutta niin vaan nuo päivän supparit olivat hävittäneet kohdunkaulan ja auki oli pari senttiä. Siitä sitten lähdettiin saliin ja suppareita vauhditettiin oksitosiinilla. Viis tuntia meni, kun tyttö oli ulkona.


Minun - 21.09.2009 - 17:35

mielestäni Annaliina ei ole hysteerinen.


sari86 - 21.09.2009 - 17:38

Tsemppiä Annaliina!

Älä välitä noista tyhmistä kommenteista..jokaisen raskaus ja synnytys on erilainen ja jokainen kokee tuntemukset erilailla. Sulla ei varmaan enää kauaa mene...muutama päivä!Toivotaan niin!

Ja kyllä ne sieltä sairaalasta voivat laittaa kotia jos tilanne rauhallinen yms. mukavempihan se on kotona olla kuin siellä sairaalassa..mut tuo matka on kyllä aika pitkä sulla..itellä n.40km sairaalaan..Mut sit kun ei kotona pärjää niin eikun vaan uudelleen lasarettiin kyllä se siitä!


Tiraam - 21.09.2009 - 17:41

Ei voi enää mennä kauan, odottamasi palkinto on pian sylissä Tsemppiä, äläkä suotta pahoita mieltäsi joistain kommenteista. Mun mielestä on hyvä, että reagoi kehostaan tuleviin viesteihin, herkästihän sitä pitää reagoida vauvankin olotiloihin. Ja kun esikoistaan synnyttää, ei voi yhtään tietää mikä kuuluu asiaan ja mikä on merkki mistäkin. Itse olen päässyt helpolla, eikä yhtään supistusta tullut, saati limatulppaa...Höh

Tsemppiä koitokseen, ilmoittele tilannetta


mielestäni - 21.09.2009 - 17:47

hysteerinen pikkuasioista, mutta nyt kun raskausmyrkytys niin ei edes jää sairaalaan!


Kyllä - 21.09.2009 - 18:28

se vauva sieltä ihan pian varmaan syntyy ja silloin synnytys käynnistyy toden teolla. Itsellä kolmosen synnytyksen käynnistyminen oli vähän samanlaista: supisteli ihan kunnolla useana iltana ja yöllä, mutta supistukset loppuivatkin sitten. Ennen käynnistettiin ja laitettiin oksitosiinitippaa helposti, mutta nykyään ei niin enää tehdä! Tsemppiä synnytykseen ja kannattaa uhohtaa noiden yhden synnyttäneiden "kaikkitietävien" kommentit. Ehkä kolmannen ja neljännen jälkeen heilläkin on enemmän kokemusta aiheesta. Todellakin jokainen synnytys on yksilöllinen ja voi alkaa ja loppua monta kertaa ennenkuin vauva päättää syntyä. Ainoastaan jos lapsivesi menee, synnytys pyritään käynnistämään tietyn ajan kuluessa infektioriskin vuoksi.


Annaliina - 21.09.2009 - 18:46

Runsas kiitos ihanille tukijoille! Juuri teitä tarvitaan. Olla toisillemme avuksi!

Sinulle "tämä": hus.fi sivuilta löytyy kyseisestä asiasta. Tai googleta latenssivaihe. Olemassa on.

En ole hysteerinen, en. Odottelu on ihan kivaa, mutta epävarmuus ei, kun tulee supistuksia. Kipeitä ainakin mulle. Ja käyrillä ne näkyivät kans. Eikä ne tee mitään, jos ei ole kipeitä.
Kyllä se nyytti tulee meille kaikille! Jepjep!


moi - 21.09.2009 - 19:36

joo, mullekkin kävi niin, et pari päivää tuli supistuksia ja kotiinkin lähdin välillä sairaalasta, kun supistukset loppu..! et ei se mitenkään tavatonta ole, niinkuin joku tuolla ihmetteli..


Miarah - 21.09.2009 - 21:27

Tsemppiä Annaliina!!! Ei mene kauaa enää


Annaliina - 21.09.2009 - 21:36

Mieletön kiitos! Ootte ihania!


kuutti - 21.09.2009 - 22:18

Minullakin esikon kanssa alkoi supistelemaan säännöllisesti ja kipeästi neljä päivää ennen kun lopulta syntyi. Meni kaksi yötä putkeen, etten kyennyt nukkumaan...päivällä onneksi helpotti ja sain silloin vähän nukuttua. Menin sitten sairaalaan kahden valvotun yön jälkeen kun olin niin väsynyt ja koin etten kohta jaksa itse synnytystä jos en saa kunnolla levättyä. Pyysin heiltä pientä kivunlievitystä niin että saisin edes yhden yön nukuttua. Jäin siis sairaalaan nukkumaan jonkun lääkityksen avulla. Aamulla pääsinkin takaisin kotiin, kun supistuksia ei ollut...mutta sitten samana iltana palasimme takaisin, sillä kertaa synnyttämään.

Eli kyllä synnytykset ovat todellakin erilaisia ja jokainen meistä kokee kivun eri tavalla (ja itse kunkin tuntemuksia on turha vähätellä). Itse toivon että tämä pikkukakkosen synnytys olisi hieman tuota ekaa helpompi...

Tsemppiä ja jaksamista Annaliinalle! Pian pääset hoivaamaan sitä omaa pienokaista. Yritä nyt levätä niin paljon kuin vain pystyt...


Annaliina - 21.09.2009 - 22:42

Kiitos kokemuksen kertomisesta, Kuutti! ja tsemppiä pikkukakkosen kanssa! On lohdullista kuulla, ettei varmaan enää kauaa mee. Ootan jo innolla!


neiti90 - 21.09.2009 - 23:14

mulla oli synnytyksessä hirveen pitkään (n.rv34 asti) aukeamisvaiheen latenssivaihe menossa :/ se on hirveän turhauttavaa kun supparit on kipeitä ja kun ne kesti välillä koko päivän ja kun sairaalaan lähti tarkistuttaa tilannetta niin ne loppu...kaks kertaa olin osastolla kipeiden suppareiden takia...ja ne kans sitte huomasin synnytyksessä (siis tällä kertaa alkaneessa) että samoja ne oli, hiukan voimakkaampia :/ mä sitten synnytin rv 38+6 ihanan pienen tytön eli sun "tuskas" voin hyvinkin tuntea D


... - 22.09.2009 - 09:30

Itse olin jo 8 senttiä auki kun sairaalaan menin esikkoa odottaessani.


ei - 22.09.2009 - 10:06

oo totta kun nää taas kiusaa annaliinaa... nimimerkille mielestäni: ihan kuin se olisi oma valinta että jääkö sairaalaan vai ei. helposti laittaavat pois jos tilanne on rauhallinen. kun annaliinalla kyseessä kuitenkin lievä myrkytys.


se - 22.09.2009 - 10:18

oli myrkytysEPÄILY. Eli hieman eri asia kuin raskausmyrkytys... Eli kaikkeahan voi ihan itsekseenkin epäillä...


täytyy - 22.09.2009 - 13:21

toivoa, ettei itselle tule samanlainen synnytys... Matkaa sairaalaan yli 150 km...

Mutta tsemppiä sulle Annaliina, eiköhän se nyytti kohta putkahda syliin

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|