Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

G. koska kerroit raskaudestasi?

Betty - 21.09.2009 - 10:57

Hei!
Täällä mennään vasta raskauden alku huumassa rv 4+3 Itsellä kolme lasta ja mitä enemmän raskauksia takana, sen varovaisemmaksi olen tullut. Meinaan ihan haljeta uutiseni kanssa, kun mieli tekisi kuuluttaa koko maailmalle, mutten uskalla!

Raskaudesta tietää mieheni(yllätys) ja siskoni, lapset ja muut eli koko maailama eivät vielä tiedä suurta salaisuutta

Koska sinä rohkenit kertoa raskaudestasi?


VASTAUKSET:


peppi - 21.09.2009 - 12:03

Heips! ja oikein paljon onnea uuden tulokkaan odottamiseen!

me kerrottiin mun vanhemmille ihan alussa, kun tarvittiin meidän kolmikolle hoito paikkaa lääkäri ja neukku käyntien ajaksi.
kaikille muille, ja muksuillekkin kerrottiin vasta np-ultran jälkeen, kun tiedettiin että pikkuisella on varmasti kaikki hyvin masussa.


Jeti - 21.09.2009 - 14:06

Esikoisesta kerrottiin vanhemmille ja parhaille ystäville tosi aikasin, koska olis ollut kurjaa, jos olisikin käynyt huonosti ja sitten ei kukaan potentiaalinen tuki ei olisi tiennyt ja osannut lohduttaa.

Nyt on kerrottu mun vanhemmille (no, tarvittiin niiden apua tossa pari viikkoa sitten, kun mulla oli keskenmenoepäily, että ihan hyvä kun oltiin kerrottu) ja muutamalle läheiselle ystävälle. Nyt on menossa vko 8+5. Kävi miten kävi, elämää tämä on ja on hyvä olla ystäviä lähellä.


anette - 21.09.2009 - 16:59

Mun vanhemmille taidettiin kertoa 6+jotain. Ne on kauheita hössöttäjiä, mutta arveltiin niiden loukkaantuvan, elleivät saa "ajoissa" tietää, ja olisihan heistä myös tukea, jos jotakin ikävää sattuisi käymään.

Parhaalle ystävälleni kerroin heti, toiselle vissiin rv7 vähän pakkotilanteessa ja kolmannelle vissiin joillain noilla viikoilla.

Mies kertoi parhaalle ystävälleen myös melkeinpä heti, ja on nyt tässä viime viikkoina maininnut joillekin muillekin. Vanhemmilleen kertoi varhaisuä:n jälkeen.

Meillä on ollut vähän sama mentaliteetti kuin Jetillä, että ystävistä/vanhemmista on sitten tukea, jos jotain käy. Tämä on meidän ensimmäinen raskaus.


davi - 22.09.2009 - 09:47

molemmista kerrottiin np ultran jälkeen..muutamalle kaverille ennemmin.ensimmäisestä raskaudesta kerrottiin aikaises vaihees sisaruksille ja vanhemmille jotka eivät sitten tietenkän mlttaneet olla asiasta sukulaisille ym kertomatta.nooh,keskenmeno tuli silloin ja oli tosi mukavaa puida asiaa kaikkien sukulaisten kans kun oli itselle arka asia. jotenka vähän varovaisemmaksi teki tuon kertomisen suhteen..


Chala - 22.09.2009 - 17:56

Esikosta kerroin äidille ensimmäisen neuvolan jälkeen joskus rv 9+ (olin käynyt myös varhaisultrassa ennen sitä), sisko sai tietää nopeasti sen jälkeen ja muille kerrottiin np-ultran jälkeen.

Tästä toisesta kerrottiin mun äidille hyvissä ajoin ennen np-ultraa että tuli lapsenvahdiksi esikolle, siskolle kerroin myös ennen ultraa. Oltiin jälleen neuvolassa jo pieni ultrassa nähty niin tiesi että elämää todella on. Miehen perheelle kerrottiin joskus np-ultran kieppeillä ja pari kaveria tietää, kuten myös mun äidin naapurustosta puolet.. Muu maailma on vielä pimennossa ja moni saa varmaan tietää sitten kun ollaan jo pitkällä. Nyt menossa rv 16+3 ja maha peittyy vaatteilla.

Ikäeroa tulee sen verran vähän, että liian monilta on jo kuullut tätä 'miksi nyt jo?', enkä jaksa vastailla ihmisten noin typeriin kysymyksiin kun asia ei heille mitenkään kuulu, jos haluavat vahingoksi kuvitella niin aivan rauhassa. Kun ollaan pidemmällä niin tietämättömät voivat sitten itse kysyä olenko vain lihava vai onko turpoamiseen jotain syytä, jos kehtaavat

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|