Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Kylläpä säikäytti..

Lilli - 18.09.2009 - 22:35

Mä taidan olla kohta hulluuden partaalla.. Tänään vauveli on liikkunut vähän vähemmän kuin yleensä ja nyt illalla ei liikkunut mun mielestä pitkään aikaan (n.30min) ollenkaan.. join mehua tms, mut ei auttanut.. mä mietin jo soittamista synnärille, mut onneks tunsin hikan äsken! Kyllähän sitä tietää, että vauvat nukkuu, myös kohdussa,() mutta en taas osaa olla huolehtimatta! Pakko kuitenkin kysyä, onko muilla liikkeet vähentyneet loppusuoralla? Ja ootteko laskeneet liikkeitä?
Lilli & Tyyppi rv36+6


VASTAUKSET:


no - 18.09.2009 - 23:04

kyllä mulla meni monta tuntiakin, etten tuntenut liikkeitä, että ole huoleti ja vähentyy ne myös kun tilaa vähemmän.


moiks - 18.09.2009 - 23:06

Mun vaavi on jo syntynyt mutta tulin vanhasta tottumuksesta tänne puolelle..muistan, että mulla ainakin liikkeitä tuntui vähemmän loppuraskaudessa.Muutenkin liikkeet olivat rauhallisempia verraten aikaisempiin viikkoihin jolloin liikkeet tuntuivat terävinä potkuina ja mullauksena. En laskenut liikkeitä sen kummemin, yleensä tunsin vuorokauden aikana aina sen kymmenen liikettä, että sitten yritin olla murehtimatta liikaa. Mulla ainakin meni helposti puoli tuntia ja ylikin, ettei liikkeitä tuntunut. Muista, että voit aina soittaa synnärille, jos joku asia huolestuttaa. Ne on siellä meitä varten.


Jaakko - 19.09.2009 - 08:24


Neukkutädin mukaan niitä liikkeitä ei tarvitse laskea, kuin vasta sitten jos vauva ei liiku silloin kuin se normaalisti on liikkeellä.
Eli minun kohdalla tämä tarkoittaa illalla, kun rauhoitun. Yleensä silloin se liikkuu. En päivällä niinkään tunne liikkeitä, kun olen itse menossa koko ajan.
Eli jos illalla rauhoittuesani en tunne mitään, voin hieman herätellä babya. Toisin kun eräät täällä herättävän vauvan tönimällä mahaansa jopa yöllä käydessään wc.ssä. Antaa vauvan nukkua. Niin ja loppusuoralla olen, rv 40 piakkoin


Mimi88 - 19.09.2009 - 10:16

Miusta on ihanaa jos vauva nukkuu kun yöllä käy vessassa..välillä herää ja sitten se mutuaa masussa kunnolla ja omat unet menee pipariksi..välillä kyllä herään yöllä liikehdintään,viime yö oli vähän levoton kun en vain meinanut saada unta.Aamusta liikkuu vaihtelevasti,nyt nukkuu


s86 - 19.09.2009 - 10:42

Liikeiden ei pidä vähentyä lopussa..Mulla kyllä velloo kovastikkin tuolla mahassa,mutta en huolestu jos on jonkin aikaa liikkumatta ja rv 38+3


vane - 19.09.2009 - 13:55

mulla yks päivä oli niin että tunsin ihan muutaman hassun liikkeen aamulla ja nukku koko päivän ja illallla ja yöllä alkoi kaamee mylläys, ehdin jo illalla vähän huolestuu kun en ollut tuntenut päivällä mitään. rytmi on tainnut vaihtuu aika iltapainotteiseksi ja varhaiseksi aamuksi. kun aikasemmin nukkui aamulla pitkään ja heräili vasta lounaan aikaa(eli noin 10-12 välillä)


Lilli - 19.09.2009 - 17:24

Kiitos vastauksista! Huoli osoittautui täysin aiheettomaksi: tänään on taas liikuttu kunnolla Vauveli on yleensä ollut aktiivinen illalla ja siksi varmaan säikähdin.. mut pitäis vaan malttaa olla rauhassa ja odotella, ei toi puoli tuntia ole pitkä aika


voi - 19.09.2009 - 18:42

kiesus! Hei, sen vauvan pitää nukkuakin välillä! Ei se ole mikään duracel! Itselläkin saattoi mennä useita tunteja joskus jopa päiviä etten tuntenut kunnolla liikkeitä. Huolissani olisin, jos vauva liikku jatkuvasti. Juotko liikaa kahvia, liikaa sokeria? Lääkkeitä?


Oliko sinulla - 19.09.2009 - 19:34

hepatoosia vai muistako väärin? Hepatoosissa liikelaskenta on paljon tärkeämpää ja ohjeena on soittaa synnärille, jos vähänkään tulee muutoksia liikkumiseen. Sikiön sydänkäyrää otetaan helposti, jotta varmistetaan vointi.


Jeti - 20.09.2009 - 10:25

Hysteerikkoja puoleen jos toiseenkin täällä.. Enkä tarkoita aidosti huolestuneita vaan näitä ääripäitä.

Parhaiten äiti itse tietää, miten oma vauva liikkuu ja sitä "normaalia" voi verrata sitten siihen, jos liikkeitä on epätavallisen vähän tai paljon. Samankin äidin kaksi lasta saattaa liikkua ihan eri verran ilman, että mitään on vialla. Esimerkiksi minä olin kuulemma huiskinut jatkuvasti kun taas veljeni saattoi olla kolmekin päivää liikkumatta! (Etenkin teini-iässä tämä kuvasti jo luonteitammekin...)

Mun ihana esikoinen riehu minkä kerkesi ihan loppuun asti, mutta yöt hän onneksi antoi minunkin nukkua!

Mutta nyt on pakko tarkistaa, että eikö se liikelaskenta ollut 10 liikahdusta tunnissa eikä päivässä? Ainakin jos tulee yhtäkkinen liikkumattomuus, niin tilannetta voi tarkkailla sen tunnin ajan?


Lilli - 20.09.2009 - 14:11

Mua saa kyllä kutsua hysteerikoksi, jos haluaa myönnän auliisti "lievän" ylilyönnin tuossa perjantai-iltana! En jaksa lähteä enää analysoimaan omia tarkoitusperiä, miksi olin hetken huolissani tilanteesta, josta en tällä hetkellä enää huolestuisi tai miksi oikeastaan edes kirjoitin siitä tänne.
Mutta kiitos kuitenkin vastauksistanne. Mielestäni liikkeiden laskenta on 10/tunti.
Ja ei, en juo liikaa kahvia, syö sokeria tai käytä lääkkeitä. Ja onneksi minulla ei ainakaan vielä ole todettu hepatoosia!
Ihanaa raskausaikaa kaikille!!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|