Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

keliakia ja raskaus

epätietoinen - 18.09.2009 - 10:30

Onko ketään paikalla, jolla olis kokemusta näistä asioista. Tai onko jollain puhjennut keliakia raskauden aikana?


VASTAUKSET:


Keliakiatyttö - 18.09.2009 - 12:06

Eli mitä haluaisit tietää asiasta? Mulla ollut keliakia jo ennen raskautta todettuna. Ei mun mielestä ongelmaa, kun kerran ruokavalioon oon jo tottunut. Mut eihän keliakialla ole vaikutusta raskauteen,... et vain voi syödä viljatuotteita (kuten ei muutoinkaan).


epätietoinen - 18.09.2009 - 12:51

Niin koska mulla epäillään olevan keliakia ja oon 14 vko raskaana. Mietityttää, että miten tämä vaikuttaa kaikkeen. Kamalaa tämä epätietoisuus ja odottaminen....


Keliakiatyttö - 18.09.2009 - 14:32

Voit siis olla ihan huoleti . Keliakiasta ei vaaraa vauvalle. Sinun pitää vain olla syömättä viljatuotteita (ei vehnää, ruista, ohraa eikä kauraa... paitsi joillekin käy se puhdas kaura). Tiedän, että uuden dieetin opettele on raskasta, mutta totut kyllä siihen. Ja näitä kuituja saa muualtakin kuin leivästä . Minun ruokavaliosta ei oikeastaan jäänyt muuta pois kuin tavalliset leivät, pasta, pullat ja kastikkeet (jne.). Ja näitäkin kaikkea löytyy siis myös gluteenittomina. Pasta ainakin on ihan hyvää.
En tiedä, miten toimitaan jos keliakiaa epäillään raskauden aikana. Ite kävin ensin verikokeissa ja näiden tuloksien myötä minut ohjattiin tähystykseen (letkun nielemistä, yöks!). En osaa sanoa, voiko raskaana oleva niellä tuota letkua tai miten sinun tilanteessa käy, mutta varmasti lääkärit sinua ohjeistavat. Mutta sinänsä keliakia dieetistä ei haittaa raskaudelle .


non-gluten - 23.09.2009 - 14:57

Lisäilen vielä... itekin saman sairauden omaan ja se diagnosoitiin 2,5 vuotta sitten. Vieläkään ei tilanne hallinnassa, kontrolligastroskopioita tehdään aina puolen vuoden välein. Mulla keliakia aiheutti massiivisen anemian ja hedelmättömyyttä, siitä alettiin tutkia. 2 keskenmenoo on ja lääkärit ei oo ottanu kantaa johtuiko keliakiasta, kun se kuitenkin lisää keskenmenoariskiä. Kuitenkin yksi terve lapsikin on, sairaudesta ja sen epätasapainosta huolimatta. Mulle ei gastroskopiaa tehty raskausaikana. Foolihappoa pitäis syödä reilusti, mulle sanoivat siitä np-ultrassa joten oikeestaan liian myöhään kun silloin jo kehitysasiat sikiölle tapahtuneet. Nyt siis 4. kerta kun oon raskaana. Yhteenvetona: sairaus jos on pahasti epätasapainossa ja vaikea kuin minulla, voi aiheuttaa komplikaatioita. Mutta muuten ei hätää!!! Jos asiat askarruttaa niin rohkeasti asiantuntijalääkäreihin yhteyttä

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|